I Stenungsbadens lobby står en vacker julgran – men för tillfället utan julklappar. Nu kan du skänka en julklapp som Stenungsbaden sedan ger till lokala Pelikanen som ser till att barn och unga i vårat område som lever i oro och otrygghet även får en julklapp. Imorgon fredag startar årets julklappsinsamling.

Det kan vara svårt att se på utsidan om nån lever i ensamhet och utanförskap. Många barn och ungdomar lever i en miljö fylld av missbruk, psykisk ohälsa och fattigdom. Kan du föreställa dig tomheten när jultomten aldrig kommer och julmaten bytts ut mot klirrande kassar, hopknycklade ölburkar och överfulla askfat? Det finns också många föräldrar som vill, men inte kan ge, då det helt saknas marginaler. Vissa barn och ungdomar kanske helt saknar familj efter att ha flytt över kontinenter och hav.

De senaste åren har Stenungsbaden haft en julgran i lobbyn fram till dagen innan julafton. Här har STO-inånarna lagt julklappar som sedan har förmedlats av Pelikanen till barn och unga.

-Jag har en dröm att varenda unge ska få en glädjefylld jul. Detta är sjätte året vi samlar in klappar och numera är det en jultradition som är lika given som mandel i gröten och Kalles Julafton. Förra året lyckades vi samla in 619 gåvor från generösa människor. Målet i år är att fördubbla detta, säger Patric E Österström, vd på Stenungsbaden.

Alla insamlade klappar kommer att skänkas till Pelikanen i Stenungsund som arbetar för barn och ungdomar som lever i nära relationer med missbruk, våld eller ohälsa samt möter barn som har separerade föräldrar. För varje paket som samlas in kommer Stenungsbaden dessutom skänka 10 kr till Pelikanen– och hotellkedjan Nordic Choice Hotels ger 10 kr till the Sweet Dreams initiatives.

Var med och bidra:
1: Köp en julklapp
2: Märk den med flicka/pojke samt ålder
3: Kom till Stenungsbaden och lägg julklappen under julgranen.

– Det är framförallt julklappar till barn i skolåldern och till ungdomar upp till 18 år som behövs. Det är inte alls opersonligt att ge värdebevis och presentkort – tvärtom är det väldigt uppskattade gåvor framförallt hos barn i tonåren. Det är inte tänkt att begagnade prylar ska slås in och lämnas över. Alla dagar fram till julafton är den som vill bidra med en julklapp.

Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se
Artikel Publicerad: 16 november 2017 08:32

Uppdaterad: 16 november 2017 08:41Tipsa oss! - Rättelse - Medieetik

Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.

Vad händer i din närhet? Tipsa oss!

Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder?
Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara.
- Desto tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse desto snabbare kan kolla upp och informera.

Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller via formuläret nedan.

 

Tips om brott
– Tipsa i första hand polisen via 114 14 (112 vid pågående brott) eller via polisens hemsida.

– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser. Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.