I helgen samlas åter lackglänsande segel- och motorbåtar till tonerna av gamla tiders tändkuledunk i Skärhamn. Södra hamnen fylls med både stora och små jullar, snipor, ekor, kostrar och andra traditionella trä- och veteranbåtar. Massor av musik, uppträdanden och aktiviteter för hela familjen. Nytt för i år är utökat program, personfärja i hamnen och bilfritt promenadstråk.

Varje år i juli hålls träbåtsfestivalen i Skärhamn. Mängder av båtar fyller hamnen, med segel eller motorer och alla i trä. En folkfest för hela familjen som förra året drog över 25 000 besökare under dagarna två.

Ett fantastiskt arrangemang med ett brett samarbete mellan Västkustens Träbåtsförening, det lokala näringslivet, Södra Bohuslän turism och kommunen. Besökare lockas inte bara av alla fina båtar utan även av bryggliv, marknad, musik och aktiviteter. Här finns något för stora och små, träbåtsentusiaster och alla andra!

Nytt deltagarrekord!
Södra hamnen i Skärhamn fylls åter med både stora och små jullar, snipor, ekor, kostrar och andra traditionella trä- och veteranbåtar. På årets program står en fantastisk utställning av över 90 vackra träbåtar i sitt rätta element, massor av utställningar och försäljning av maritima produkter, tävlingar, modevisning, uppträden och mycket mer. Priser kommer delas ut till bland annat ”Årets Båt” i olika klasser. I år är 94 båtar anmälda, fler får inte plats. Anmälningstiden fick stänga 10 dagar innan det var tänkt. Tidigare år har deltagarsiffran när det gäller båtar legat på mellan 60-70.

Personfärja i hamnen
Nytt för i år är personfärja i hamnen, bilfritt promenadstråk och ett ännu mer späckat festivalprogram!

Tidigare artikel:
Lokalt poliskontor i Skärhamn under två dagar >>

Mikael Berglund
Reporter och skribent

mikael@nyhetersto.se

Information från polis, räddningstjänst, åtal och domar är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser.
Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Person misstänkt för brott ska i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger.
Stenungsund - Tjörn - Orust