NYHETERsto har sedan 2008 besök evenemang i vårat område. Allt från öppet hus, sport- och idrottsevenemang till övningar och nationaldagsfirande. Här i bildarkivet har vi sparat det bästa från våra bildspecial i samband med våra besök.


2017-11-18 | Tjörn
Julmarknad – Sundsby Säteri


Årliga julmarknaden på Sundsby och som vanligt drog detta mycket folk – trots sol och över en månad kvar till jul. Bland de många utställarna kunde man köpa allt från handgjorda kransar, vantar, mössor,tomtar, glögg, marmelad och fårprodukter.
– Se alla bilder >>


2017-09-10 | Tjörn
Brandkårsutmaningen 2017 i Skärhamn


Hunnebostrand har bästa brandmännen, iallafall i den brandkårsutmaning som sker för brandmän från Rävlanda i söder till Strömstad i Norr varje år och som i år arrangerades på i Skärhamn på Tjörn.
– Se alla bilder >>


2017-08-09 | Stenungsund
Magnus Uggla på Stenungsbaden


Sommarkonsert med Magnus Uggla på Stenungsbaden i Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2017-06-06 | Stenungsund
Nationaldagen i Kulturhusparken Stenungsund


Sång, musik, tal, prisutdelning och tårtkalas – Så uppmärksammades och firades Nationaldagen i Kulturhusparken i Stenungsund 2017-.
– Se alla bilder >>


2017-06-06 | Stenungsund
Sillens Dag 2017-


På Klädesholmen firar man inte bara Nationaldagen den 6 juni utan även Sillens dag. Här följer bilder från dagen.
– Se alla bilder >>


2017-05-13 | Stenungsund
Iverdagen 2017-


Ny familjedag på Sundsby. Föreningar visade sin verksamhet, marknad, djur och café.
– Se alla bilder >>


2017-05-05 | Stenungsund
Valen på Tjörn togs omhand


Den strandade valen som valde att avsluta sitt liv vid Tjörns kust togs omhand. Valen bogserades från Kyrkesund till Vallhamn. Skelettet ska sedan ställas ut på ett museum i Tyskland.
– Se alla bilder >>


2017-05-13 | Stenungsund
Kopperskolans dag 2017-


Årlig familjefest på Kopperskolan. Här är årets bilder…
– Se alla bilder >>


2017-02-16 | Stenungsund
Öppet hus på brandstationen


Det var många sportlovslediga barn och vuxna som besökte brandstationen i Stenungsund när man på torsdagen hade öppet hus.
– Se alla bilder >>


2016-08-06 | Tjörn
Tjörnrundan 2016


På lördagsmorgonen gick starten för årets Tjörnrundan på cykel. Omkring 350 cyklister medverkade i de olika distanserna 50, 20 och 5 km – och det blev en blåsig och blöt dag på två hjul runt Tjörn för de tappra cyklisterna.
– Se alla bilder >>


2016-06-19 | Orust
Orustdagen 2016


Bilder från Orustdagen 2016 – Stranden Svanesund
– Se alla bilder >>


2016-03-17 | Orust
Göksäter 150 år


1866 öppnades en lanthandel i lilla Göksäter på Orust – Idag ett varuhus som ikväll firade 150 år som butik. Snittar, modevisning, provsmak, trollkarl.. och en hel del räkmackor!
– Se alla bilder >>


2016-02-18 | Stenungsund
Öppet hus på brandstationen i Stenungsund


Stenungsunds tur att ha öppet hus på brandstationen – och många kom på besök. Mellan 200 -300 besökare under de två timmarna man hade öppet hus.
– Se alla bilder >>


2016-02-16 | Stenungsund
Öppet hus på brandstationen i Skärhamn


Öppet hus hos Räddningstjänsten Tjörn på brandstationen i Skärhamn, och många sportlovslediga barn och en hel del nyfikna föräldrar tittade förbi.
– Se alla bilder >>


2016-01-24 | Stenungsund
Norumsborg rivs


Sedan två veckor tillbaka har rivningsarbetat pågått av gamla ishallen Norumsborg i Stenungsund. Arbetet beräknas pågå 6-8 veckor och entreprenör är Stenungsunds Industri och Fastighetsservice AB, SIFAB. Om det blir bostäder, äldreboenden och gruppbostäder återstår nu att se. Först måste man riva och sedan sanera.
– Se alla bilder >>


