SMHI-VÄDERVARNING: Plötslig ishalka tisdag morgon

SMHI har utfärdat en vädervarning klass 1 tisdag morgon för plötslig ishalka i Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg.

Var uppmärksam – håll avstånd till fordonet framför och anpassa hastighet efter rådande väder och vägar. Räkna med att det kan ta längre tid att ta sig dit man ska under morgonen. Halkan är värst på de mindre vägnätet, broar och viadukter. på- och avfarter till E6 samt nära vattendrag.

Saltbilar och andra förebyggande åtgärder kommer att vara ute innan halkan slår till.

Om vädervarning klass 1 plötslig ishalka:
– Väderförhållanden som medför plötslig ishalka, exempelvis underkylt regn, regn på kalla vägbanor eller regn som följs av snabbt tillfrysande vägbanor. Risk för halka på vägar. Om prognosen ändras till kraftigare underkylt regn med 3mm eller mer inom 6 timmar uppdateras varningen till en högre varningsklass.


Upp