Polisen båtsamverkan med hemlig insats två nätter

Under två nätter, måndag och tisdag har Polisen i vårat område haft Båtsamverkansinsats på västkusten. Under insatsen så har Båtsamverkansklubbar samverkat med polisen. Från Stenungsund i söder till Strömstad i norr har båtklubbar och grannsamverkansföreningar varit delaktiga i insatsen.

– Det har varit lugna nätter. Under insatsen har det varit många kontroller av fordon och personer. All trafik södergående på E6 stoppades te x under natten 5-6 september i höjd med Ljungskile och kontrollerades, säger Thomas Andersson, Polisen Båtsamverkan.

Sammanfattning från insatsen

Färgelanda
Polishunden Hugg grep tjuv!

– På morgonen 5 september kom larmet om att man sett två personer försöka stjäla båtmotorer i Färgelanda. Hugg, polishunden som var med i Båtsamverkansinsatsen åkte på larmet. Väl på plats på en adress i Färgelanda spårade polishunden upp en person i skogen som försökte komma undan , person nummer två påträffade poliserna som var med. Det anträffades inga båtmotorer på adressen men en stulen mc, cross anträffades. Mc:n var stulen samma natt. Bra jobbat av polishunden Hugg och övriga inblandade.

Fiskebäckskil
– En mindre röd bil med tre personer uppehöll sig på en rastplats i närheten av hamnen. De hade ställt sig dolt. När båtsamverkare i insatsen närmade sig dem och de förstod att någon sett att de var på platsen fick de full fart och lämnade platsen i hög fart. Okänt varför de hade så bråttom från platsen. Misstanke att de var där för brottslig gärning. Bra jobbat av båtklubben.

Tanum
+ Två bilar med flera sedan tidigare kända personer för stölder påträffades vid Tanumstrand. Inget stöldgods. Kontrollerades.
Basteviksholmarna. Vaktande Båtsamverkare ser flera personer vid hamnen på natten 5-6 september. Personerna kommit i en bil. Polispatrull var då larmet kom vid Brastad och snabbt på plats. Kontroll av personerna, allt var i sin ordning.

Lysekil
– Polispatrull i Båtsamverkansinsatsen upptäcker en bil de vill kontrollera. Bilen stannar inte och man följer efter den. Den försökte undkomma och efter ett längre efterföljande så slutade det långt in på en skogsväg i Kungshamnsområdet med att föraren backade på efterföljande polisbil för att hindra. Mannen greps på platsen när han sedan försökte komma undan.

Munkedal
Larm om inbrott på arbetsförmedlingen.

– Polispatrull från insatsen på plats efter 2-3 minuter. Inget stulet.

Sommaren är slut men många båtar ligger var vid bryggorna. Dessa kollas kanske inte till så ofta. Just nu är det därför förhöjd risk med stölder av båtmotorer. Båtägarna och Polisen är därför extra vaksamma. Bara för att insatsen var två nätter så betyder det inte att det är fritt fram för tjuvarna nu, snarare tvärt om. Nu är Båtsamverkan ännu mer taggade för vad som sker vid bryggorna.

Fakta om insatsen:
– 29 -30 båtklubbar
– 80-90 civila har medverkat
– Flera civila enheter från polisen
– 1 polishund
– Personal från ordinarie ingripandeverksamheten
– Sjöpolisen region Väst

Källa: Polisen Båtsamverkan Väst

Upp