Känt par fick fängelsestraff efter stölder

En man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern stod åtalade för bland annat ett flertal stölder från ICA-butiker på Orust och i Stenungsund. Kunder har blivit av med sina plånböcker och från butikerna har de bland annat tagit oxfilé. Nu har domen kommit. Mannen döms till fängelse i två år och kvinnan till ett års fängelse.

Kvinnan döms för stöld och grov vid fem tillfällen. Hon frias dock för åtal om snatteri. Mannen döms för stöld vid två tillfällen, snatteri vid två tillfällen och grov olovlig körning. Mannen frias från åtal om rattfylleri samt snatteri vid två tillfällen.

Mannen och kvinnan ska gemensamt betala ett skadestånd till ICA-butiken i Henån på 4 853 kronor. Kvinnan ska även betala ett skadestånd till en av målsägande gällande plånbok på 460 kronor.

Kända sedan tidigare
Paret är tidigare kända av polisen och dömdes så sent som för några månader månader sedan till fängelse efter stölder från personal på ett äldreboende i Henån.

Både mannen och kvinnan sitter sedan den 7 juli häktade.

Tidigare nyhet:
Känt par åtalas för ytterligare stölder


Upp