Morgonrapporten – Söndag

God morgon STO – Söndag 13 Augusti

NYHETERsto, närproducerade lokala nyheter och information – ger dig morgonrapporten med det du behöver veta om natten, morgonen och om denna dag…

Morgonens bild:
Hakefjorden utanför Stenungsund – Foto: NYHETERsto

POLISEN SÖDRA FYRBODAL

– Under natten har Polisen Södra Fyrbodal där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår genomfört kontroll av fordon-, förare-, och nykterhet.

Ett urval av avslutade ärenden och händelser för Polisen Södra Fyrbodal:

18:31 STENUNGSUND
Rattfylleri
Stenungsbaden

– Sjöpolisen kontrollerade en båt och dess föraren. Föraren, en man i 35-årsåldern blåste positivt i polisens sållningsinstrument och ombord på polisbåten genomfördes provtagning som visade att mannen hade 0,80 promille alkohol. En anmälan gällande rattfylleri skrivs.

19:34 STENUNGSUND
Rattfylleri
Lv 160 Stenungsön

– En motorcykel och dess förare kontrollerades på Stenungsön. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med för provtagning, misstänkt rattfylleri.

23:48 STENUNGSUND
Misshandel
Stenungsbaden

– Vakterna på hotellet har gripit en man i samband med en misshandel. Mannen är påverkad i den grad att han får lämna Hotell Stenungsbaden och fortsätta natten på den mindre glamorösa tillnyktringsenheten hos polisen med en madrass på golvet.

00:41 TJÖRN
Fylleri

– En passagerare ombord på en buss är både påverkad och trött. Personen har somnat och polisen bistår med väckning ombord.

01:05 ORUST
Trafikolycka

– Polisen larmades tillsammans med räddningstjänst och ambulans till Kåröd där en personbil har voltat flera varv. Ambulanspersonalen som är först på plats försöker hålla kvar föraren som är lindrigt skadad, men han springer iväg. Polisens hundenhet söker i området utan resultat. Bilens airbag togs i beslag och i bilen anträffades tillhörigheter från ägaren, eller föraren – eller om det är samma person. DNA från airbagen hoppas kunna lösa ärendet.

Händelser från Polisen Region Väst sammanställd av presstalesman >>

RÄDDNINGSTJÄNSTEN

– Strax efter klockan 01 larmades räddningstjänsten på Orust om en singelolycka vid Kåröd i närheten av Stillingsön. Läs mer under /Polis/

TRAFIK & SERVICE

NYHETERsto.se håller dig uppdaterad om trafiken via våra sociala kanaler på Facebook och Twitter. I skrivande stund lugnt på vägarna och inga rapporterade trafikhinder i vårat område eller för dig som åker Göteborg eller Uddevalla.

– Anmäl akuta trafikhinder till Trafikverket 0771-921921
– Rapportera störningar i trafiken till Sveriges Radio Trafik och service 020-999 444
– Följ läget i trafiken www.trafiken.nu/goteborg och www.trafikradion.se

Länsväg 721, Tjörn
Ledningsarbete och ett körfält avstängt. Hastighet sänkt till 50km/h.
Klart 31 december

Länsväg 160, Varekil
Bro över bäck vid Lundby N Varekil.
Klart 31 december

LOKALT VÄDER FÖR STO

– Vi får en dag med mest klart väder, 19 grader. Imorgon, växlande molnighet men uppehåll, 18 grader.

Badtempen i STO-området
– I badvattnet i vårat område är omkring 18 grader, kanske ta dig ett dopp i det blå?

MER OM DENNA DAG…

Dagens namnsdag:


Kaj
Kaj, Kai eller Kay är ett danskt mansnamn som använts i Sverige sedan 1800-talets mitt. Det kan komma från latinets Caius. En annan förklaring kan vara en sk. abbrevation av Nikolai = Ni – K-ol- A – I.
Namnet har dock en äldre historia i Sverige och namnet Kai förekommer på en runsten från Södermanland. Det fornnordiska Kai kan betyda ”käck”. Kvinnonamnet Kaj (och Kaja) kan vara kortform/er av Katarina. 31 december 2009 fanns det totalt 8 790 män och 303 kvinnor i Sverige med namnet Kaj/Kai/Kay, varav 5 558 män och 144 kvinnor bär det som tilltalsnamn.

Källa – Wikipedia

TILL SIST…
Morgonens bild
– Varje morgon publicerar vi en bild från STO-området i samband med morgonrapporten. Vill du visa din bild för för andra? Maila bilden till morgonbild@nyhetersto.se, tänk på att bilden ska vara så stor som möjligt. För dig som gillar att fotografera och vill visa ditt STO kan vi rekommendera gruppen STO i våra hjärtan

Vi önskar dig en trevlig dag!

– Har du nyhetstips eller något du vill dela med dig av? Du når oss på redaktionen@nyhetersto.se

Morgonrapporten kan uppdateras flera gånger under morgonen/förmiddagen. Uppdatera dig gärna…


Upp