Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO – Söndag 18 Juni
– NYHETERsto, närproducerade lokala nyheter och information ger dig morgonrapporten med det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag…

Morgonens bild:
Morlanda brygga Foto: NYHETERsto.se

POLISEN SÖDRA FYRBODAL

– Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon-, förare-, och nykterhet.

Ett urval av ärenden och händelser för Polisen Södra Fyrbodal:

20:31 ORUST
Motorfordon anträffat

– En motorcykel som anmäld stulen anträffas på en adress. Motorcykeln har dock bytt färg, omlackad/ommålad sedan den stals. Polisen kontrollerar fordonet på plats och via ramnummret kan man se att uppgifterna stämmer. Det är den stulna motorcykeln. Ingen var på plats vid motorcykeln och ingen är heller gripen. Motorcykeln togs i beslag i väntan på att ägaren ska få tillbaka den.

23:12 STENUNGSUND
Stöld – Inbrott
Kråkbärsstigen, Ekbacken

Händelser från Polisen region Väst sammanställd av presstalesman >>

RÄDDNINGSTJÄNSTEN

– Natten har varit lugn i vårat område. Inga larm eller ärenden till räddningstjänsten.

TRAFIK & SERVICE

NYHETERsto.se håller dig uppdaterad om trafiken via våra sociala kanaler på Facebook och Twitter.

– Anmäl akuta trafikhinder till Trafikverket 0771-921921
– Rapportera störningar i trafiken till Sveriges Radio Trafik och service 020-999 444
– Följ läget i trafiken www.trafiken.nu/goteborg och www.trafikradion.se

Länsväg 721 Utäng, TjörnG
En del av länsväg 721 mellan Siröd och Skärhamn kommer att vara avstängd för all trafik måndag-fredag 26-30 juni.
– Den sträcka som kommer stängas av är mellan Utäng 24-32. Vid avstängningar längre fram kommer troligtvis utfarten mot Kroksdal användas. Förberedelse för röjning har påbörjats. Anledningen är det va-projekt som genomförs i området.

Länsväg 738 Yttre Hjälvik – Tvet, Orust
Broarbete, begränsad framkomlighet.

BUSSTRAFIKEN: – Linje 373, ingen busstrafik sträckan Norra Hjälmvik – Holm och omvänt på grund av vägarbete. Närmaste hållplats är Härlycke och Tvethogen. Detta beräknas pågå från 12 juni till 25 juni.

TRAFIK: Kungsviken, Orust
Vägen i Kungsviken är avstängd av för genomfartstrafik på grund av schaktarbeten för vatten och avlopp vid varvet. Välj därför annan väg. Skyltar är uppsatta. Genomfartsvägen förväntas vara avstängd i cirka 2 veckor.

Länsväg 721, Tjörn
Ledningsarbete och ett körfält avstängt. Hastighet sänkt till 50km/h.
Klart 31 december

Länsväg 160, Varekil
Bro över bäck vid Lundby N Varekil.
Klart 31 december

Göteborgsvägen, Stenungsund
Vid Stenungsunds station. Byggnation och tillgänglighetsanpassning av gång- och cykelväg.
Klart i höst

LOKALT VÄDER FÖR STO

– Både idag och imorgon får vi växlande molnighet och uppehåll. Temperatur mellan 19-22 grader.

Pollenprognos
I dag väntar vi låga halter och under resten av prognosperioden måttliga till höga halter av gräspollen. Vid regn, främst idag, sjunker halterna överlag.

MER OM DENNA DAG…
Dagens namnsdag

Torborg
Torborg eller Thorborg är ett kvinnonamn med nordiskt ursprung. Bildat av gudanamnet Tor och efterleden borg – ”beskydd”. Namnet Thorborg förekommer på en sköldmö i den isländska Rolf Götrikssons saga, men någon tidig användning av namnet finns inte belagd. En variant – Thorbjörg – förekom dock i Bohuslän på 1500-talet. Den moderna användningen av namnet har sitt upphov i 1800-talets nationalromantik och namnet var populärt en bit in på 1900-talet. Bland unga flickor är det nästan obefintligt. Torborg/Thorborg används också som efternamn. Det fanns 31 december 2009 totalt 1 905 kvinnor i Sverige med förnamnet Torborg eller Thorborg, varav 485 hade det som tilltalsnamn.

Torvald
Torvald eller Thorvald är ett mansnamn med fornnordiskt ursprung. Det förekommer som runstensnamn och är bildat av gudanamnet Tor och vald – ”härskare”. Torvald tillhör de namn som populariserades genom 1800-talets nationalromantik och var inte helt ovanligt under första halvan av 1900-talet. Bland dagens pojkar förekommer det nästan uteslutande som andranamn. Det fanns 31 december 2009 totalt 2 520 personer i Sverige med förnamnet Torvald/Thorvald/Torwald/Thorwald, varav 435 hade det som tilltalsnamn.

Källa – Wikipedia

TILL SIST…
Morgonens bild
– Varje morgon publicerar vi en bild från STO-området i samband med morgonrapporten. Vill du visa din bild för våra besökare? Maila bilden till morgonbild@nyhetersto.se, tänk på att bilden ska vara så stor som möjligt. För dig som gillar att fotografera och vill visa ditt STO kan vi rekommendera gruppen STO i våra hjärtan

Vi önskar dig en skön söndag!
– Har du nyhetstips eller något du vill dela med dig av? Du når oss på redaktionen@nyhetersto.se

Morgonrapporten kan uppdateras flera gånger under morgonen/förmiddagen. Uppdatera dig gärna…


Upp