Patrik Sjöberg i en öppenhjärtig föreläsning på Tjörn

I förra veckan besökte en av Sveriges största idrottshjältar genom tiderna, den tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg, Akvarellmuseet i Skärhamn. Det var Tjörns Sparbank som denna härliga och ljumna oktoberkväll bjöd in till föreläsning. Och ingen lämnades oberörd efter Patriks starka berättelse.

Kvällen inleddes med att den närmare 200 personer stora publiken fick ta del av en föreläsning av Olof Manner, chef för Swedbank Analys, som blickade framåt och höll en makroekonomisk genomgång med aktuella nedslag.

Efter en kort paus äntrade Patrik Sjöberg scenen och man fick höra hans skälvande och gripande livshistoria. Föreläsningen med Patrik Sjöberg bygger på hans bok ”Det du inte såg”, en bok som slog ner som en bomb våren 2011 och skakade om hela Idrottssverige.

Under kvällen fick man höra Patrik berätta den mörka sanningen om hans uppväxt, om hur han under flera års tid blev sexuellt utnyttjad av sin tränare.

Idag arbetar Patrik engagerat med att försöka vara en röst och en representant för alla de barn som går igenom eller har gått igenom liknande saker.

Hela entrépengen skänktes till Treskablinoll
– Detta är ett otroligt viktigt ämne att prata om och lyfta upp till ytan. Man häpnas över hur vanligt det är med sexuella övergrepp och det är förfärligt. I linje med bankens samhällsengagemang så valde vi att skänka biljettintäkterna oavkortat till Treskablinoll. En organisation som arbetar med Patrik Sjöbergs hjärtefråga – barns rätt till en trygg barndom. Tre sexuellt utnyttjade barn i varje klass ska bli noll. Tillsammans inbringade vi 13 300 kr under kvällen, fantastiskt! Tack alla besökare och tack Patrik och Treskablinoll för det viktiga arbete ni gör, säger Magnus Flyckt, VD på Tjörns Sparban.


Upp