Skogsbackens förskola i Svenshögen kan bli Arla Guldko 2018

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är en tävling för kökets vardagshjältar. Nu är Skogsbackens förskola, Svenshögen nominerad till ”Bästa matglädjeförskola”.

– Det är artonde gången vi genomför Arla Guldko och varje år blir vi lika imponerande av de tävlande som har en enorm drivkraft och engagemang för att sprida matglädje bland sina gäster. Många ser tävlingen som ett sätt att vidareutveckla sin verksamhet och därför är våra kompetenta jurygrupper så viktiga. Juryarbetet pågår under flera veckor då de bedömer både helheten och detaljerna hos de tävlande, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko.

Skogsbackens förskola var nominerad även 2017 i samma kategori.

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället. Tävlingskategorierna är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje.Vinnarna i respektive kategori får den åtråvärda statyetten Arla Guldko® och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kr. Arla Guldko startade år 2000.

I juryarbetet deltar några av Sveriges stjärnkockar; Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

I slutet av januari utses tre finalister i varje kategori. Dessa går sedan vidare till den stora finalen den 3 maj 2018 i Stockholm då vinnarna koras.

Nominerade till ”Bästa matglädjeförskola”
Lekbackens förskola, Alvesta
Lillegårdens förskola, Trollhättan
Ekeredsvägens förskola, Lerum
Förskolan Sagostugan, Köping
Guldregnets förskola, Katrineholm
Sagan förskola, Stockholm
Förskolan Grinden, Gnesta
Förskolan Gudö, Vendelsö
Skogsbackens förskola, Svenshögen
Rösekullens förskola, Gråbo

Bästa Matglädjeskola
Björnåkersskolan, Burträsk
Flyingeskolan, Eslöv
Mariebergsskolan, Karlstad
Nannaskolan, Uppsala
Nyhemsskolan, Katrineholm
Runstensskolan, Haninge
Skolhagenskolan, Täby Kyrkby
Slottsskolan, Vingåker
Töllsjöskolan, Bollebygd
Virginska gymnasiet, Örebro

Bästa Seniormatglädje
Harplinge Äldreboende, Harplinge
Igelkottens restaurang, Katrineholm
Kvarngårdens kök, Ingelstad
Rådahemmet, Mölnlycke
Senior Center, Lidköping
Solgården Svalöv, Svalöv
Tre Stiftelser, Göteborg
Vardaga Silverpark, Täby
Vårdstyrkan, Bergkälla & Allégårdens kök, Täby
Åbrinkens kök, Lagan

Upp