Brand i båt på land

Strax efter midnatt, mitt i hockeyn som Sverige vann med 2-4 – gick larmet om brand i en båt på land vid en villa i Tryckhålan på norra Orust. Räddningstjänsten var snabbt på plats. Orsaken till branden var en dammsugare som börjat brinna.

– De som bor här har haft en jäkla tur. Båten står bara någon meter från villan. I båten fanns också gasolflaskor och hade dom inte varit hemma så hade vi haft en storbrand här nu, det säger Hans Blohm, Orust Räddningstjänst.

Varför dammsugaren börjat brinna är oklart.
– Det är helt obegripligt! Sladden var inte i, batteriet bortplockat och ingen ström framdragen till båten. Vi är iallafall väldigt tacksamma för att räddningstjänsten kom så snabbt som dom gjorde, säger de drabbade.

Båten är invändigt brandskadad och kommer nu bli en försäkringsfråga.

Upp