Kommunens använda blöjor hamnade på återvinningsstation

Visst dyker det ofta upp ”skit” som inte hör hemma på återvinningsstationerna, men riktig ”skit” trodde väl aldrig att en kvinna som besökte en återvinningsstation i Stenungsund att hon skulle se kommunen slänga. Kvinnan som blev vittne till händelsen jobbar med miljöfrågor i en annan kommun och hon kommer nu gå vidare med händelsen.

I helgen besökte en kvinna en återvinningsstation i Stenungsund för papper, glas, plast och kartonger – när en av Stenungsunds kommuns bilar körde in på området. Personen från kommunen tittade sig omkring för att vara säker på att ingen ser henne och slänger sedan två påsar med ett innehåll i återvinningscontainern för plast.

Kvinnan som besökte återvinningsstationen arbetar själv med miljöfrågor i en annan kommun och reagerade på personen från kommunens beteende och bestämde sig för att se vad personen slängde. Hon fick upp de två påsarna – som var fyllda med använda blöjor.

– Det här är inte okej! Kommunen har andra ställen att slänga sådant här på. Använda blöjor med avföring i hör inte hemma på en återvinningsstation för tidningar och förpackningar. Även om det är en enskild individ som gjort fel så har man ett visst ansvar när man har kommunens logo på sig. Jag kommer gå vidare med det här på måndag, säger kvinnan till NYHETERsto.

Återvinningsstationerna för papper och förpackningar runt om i landet ägs och drivs av FTI, förpacknings- och tidningsinsamlingen och har ingenting att göra med kommunen.

Upp