Skräckfärd på gamla E6 med buss i linjetrafik
– Busschaufför åtalas för grov vårdslöshet i trafik

En busschaufför står vid Uddevalla tingsrätt åtalad för grov vårdslöshet i trafik efter en färd på länsväg 650, gamla E6 i maj 2017.

Bussen hade passagerare ombord och även en annan busschaufför som enligt åtalet upprepade gånger försökte förmå chauffören att avbryta en vårdslös omkörning. Trots detta ska han under en längre period kört mot mötande trafik vilket lett till att en medtrafikant varit tvungen att bromsa och väja in på en infartsväg för att undvika kollision.

Enligt åklagaren ska chauffören ”i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna. Vårdslösheten är att anse som grov då chauffören genom det sätt som beskrivits ovan, visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom.”

Busschauffören har i förhör förnekat brott.


Upp