Räddad tumlare anträffad död

Den tumlare som på söndagen fick hjälp att ta sig ut på djupare vatten vid Mollösund anträffades senare död vid Edshultshall.

Göteborgs Naturhistoriska riksmuseum kommer imorgon ta hand om den för framtida forskning. Valen tas in för forskning på miljögifter och en del annat. Att anmäla in Tumlare som strandat och dött är av största intresse för Naturhistoriska – och det gäller att det är färskt kadaver. Läs mer på www.valar.se

Tyvärr har det kommit en del kommentarer på nyheten om man ska rädda vilda levande djur eller inte, att naturen måste ha sin gång. Om man misstänker att ett djur far illa, plågas eller inte mår bra är det en självklarhet att försöka hjälpa till. Det är svårt att kommunicera om man inte har samma språk och ta reda på om djuret är i nöd – eller valt att söka lugnet för att avsluta.

Nu är det som det är och vi hoppas tumlaren får det bra på andra sidan.

Upp