Simskolor i sommar i STO-området

Att kunna simma är viktigt! Kommuner och flera föreningar i vårat område anordnar simskola utomhus på badplatser runt om. Simskolan är öppen för alla, både permanent boende och sommargäster.

Kostnad för att delta i simskolan kan skilja sig åt från kommun till kommun och vem som anordnar simskolan.

Foto: NYHETERsto

STENUNGSUND
Sommarsimskola kommer att bedrivas i Hällungen på badplatserna i Svenshögen och Talbo (Ödsmål) samt i havet på Söskärs badplats (Ödsmål) och Kåkenäs badplats. Sommarens simskola utomhus bedrivs av föreningar och inskrivning till simskola sker på plats på respektive badplats. Till simskolan på Kåkenäs görs anmälan via e-post senast den 26 juni. – Läs mer om simskolor i Stenungsund >>

TJÖRN
Kommunen och flera föreningar anordnar simskola på nio badplatser på Tjörn. Simskolan är öppen för alla barn som bor eller vistas på Tjörn. Lek- och plaskgrupperna tar emot barn från 4 år. Kommunala simskolor: Gråskär Skärhamn, Kårevik Rönnäng, Låka Höviksnäs och Linneviken Kyrkesund. På flera simskolor kan man också gå intensivkurs.

Det finns även lokala föreningar på Tjörn som anordnar simskola. Mer information finns på respektive badplats och föreningarnas hemsidor. Klädesholmen, Stockevik, Bleket, Lilla Askerön, Gunneby, Dyrön – Läs mer om simskolor på Tjörn >>

ORUST
På Orust är det föreningar som anordnar simskola. I år anordnas simskola vid 9 badplatser. Du kan föranmäla dig på vissa simskolor och övriga är det upprop på badplatsen första dagen. I sommar är det simskola på badplatsen i Ellös, Henån, Hälleviksstrand, Kungsviken, Mollösund, Nösund, Rossö, Svanesund och Slussen. – Läs mer om simskolor på Orust >>

Simborgarmärkets dag
– Även i år anordnas Simborgarmärkets dag. Du är välkommen att ta gratis simborgarmärke onsdag den 19 juli på badplatser med simskola. Kontakta den simskolan du vill ta simborgarmärket vid för att få veta vilken tid som gäller. Varje år brukar också STO-kommunerna utmana varandra i vem som får flest att ta Simborgarmärket.

Upp