Lokal saluhall på nätet – Handla lokalproducerad mat från Orust

Framtiden är här nu! OrustMat har öppnat sin digitala marknadsplats. Här kan lokala producenter av mat på Orust lägga in sina varor och vi kunder kan snabbt och enkelt beställa detta. Sedan finns det avhämtningsplatser där varorna finns klara när du kommer. Betalar gör du via nätet när du beställer.

Nu har man öppnat tjänsten och den 6 juli sker första avhämtningen av beställningarna som är gjorda. Idag kunde man på hemsidan köpa bland annat ägg, orstron, tomater och basilika från Gårdslids odlingar, Orust Shellfish AB och Häröds Gård- men utbudet kommer hela tiden att öka. Genom att förboka och betala direkt till producenten via nätet – utan mellanhänder, ger det en trygghet till odlaren eller matproducenten att på förhand vet hur stort behovet av produkterna är lokalt.

Om föreningen Orust Mat
Föreningen OrustMat jobbar för ökad lokal produktion, odling och förädling av närproducerade råvaror. Man består av flera smågrupper, Odlingsgrupp, Mjölkgrupp och köttgrupp.

Handla lokalproducerat från MatOrust:
www.localfoodnodes.org/node/orust-mat

Föreningen OrustMat på Facebook
www.facebook.com/OrustMat/

Upp