Astrid, 7 säljer saft för att köpa julklappar till barn som har det svårt

Astrid 7 år är en tjej med stort hjärta. På Stenungstorg har hon själv stått och sålt saft i helgen – pengarna ska gå till att köpa julklappar till barn som kanske inte annars skulle få någon julklapp.

NYHETERsto fick ett mail från en person som besökte Stenungstorg i helgen och sett Astrids initiativ:
”Snälla ge Astrid 7 år veckans ros. Hon står utanför H&M och säljer saft för hon vill köpa julklappar till barn som har det svårt. Blir tårögd och stolt!”

NYHETERsto får kontakt med Astrids pappa som berättar att det var hennes egna idé och att hon själv sökt polistillstånd för att stå på torget.

– Jag kände att jag ville göra något för barn som har det svårt och jag vill att det ska vara rättvist, berättar Astrid, 7

Under söndagen fick Astrid in hela 635 kronor och Astrids pappa lovade att för varje krona hon fick in skulle han ge lika mycket, så dagen gav hela 1 270 kronor. Sedan har en del skickat bidrag efter att NYHETERsto uppmärksammade hennes initiativ.

 

 

 


Pengarna som Astrid får in på försäljningen av saft ska gå till att köpa julklappar till barn som har det svårt, barn som kanske inte annars kanske skulle få en julklapp. Julklapparna kommer sedan lämnas in till Stenungsbaden som tillsammans med organisationen Pelikanen står för insamling och utdelning av julklapparna.

Vill du hjälpa Astrid att sprida julglädje?
Ge ett bidrag via Swish, 0731521500 (märk med LEMONAD)

Vad önskar du dig själv i julklapp?
– Jag önskar mig en trummaskin och en ny mobiltelefon, säger Astrid.


Upp