Dömd för grovt rattfylleri

I början av november 2016 anträffades en bil som kört in i en trädgård på Tjörn. Samtidigt som polisen är på platsen ringer ägaren till bilen och anmäler den stulen. Nu har ägaren dömts för grovt rattfylleri.

Polisen hade strax innan händelsen fått larm om en person som mådde psykiskt dåligt och som lämnat en fest på Tjörn med bil. Mannen ska ha varit påverkad av alkohol. Polisen uppger i förhör att ”det såg ut som ett flygplan landat landat i trädgården med sönderkörda buskar som låg överallt.” Husets källarvägg hade också tryckts till då bilen kraschat mot den.

Polisen söker efter föraren som lämnat bilen och finner den nu dömda mannen som går längs en väg. Han har skador i huvudet, är påverkad av alkohol och i ambulansen till sjukhus är han orolig över att förlora sitt körkort.

Tingsrätten har även hört andra personer som var på festen innan händelsen som berätta vad som hände strax innan den nu dömda mannan lämnade festen och bilen kraschade in i trädgården.

Den åtalade mannen har förnekat brott. Han har varken erkänt eller förnekat gärningen på grunt av att han var påverkad av alkohol den aktuell tiden och säger sig inte minnas något.

Uddevalla tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn och samhällstjänst i 50 timmar. Om fängelse hade valts som påföljd hade det motsvarat 3 månader. Mannen ska även betala ett skadestånd till ett försäkringsbolag gällande skador i samband med olyckan på 150 140 kronor.


Upp