2015-10-03 | Stenungsund
Övning med Sjöräddningen


Under hela lördagen hade frivilliga sjöräddare vid Sjöräddningssällskapet övning i Stenungsund och utanför dess kust. Ett flertal ´larm´ som båtbrand, olycka med ribbåt och misstänkt hoppare från bron. Moment som en frivillig sjöräddare kan få uppleva när larmet går. Här finns bilder från övningen med ribbåten.
– Se alla bilder >>


2015-09-26 | Stenungsund
Chiliklubben Event 2015


Trots en otrolig konkurrens så kom omkring 500 chilifantaster till Spekeröd och årets `hetaste` träff. Chiliklubben startade som en Facebook-grupp och idag är man är det över 7 000 som gillar deras sida. Här kan man diskussioner, ställa frågor och dela med sig av sina erfarenheter när det gäller chili. Man har även startat en nätbutik där man kan köpa frön och annat som hör odlingen till.
– Se alla bilder >>


2015-09-19 | Stenungsund
Brandkårstävling 2015


På lördagen tävlade 7 räddningstjänststationer från Göteborg och Bohuslän mot varandra i Brandkårstävlingen Väst 2015. De teoretiska av tävlingen var sådant som en brandman kan möta i sitt arbete som trafikolycka, dörrforcering och gasbrand. I tävlingen ingick även ett teoriprov. Bäst gick det för Marstrand som blev årets vinnare när resultaten sammanställdes.
– Se alla bilder >>


2015-08-30 | Tjörn
Tenson Tjörn Triathlon – Sprint


På söndagen genomfördes Tenson Tjörn Triathlon – Triathlon Sprint. Här finns bilder från dagen.
– Se alla bilder >>


2015-08-29 | Tjörn
Tenson Tjörn Triathlon


NYHETERsto var på plats och rapporterade direkt med bilder från området under dagen. Bilderna finns här i vårt bildarkiv.
– Se alla bilder >>


2015-08-28 | Tjörn
Tjörn Triathlon Företagsutmaning 2015


På fredagskvällen gick Tjörn Triathlon Företagsutmaning av stapel, årets företagstävling! Varje lag består av tre tävlande. Distansen var 2km löpning 5km cykel och 2km löpning. Alla i laget startar samtidigt och måste gå i mål inom 30 sekunder. Ett företag kan ställa upp med flera lag. Snabbast i mål i år blev Chalmers Konferens och Restaurang.
– Se alla bilder >>


2015-06-13 | Stenungsund
Orustdagen 2015


Orustdagen 2015 vid Svanesunds badplats arrangerades med kända artister och även en del nya inslag. Nytt för i år är en uppblåsbar hinderbana för barnen som också har möjlighet att vara med i Cirkusexpressens cirkusskola.
– Se alla bilder >>


2015-06-13 | Stenungsund
Sjöräddningen Stenungsund 10 år


Sjöräddningen i Stenungsund firar i år 10 år och detta jubileum firades i gästhamnen i Stenungsund med öppna fartyg, uppvisning, information om sjöräddningen, lotterier, ansiktsmålning och fiskdamm för barnen. Många hade tagit sig till gästhamnen denna dag för att se hur Sjöräddningen arbetar.
– Se alla bilder >>


2015-04-25 | Stenungsund
Föreningsdag på Stenungstorg


På lördagen var det föreningsdag på Stenungstorg. Ett flertalet olika lokala föreninar fanns på plats för att visa upp sig och hela StenungsTorg Köpcentrum fylldes av aktiviteter.
– Se alla bilder >>


2015-03-28 | Stenungsund
Boot Camp Challenge 2015


På lördagen arrangerades utmanande, karaktärsprövande och pulshöjande Boot Camp Challenge på Stenungsön i Stenungsund. Över 700 deltagare och många hade tagit sig ut i vårsolen för att titta på och heja. Publiken hade det nog mer bekvämt och varm jämfört med deltagarna som verkligen kämpade över stock och sten, över däck och under taggtråd – över och under vatten.
Boot Camp Challenge är en militär hinderbanetävling på 5 km arrangerad av Military Fitness Sweden. Sverigepremiären av den krävande tävlingen har redan lockat till sig 700 deltagare varav flera är kända ansikten inom fitness. Deltagarantalet är större än förväntat.
I tävlingen gäller det för såväl elit som motionär att ta sig igenom 13 utmanande zoner med totalt 100 svåra hinder. Deltagarna ställs hela tiden inför nya utmaningar och det finns ingen tid för vila. Det var fullt ös som gäller!
– Se alla bilder >>


