Dansbandets hjärtstartare räddar liv vid spelning

När dansbandet Framed står på en scen och spelar har man en helt annan överblick över publiken och vad som sker. Det, ett rådigt ingripande och bandets egna hjärtstartare kan rädda liv – och det är därför man har med sig den under sina spelningar. Nu har man för första gången använt den i ”skarpt” läge. Hjärtstartaren kan ha räddat livet på en man under Frameds framträdande på Täfteålogen i lördags.

Bandet Framed med bandmedlemmar från Tjörn och Kungälv spelade på Täfteålogen när mannen plötsligt kollapsade. En besökare sprang fram till bandet och sa att ”ni måste sluta spela för det är en man som fallit ihop och de håller på och gör hjärt- och lungräddning på honom. Då använde sångaren i Framed, Anders Inberg bandets egna hjärtstartare och fick liv i mannen.

– Mannen började andas och kom igång. Det kändes jätteskönt, säger Anders Inberg till Nöjesbladet och säger också att det var första gången som man behövde använda hjärtstartaren under en spelning men att man övat för att det skulle kunna ske någon gång.

Spelningen återupptogs först efter att mannen fört till sjukhus med ambulanshelikopter. Både under spelningen och efter spelningen uttryckte flera personer i publiken sin uppskattning för att bandet hjälpt mannen.

VET DU VAR NÄRMASTE HJÄRTSTARTARE FINNS?
– och hur man använder den?

Hjärtstartarregistret finns alla tillgängliga hjärtstartare för allmänheten och på NYHETERsto.se finns en lokal lista här >>

Foto: Från Framed Facebook och pressbild

Upp