Tubberödshus äldreboendes Ingela Brännehed kan bli Årets Seniorkock

Ingela Brännehed, Tubberödshus äldreboende på Tjörn kan bli Årets Seniorkock 2017. Ingela är en av 10 kockar nu står i final när White Guide Senior avgörs i Göteborg den 19 september 2017.

White Guide Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna. Totalt är drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Man premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 13 kategorier.

Tidigare i år föll Skogsbackens förskola i Svenshögen på målsnöret i finalen av kategorin Guldkon i White Guide Junior.

Upp