2015-03-27 | Stenungsund
Inför Boot Camp Challenge


Det är i helgen dags för utmanande, karaktärsprövande och pulshöjande Boot Camp Challenge på Stenungsön och vid Stenungsbaden Yacht Club. Redan idag kan NYHETERsto ger er bilder från tävlingsbanan, så du vet vad som väntar dig!
– Se alla bilder >>


2015-03-25 | Orust
Sjöfartsakademien Käringön igång med vårens utbildningar


Flera företag är nu igång med utbildningar på Käringön. I veckan hölls första kurserna hos SFA – Sjöfartsakademien Käringön AB.
Det var grundläggande sjösäkerhetsutbildning, s.k. Basic Safety som övades. Eleverna kom från hela landet och de arbetar bland annat på rederiet Hurtigrutten.
Sjöfartsutbildningar som Basic Safety m.fl. är krav för den som ska tjänstgöra till sjöss på fartyg. Käringöns sjöfartsutbildningar är ledande och unika eftersom eleverna kan träna praktiska.
– Se alla bilder >>


2014-10-07 | Orust
Västkustskutornas avslutningssegling


Första helgen i oktober genomför Föreningen Västkustskutorna sin traditionella skutträff, man träffar sina kollegor på övriga skutor, byter besättningsmän och får möjlighet träffa likasinnade, testa sina krafter mot varandra i lördagens segling.
Hela 23 skutor både privatägda och från olika föreningar också med både danskt och norsk besök som träffades och umgicks.
– Se alla bilder >>


2014-08-22 | Stenungsund
Hembygd – Någonstans i Sverige


Invigning av utställningen Hembygd – någonstans i Sverige på Galleri Koch, Stenungsund.
– Vad tycker människor om sin hembygd och vilka möjligheter har de att påverka samhället? Om detta handlar utställningen Hembygd – någonstans i Sverige. Se bland annat bilder som Stenungsundsborna lagt upp sociala medier och taggat med #mittstenungsund.
I samband med invigningen var det Taidouppvisning och prova på graffitti. Invigningstal av Saima Gesey och prisutdelning samt högläsning av vinnaren i sommarens novelltävling med tema hembygd. Vinnare blev Adam Hermansson som kommer få sin novell publicerad i STtidningen.
– Se alla bilder >>


2014-07-28 | Stenungsund
Sista Snuss-Stock


Efter 7 år och 8 arrangerade festivaler har arrangörerna beslutat att sluta när man är på topp. I helgen kunde nya besökare och veteraner för sista gången ta sig ut till Råön, Ödsmål för att träffa vänner, njuta av musik eller bada på festivalen där ´alla är glada, ingen är ledsen´.
Artister från alla möjliga hörn i både Norden och Europa stod på scen inför de 420 st besökare som årets festival lockade.
– Vi är oerhört nöjda med den sista festivalen. Kunde verkligen inte slutat bättre och avslutningen var magnifik. Det är svårt att säga vad som är bäst. Allt är magiskt med snusstock! Det säger Filip Darj, en av arrangörerna bakom festivalen.
– Se alla bilder >>


2014-07-28 | Orust
Sjöräddningens dag på Gullholmen 2014


På Gullholmen arrangerades i måndags årliga Sjöräddningens dag men massor av aktiviteter och viktig inforation spreds om säkerhet vid Skottarn, Gullholmsbaden och Brandboden.
Sjöräddningen visade båtar, helikoptrar och utrustning. Kustbevakningen och SAR 901 hade uppvisning. Räddningstjänsten och Missing People var också på plats för att informera om sin verksamhet.
Medverkande under dagen var Sjöräddningen Käringön, Brandvärnet Gullholmen, Räddningstjänsten Orust, Sjöpolisen Göteborg, Kustbevakningen, Sjöfartsverket, Ambulansflyget, Svenska Livräddningssällskapet, MM Marin och Missing People.
– Se alla bilder >>


2014-07-27 | Stenungsund
Volvoträffen 2014


I ett helt år fick volvoentusiaster vänta på att en av sveriges största volvoträffar skulle ta plats i Stenungsund, och i helgen var det dags. Detta året var det dessutom 5-års jubileum och det firades genom välgörenhet, en del av inträdet gick nämligen oavkortat till stiftelsen MinStoraDag som arbetar med att förverkliga drömmar åt svårt sjuka barn.
Då träffen har växt ur förra årets placering hölls den i år på parkeringen utanför Hogia med förhoppningen på att få ihop över 200 utställare. Strålande sol och ett havsnära läge lockade stora som små till utställningen, lotteriet med utlandsresa som vinst, hoppborgen och umgänge med vänner, det fanns något för alla.
– Se alla bilder >>


