Friad från misshandel på ICA

En man i 40-årsåldern har av Uddevalla tingsrätt friats från åtal gällande misshandel alternativt ofredande av 6-årig flicka i en ICA-butik i vårat område. Mannen skulle enligt åtal ha dragit flickan i håret och samtidigt lett henne framåt i butiken.

Tingsrätten finner att det är utrett att mannen ska ha tagit ett tag i flickans hår och att han samtidigt rört sig framåt. Det är dock inte visat att han dragit eller lett henne i håret eller att detta medfört fysisk smärta. Med hänsyn till den föreliggande bevisningen anser tingsrätten således att det inte bevisat att han gjort sig skyldig till misshandel mot flickan på sätt åklagaren har gjort gällande.


Information från polis, räddningstjänst åtal och domar är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser.
Person misstänkt för brott ska i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger.Stenungsund - Tjörn - Orust


Upp