I helgen samlas åter lackglänsande segel- och motorbåtar till tonerna av gamla tiders tändkuledunk i Skärhamn. Södra hamnen fylls med både stora och små jullar, snipor, ekor, kostrar och andra traditionella trä- och veteranbåtar. Massor av musik, uppträdanden och aktiviteter för hela familjen. Nytt för i år är utökat program, personfärja i hamnen och bilfritt promenadstråk.

Varje år i juli hålls träbåtsfestivalen i Skärhamn. Mängder av båtar fyller hamnen, med segel eller motorer och alla i trä. En folkfest för hela familjen som förra året drog över 25 000 besökare under dagarna två.

Ett fantastiskt arrangemang med ett brett samarbete mellan Västkustens Träbåtsförening, det lokala näringslivet, Södra Bohuslän turism och kommunen. Besökare lockas inte bara av alla fina båtar utan även av bryggliv, marknad, musik och aktiviteter. Här finns något för stora och små, träbåtsentusiaster och alla andra!

Nytt deltagarrekord!
Södra hamnen i Skärhamn fylls åter med både stora och små jullar, snipor, ekor, kostrar och andra traditionella trä- och veteranbåtar. På årets program står en fantastisk utställning av över 90 vackra träbåtar i sitt rätta element, massor av utställningar och försäljning av maritima produkter, tävlingar, modevisning, uppträden och mycket mer. Priser kommer delas ut till bland annat “Årets Båt” i olika klasser. I år är 94 båtar anmälda, fler får inte plats. Anmälningstiden fick stänga 10 dagar innan det var tänkt. Tidigare år har deltagarsiffran när det gäller båtar legat på mellan 60-70.

Personfärja i hamnen
Nytt för i år är personfärja i hamnen, bilfritt promenadstråk och ett ännu mer späckat festivalprogram!

Tidigare artikel:
Lokalt poliskontor i Skärhamn under två dagar >>

Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se
Artikel Publicerad: 5 juli 2018 10:03

Uppdaterad: 5 juli 2018 07:17Tipsa oss! - Rättelse - Medieetik

Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.

Vad händer i din närhet? Tipsa oss!

Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder?
Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara.
- Desto tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse desto snabbare kan kolla upp och informera.

Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller via formuläret nedan.

 

Tips om brott
– Tipsa i första hand polisen via 114 14 (112 vid pågående brott) eller via polisens hemsida.

– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser. Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.