Dömd för trafikbrott och påverkad körning

En man i 55-årsåldern från Stenungsund har av Uddevalla tingsrätt dömts för grov olovlig körning (2), rattfylleri, ringa narkotikabrott, hastighetsöverträdelse samt brott mot vägtrafikregisterlagen.

I slutet av januari 2017 har mannens fordon fastnat på bild i en trafikkamera i Göteborgsområdet. Fordonet är avställt och högsta tillåtna hastighet på vägen var 80 km/h och fordonet framfördes i 110 km/h. Den nu dömda mannen saknar giltigt körkort.

Den åtalade mannen har i förhör förnekat brott. Han menar att det inte var han som körde, inte han på bilderna från trafikkamerorna men han känner igen registreringsskylten på bilen och hävdar att han ägt en sådan bil tidigare. Han hävdar också att han inte känner till området där bilderna på fordonet är tagna.

I början av februari stoppades mannen när han körde bil på länsväg 636 i Spekeröd, Stenungsund – trots att han saknar körkort. Provsvar visade att han brukat narkotika och att spår av detta fanns kvar i mannens blod. Även denna gång förnekade mannen brott. Vid detta tillfälle togs bilen i beslag av polisen och tingsrätten fastställde att den skulle förverkas.

Mannen döms av Uddevalla tingsrätt till dagsböter. 120 á 50 kronor. Summa: 6 000 kronor.

Upp