JUST NU – Vattenläcka i södra Stenungsund

Det har uppstått en vattenläcka på huvudledningen. Vattnet kommer därför att stängas av kl 20 ikväll, måndag den 13 november. Stora Höga, Jörlanda och Timmervik kommer att bli berörda av vattenavstängningen. Vattenläckan beräknas vara lagad under natten. Det kommer inte ställas ut några vattentankar.

Bra att veta
I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

Håll dig uppdaterad på kommunens hemsida www.stenungsund.se


Upp