Kung Uggla erövrade Stenungsund och fick folket med sig

Duggregn från och till hindrade inte publiken att ta sig till Stenungsbaden på lördagskvällen och ingen gick nog hem besviken. Magnus Uggla – Kung Uggla gör verkligen skäl för sitt namn och visade vem som är en av Sveriges största artist och entertainer. Hit efter hit radades upp med mellansnack och mycket humor.

Magnus Uggla debuterade för över fyrtio år sedan med skivan ”Om Bobbo Viking” och sedan dess har hitsen avlöst varandra i en aldrig sinande ström. Förutom musik så har Uggla spelat teater, revy och medverkat i filmer. I sommar turnerar Magnus Uggla och gör många spelningar på festivaler. Konserten i Stenungsund var en av de längre konserterna där publiken bjuds på extra låtar som man inte hinner spela på festivalerna där tiden är begränsad på scen.

Det är ibland svårt att veta om pratet mellan låtarna är enligt manus rakt av:
– Jag måste gratulera Stenungsbaden… Jag måste gratulera att det går så bra för Stenungsbaden! Ja, för i år har man ju faktiskt haft råd att boka en riktig artist… mig!

Men när Uggla avbryter en låt för att vända sig till publiken som sitter ner på läktaren vid hotellet och säger att ”det här är en konsert, man ska stå – inte sitta” – så förstår man att Uggla är en entertainer som både kan följa manus men också improvisera på scen.

Även om Magnus Uggla med tiden blivit snällare så finns den där kaxiga Stockholmaren där bakom solglasögonen kvar:
– På Spotify om man lyssnar på mig så får man upp ”liknande artister”.. och där står det att min musik är lik Drängarna och Tomas Ledin.. Öööö Tomas Ledin… jag har aldrig gjort låtar som ”blå, blå vindar”

Hitsen avlöste varandra
Låtar som Hotta brudar, Jag mår illa, Varning på stan, Jonni Balle varvades med Ugglas nya låtar som Världen är din och Dyngrak. Extranummer blev bland annat Kung i baren (såklart) och Jag och min far.

Vädret?
– Ja, det är klart det hade varit trevligt med en solig sommarkväll – men Ugglas musik och humor värmde och när duggregnet kom och man funderade på varför man inte tog med sig regnkläder hörde man Magnus Ugglas röst i huvudet från Filmen G ”Det skulle du ha tänkt på liiiite tiiiidigare”. När konserten är slut kan vi inte låta bli att tjuvlyssna på ett äldre sällskap som recenserade konserten:

– Det här kan vara den bästa konserten jag har varit på… och Uggla var mycket bättre än på krogshowen på rondo!

Kung Uggla kom – Han såg – Han segrade!
För den som inte valde att gå hem fortsatte festen på Stenungsbaden och Kookaburra.

BILDEXTRA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text och foto:
Mikael Berglund – NYHETERsto


Information från polis, räddningstjänst åtal och domar är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser.
Person misstänkt för brott ska i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger.Stenungsund - Tjörn - Orust


Upp