Räddningstjänsten på Orust bekämpade under natten en fullt utvecklad villabrand nära Grindsbyvattnet på Östra Orust. En villa var helt övertänd när man anlände och det gick inte att rädda. Flera stationer på plats tillsammans med polis och ambulans.

Inga personskador i samband med branden. Tre katter tror räddningstjänsten att man har lyckats rädda från lågorna.

Huset gick inte att rädda. Även en bil förstördes i lågorna. Händelsen rubricerades först som misstänkt mordbrand, vilket är standard om man inte vet orsak till en brand i te x bostad. Efter undersökning av platsen och och man hävt avspärrningarna ändrades rubriceringen till brand utan misstanke om brott. Man vet dock fortfarande inte vad som orsakade branden.

Mikael Berglund
Reporter och skribent

mikael@nyhetersto.se

Information från polis, räddningstjänst, åtal och domar är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser.
Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Person misstänkt för brott ska i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger.
Stenungsund - Tjörn - Orust

Läs mer på www.estetutbildning.se | www.floristutbildning.se