Tumlare på grund fick hjälp av allmänheten

På söndagen engagerade en liten tumlare både ortsbefolkning vid Sandvik, Mollösund på söndagen. Tumlaren hade ´gått på grund´och var tvungen att få hjälp för att komma därifrån.

SOS Alarm fick samtal om tumlaren vid 11:45. Då det är kommunalt vatten blir det räddningstjänsten och kommunens uppdrag i första hand. Tumlaren hade en gång tidigare fått hjälp att ta loss och kunna simma ut på djupare vatten, men den återvände till viken igen. Den här gången slutade det dock med att två män i en båt tog med sig tumlaren ut på djupare vatten där den släpptes. Tumlaren har sedan dess inte synts till i viken igen.


Foto: Camilla Larsson


Foto: Jessica Skantze


Foto: Jessica Skantze


Foto: Jessica Skantze


Foto: Camilla Larsson


Foto: Camilla Larsson


Upp