Idag, den 20 juli arrangerades Maragretadagen på Sundsby Säteri och här delades även Margaretapriset ut till en kvinnlig företagare på Tjörn. I år gick priset till Camilla Busck.

Förutom Margaretapriset så uppmärksammades Margaretadagen med barockkonsert i Valla kyrka och vis Sundsby Säter kunde man se Varieté Vagant mingla i parken. Man kunde fotografera sig i tidsenliga kläder. Säteriets Trädgårdsmästare Joakim Wenner bjuder på en trädgårdshistorik vandring och Lena Aldrin Jansson ger en guidad tur runt säteriet och berättar Margareta Huitfeldts historia. ”Högmod går före fall” – om folkliga trosföreställningar från Margareta Huitfeldts tid – och Martin Bagge framför två visor ur sin barockrepertoar.

Margaretapriset till Camilla Busck
Kommunchef Ann-Britt Svedberg delade ut 2018 års Margaretapris, ett pris som varje år delas ut till en kvinnlig företagare från Tjörn till Margaretas Huitfeldts minne.

Motivering:
För 2018 års vinnare av Margaretapriet var det vinna eller försvinna. För några år sedan hade verksamheten ständigt vikande siffror och arbetet gick i moll. Att då hitta modet att satsa och omstrukturera verksamheten med en helt ny inriktning och samtidigt få med sig personalen på resan är beundransvärt.

Tack vare fingertoppskänsla, lyhördhet, intresse och engagemang har hon lyckats. Hon har ett genuint intresse för att bygga en verksamhet som fyller ett behov och skapar smidighet i vardagslivet samt en förmåga att få både medarbetare och kunder att känna sig sedda. Årets vinnare har en stark vilja att erbjuda service och närhet på Tjörn, skapa ett attraktivt samhälle och fantastisk arbetsplats, en sann förebild i Margaretas anda!

Camilla Busck´s föräldrar startade en BP-mack vid Häggavalledamm. Hon själv började arbeta i macken när hon var 12 år. Macken blev sedan Statoil och hon själv tog över den 2004. Två år senare skulle Statoil göra om macken till en automatstation. Camilla valde då att driva butiken vidare som servicebutik. Området Häggvall och Höviksnäs växer och det behövdes då något annat än en servicebutik. Efter att ha gjort en research bland kedjorna valde hon att satsa allt och göra om servicebutiken till en ICA Nära.

– Jag vill tacka min familj, min man och alla mina underbara kollegor, sa en rörd Camilla Busck som hade svårt att hålla tårarna tillbaka på scenen.

Om Margaretapriset:
Priset instiftades av Tjörns Kommuns Näringsliv vid Margareta Huitfeldts 400- årsjubileum och har sedan dess delats ut årligen på Margaretadagen den 20 juli i syfte att uppmärksamma kvinnliga företagare.

Tidigare pristagare av Margaretapriset:
• Emelie Wijk Lundberg, Silver Wijk (2017)
• Ann-Sofie Lekander (2016)
• Anita Glantz, Art Institut AB (2015)
• Tintin Hallding, guld- och silversmed (2014)
• Charlotte ”Lotta” Kristensson, Lottas Bak & Form (2013)
• Lotta Nilsson, Träningskliniken (2012)
• Frida Larsson, Studio Nova (2011)
• Christina Andersson, barnmorska och chef på Fröja gynekolog- och barnmorskemottagning (2010)
• Anna-Lena Bjarneberg, frilansjournalist (2009)
• Maria Karlsson, Mällby Gård (2008)
Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se
Artikel Publicerad: 20 juli 2018 18:25

Uppdaterad: 20 juli 2018 18:34Tipsa oss! - Rättelse - Medieetik

Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.

Vad händer i din närhet? Tipsa oss!

Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder?
Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara.
- Desto tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse desto snabbare kan kolla upp och informera.

Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller via formuläret nedan.

 

Tips om brott
– Tipsa i första hand polisen via 114 14 (112 vid pågående brott).

– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser. Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.