Dömd för rattfylleri – Stoppades två gånger på 10 minuter

På skärtorsdagen tog en man en öl vid middagen på sitt arbete. Han trodde själv att det en öl med bara 3,5% alkohol i. På vägen hem med bil från arbetet blev han stoppad av en civil polispatrull och fick blåsa. Mätaren gav inget utslag på alkohol och han körde vidare – men blev stoppad av en annan polispatrull och även då blåsa. Den mätaren visade utslag på att mannen var påverkad av alkohol.

Alkoholkoncentrationen i mannens utandningsluft visade på 0,19 milligram per liter. Mannen själv hävdade att han inte kände sig påverkad alls.

Uddevalla tingsrätt anser dock att det saknar betydelse på om han blev stoppad en eller två gånger under färden. Visar provresultatet att han passerat gränsen för rattfylleri ska det gälla och dömer mannen till dagsböter, 40 á 250 kronor. Summa 10 000 kronor.

Upp