Vandringskarta i din mobilen

Packa fikakorgen och på med vandringskängorna. Nu kan du vandra med helt nya digitala vandringskartor på Orust. Vandringsleden har intressepunkter markerad för att du lätt ska hitta dem.

– Vi håller på färdigställa helt nya digitala vandringskartor. I dagsläget finns ingångar; Pilgrimsleden, Vandringsleder och Hermanö. Alla bjuder på spännande vandring från tillgänglighetsanpassat till lite tuffare terräng, skriver Orust kommun på sin hemsida.

Vandringslederna är digitaliserade och kan lätt användas i webbläsaren i din smartphone. När du slår på din GPS kan du även se var på leden du befinner dig och var närmaste café finns.

Arbetet utförs av Basetool Maps och friluftskonsulten Lisa Sihlberg samt Anders Bertrandsson från kultur- och fritidsavdelningen. Under vintern och våren kommer arbetet att fortsätta med att kartlägga alla sevärdheter och vackra naturmiljöer. Tanken är att den som vandrar kan vara säker på att inte missa vad vi har att erbjuda i vår vackra kommun Orust.

Kartorna beräknas vara färdiga till våren 2018.

Läs mer:
www.vandringslederorust.se

Upp