Årets Frivolt drar igång idag lördagen  kl. 12.00. – En barn- och ungdomsfestival som erbjuder massor av aktiviteter på berg, strand, land och hav tillsammans med tävlingar, uppvisningar, workshops, musik och mat. Fri entré.

Årets festival erbjuder många nyheter. Det är fler scener med mer musik, dans och teater under båda dagarna. På lördag blir det en scenkväll med artister som Jakob Karlberg, OX, Ian Prowse & Amsterdam, Nick Parker & The False Alarms, Paperwing, Ernie Prophet som spelar på två olika scener med start kl 18. Kvällen avslutas med DJ Sebastian Carrwik. I år finns det mer mat och fika på området och utbudet av restauranger i närheten är också större.

Ny Frivolt-app lanseras
Alla detaljer om hur området är uppbyggt och program finns som vanligt på hemsidan www.tjorn.se/frivolt men också i Frivolts nya app. Ladda ner appen Tjörns kommun, välj Frivolt och få en karta över området och detaljerad information om alla aktiviteter.

Fri entré
Det är fri entré till nästan alla arrangemang men framför allt till alla musik- och sceninslag. Området sträcker sig från Nordiska Akvarellmuseets entré till Gråskärsbadet och upp till f.d. Smedjan ovanför Gråskärsbadet i Skärhamn.

Två dagar med massor av aktiviteter
Det blir två härligt intensiva dagar med färgsprakande Konststråk, dans, musik, Stand-up Paddling, kajak, liveband, ansiktsmålning och skapande för alla. Ett brett utbud med många nyheter där hela familjen är välkommen. Något för alla åldrar.

Prova på Rockband, golf, Street Art, dans, sumobrottning eller varför inte en workshop med Capoiera. Utmana dina vänner i årets nya hinderbana Megatrack eller hjälp piratkaptenen Olof Tveskägg att lösa mystiska gåtor och ro ut med Röde Orm. Uppe vid f.d. Smedjan erbjuder Chillzone aktiviteter för de äldre barnen och ungdomarna. Här finns en stor bilbanan, spel, böcker och det arrangeras streetbasketturnering, olika dansshower, DJing och flera uppträdanden i tältet på scenen.

Ta del av hela programmet
Hela programmet finns i den nya appen och på www.tjorn.se/frivolt. Följ snabba uppdateringar på www.facebook.com/frivoltsfestivalen, Twitter eller Instagram.

Frivolt arrangeras av Tjörns kommun och är en del av en bred satsning på barn- och ungdomskultur. Syftet är att på olika vis stärka och utveckla barn och ungas möjligheter till kultur, som är en viktig del av samhällets kreativa och demokratiska utveckling. Utöver målgruppen barn, ungdomar och familjer så är många ungdomar med i hela projektet från start till genomförande – Unga Arrangörer.

Mikael Berglund
Reporter och skribent

mikael@nyhetersto.se

Information från polis, räddningstjänst, åtal och domar är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser.
Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Person misstänkt för brott ska i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger.
Stenungsund - Tjörn - Orust

Läs mer på www.estetutbildning.se | www.floristutbildning.se