Döms för misshandel

En man i 30-årsåldern hemmahörande på Tjörn har av Uddevalla tingsrätt döms för misshandel av en man och en kvinna. Mannen ska enligt domen ha sparkade mannen i ansiktet efter att mannen försökte hjälpa kvinnan.

Händelsen inträffade i slutet av juli förra året. En man och en kvinna som är sambor var på väg hem efter en utekväll tillsammans med vänner. Kvinnan promenerade en bit framför sin sambo när den nu dömda mannen dök upp. Han flirtade med kvinnorna och la armen kvinnans hals. Sambon gick fram till sällskapet och frågade vad som stod på. Mannen blev då aggressiv och sparkade först kvinnan på ena knät och gav sig sedan på hennes sambo när han låg ner på marken sparkade han honom på hakan.

Uddevalla tingsrätt dömer mannen till villkorlig och 75 timmars samhällstjänst. Om fängelse istället skulle valts som påföljd hade det motsvarat två månader. Mannen ska även betala skadestånd till de båda drabbade på sammanlagt 14 602 kronor samt till ett försäkringsbolag på sammanlagt 3 038 kronor.


Upp