Trubaduren OA Gunnarsson är död

Trubaduren OA Gunnarsson från Orust har gått bort. Det skriver Bohusläningen och Sveriges Radio Väst som fått det bekräftat från hans bror Gåke Gunnarsson.

– Jag hittade honom i torsdags. Han hade blivit plötsligt sjuk, säger Gåke Gunnarsson till tidningen och radiokanalen.

2014 blev OA Gunnarsson utsedd till årets Orustbo. Han fick då utmärkelsen för sitt arbete med integration genom musik. Han startade ett flertal ukulelegrupper i Bohuslän med människor av alla åldrar och av olika nationaliteter.

OA Gunnarsson kommer från en musikalisk familj på Flatön och har spelat ihop med sina syskon sedan de var små. De senaste åren har OA Gunnarsson ägnat mycket tid åt integration med ukulelegrupper på asylboenden i Ellös och i Tofta gård, något som har varit mycket uppskattat och när Göksäter firade jubeleum hade han en konsert i varuhuset med sin ukulelegrupp.

Sista konserten som OA Gunnarsson hade var vid en midnattsmässa på julafton i Flatöns kyrka. Han blev 60 år.

Foto: Niklas Göransson/NYHETERsto

Upp