Bärgarens varning: Tjuvarna slår till vid E6 när du äter

På några sekunder är tjuvarna klara – länsat din bil på värdesaker och semestern är förstörd. På torsdagen gick Bärgnings-Niklas/Assistancekåren ut på sin Facebooksida och varnade hungriga bilister för att tjuvar gömmer sig i och vid bilarna. När turister sedan går in och äter så knackar man snabbt rutan och på några sekunder är det över.

Det är främst längs med E6 som problemet är störst. Tjuvarna väntar på parkeringen. När de hungriga semesterfirarna går in för att äta slår de till. De vet att det tar en stund för dom äta och då kan tjuvarna jobba ostörda, även om det bara tar några sekunder. Sedan kan de snabbt köra därifrån och ut på E6.

När många är på semester är bilen fullproppad med väskor och saker. Kanske har barnen i bilen en iPad i baksätet eller så ligger andra värdesaker synliga från rutan. Ska man stanna och äta längs med vägen. Göm eller ta med dig värdesakerna in. Försök ha uppsikt över bilen medan ni äter.

Upp