Årets Frivolt drar igång idag lördagen  kl. 12.00. – En barn- och ungdomsfestival som erbjuder massor av aktiviteter på berg, strand, land och hav tillsammans med tävlingar, uppvisningar, workshops, musik och mat. Fri entré.

Årets festival erbjuder många nyheter. Det är fler scener med mer musik, dans och teater under båda dagarna. På lördag blir det en scenkväll med artister som Jakob Karlberg, OX, Ian Prowse & Amsterdam, Nick Parker & The False Alarms, Paperwing, Ernie Prophet som spelar på två olika scener med start kl 18. Kvällen avslutas med DJ Sebastian Carrwik. I år finns det mer mat och fika på området och utbudet av restauranger i närheten är också större.

Ny Frivolt-app lanseras
Alla detaljer om hur området är uppbyggt och program finns som vanligt på hemsidan www.tjorn.se/frivolt men också i Frivolts nya app. Ladda ner appen Tjörns kommun, välj Frivolt och få en karta över området och detaljerad information om alla aktiviteter.

Fri entré
Det är fri entré till nästan alla arrangemang men framför allt till alla musik- och sceninslag. Området sträcker sig från Nordiska Akvarellmuseets entré till Gråskärsbadet och upp till f.d. Smedjan ovanför Gråskärsbadet i Skärhamn.

Två dagar med massor av aktiviteter
Det blir två härligt intensiva dagar med färgsprakande Konststråk, dans, musik, Stand-up Paddling, kajak, liveband, ansiktsmålning och skapande för alla. Ett brett utbud med många nyheter där hela familjen är välkommen. Något för alla åldrar.

Prova på Rockband, golf, Street Art, dans, sumobrottning eller varför inte en workshop med Capoiera. Utmana dina vänner i årets nya hinderbana Megatrack eller hjälp piratkaptenen Olof Tveskägg att lösa mystiska gåtor och ro ut med Röde Orm. Uppe vid f.d. Smedjan erbjuder Chillzone aktiviteter för de äldre barnen och ungdomarna. Här finns en stor bilbanan, spel, böcker och det arrangeras streetbasketturnering, olika dansshower, DJing och flera uppträdanden i tältet på scenen.

Ta del av hela programmet
Hela programmet finns i den nya appen och på www.tjorn.se/frivolt. Följ snabba uppdateringar på www.facebook.com/frivoltsfestivalen, Twitter eller Instagram.

Frivolt arrangeras av Tjörns kommun och är en del av en bred satsning på barn- och ungdomskultur. Syftet är att på olika vis stärka och utveckla barn och ungas möjligheter till kultur, som är en viktig del av samhällets kreativa och demokratiska utveckling. Utöver målgruppen barn, ungdomar och familjer så är många ungdomar med i hela projektet från start till genomförande – Unga Arrangörer.

Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se
Artikel Publicerad: 11 augusti 2018 06:30

Uppdaterad: 11 augusti 2018 06:36Tipsa oss! - Rättelse - Medieetik

Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.

Vad händer i din närhet? Tipsa oss!

Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder?
Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara.
- Desto tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse desto snabbare kan kolla upp och informera.

Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller via formuläret nedan.

 

Tips om brott
– Tipsa i första hand polisen via 114 14 (112 vid pågående brott).

– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser. Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.