2014-07-20 | Tjörn
Margaretadagen 2014


Söndagen den 20 juli firades Margaretadagen på Sundsby säteri. Det är 10 år sedan Tjörns kommun blev ägare av Sundsby säteri, och 350 år sedan Margareta Huitfeldt skrev sitt testamente med den stora landdonationen. – Det betyder att årets Margaretadag var något alldeles extra! Dagen startade med mässa i 1600-talsstil med Jan-Åke Larsson, präst. Sedan fortsatte det med festligheter på Sundsby säteri med utdelning av Margaretapriset – i år till Tintin Hallding som driver verksamhet med smyckestillverkning på Dyrön. Cirkusskola för alla barn med Johanna Abrahamsson, guidad visning, fika på gårdscaféet och Margaretspelet.
Kvällen avslutas med konsert i Valla kyrka med Göteborg Baroque.
– Se alla bilder >>


2014-07-13 | Tjörn
Träbåtsfestivalen i Skärhamn 2014


Under två dagar var det åter dags för Träbåtsfestivalen i Skärhamn. En folkfest för hela familjen som förra året drog över 20 000 besökare under dagarna. Södra hamnen i Skärhamn fylldes åter med både stora och små jullar, snipor, ekor, kostrar och andra traditionella trä- och veteranbåtar. På årets program stod en fantastisk utställning av över 60 vackra träbåtar i sitt rätta element, massor av utställningar och försäljning av maritima produkter, tävlingar, modevisning, uppträden och mycket mer.
Priser delades även ut till bland annat ´Årets Båt´ i olika klasser.
– Se alla bilder >>


2014-07-12 | Orust
Allsång och bryggdans på Käringön


Högtryck i Bohuslän med mycket folk i rörelse och på våra öar runt om i vårt område är det fullt av aktivitet och liv. På Käringön utanför Orust har man sin tradionella allsång och bryggdans.
Redan på slutet 1800-talet var Käringön turistvänligt. Käringöns Hafsbad öppnade då och 2014 drog man igång igen som konferens center med varmkar, bastu, infrabastu och saltrum.
Är man på Käringön och är sugen på en bit mat rekommenderas att man fört ringa runt innan och hör vad som erbjuds och om plats finns för dig och ditt sällskap. Lunch kan man köpa i Skafferiet, fiskaffären, rökeriet/caféet eller pizza på Simsons eller Ökrogen
Allsång på onsdagar och bryggdans på torsdagar lockar både öbor, turister – och en och annan kändis. Läs mer kommande bryggdanser och allsånger på www.petersonskrog.se
– Se alla bilder >>


2014-07-06 | Tjörn
Saga Skate Jam 2014


Under lördagen pågick årets upplaga av Saga Skate Jam, i den nyrestaurerade skateparken Saga Plaza i Skärhamn. Dagen bjöd på härligt väder, livespelningar, tävlingar och mat från kiosken som varit öppen under sommaren.
– Se alla bilder >>


2014-07-05 | Tjörn
Samhällets Dag på Klädesholmen


På lördagen arrangerades Samhällets Dag på Klädesholmen. Massor av aktiviteter för alla åldrar med start på Torget – och solen var med, in i det sista.
Marknadsstånd med äggost, Holmekager, sillkonserver, chokladhjul, lotterier med mera. Poängpromenad. Loppis hos Röda Korset. Kaffe i Församlingshemmet, Sommarmusik i Kyrkan, sillunch på Betels brygga. Dessutom var Museet Sillebua öppet!
Överskottet från Samhällets dag går till bl a utsmyckning av Klädesholmen och simskola på ön.
– Se alla bilder >>


2014-06-26 | Stenungsund
Barnens dag på Hasselbacken


Strålande sol och ett glatt humör. ´Barnens Dag´ arrangerades på Hasselgården, Hasselbacken.
Det fanns mycket skoj för barnen – som te x ponnyridning, fiskedam, skattjakt, ansiktsmålning, lekar, teaterlek, bokbussen, tävlingar, sagostund, café och grill.
På barnloppisen kunde man köpa och sälja leksaker, spel, böcker, kläder, tidningar, tv-spel eller andra grejer.
Inne på Hasselgården fanns även en gosedjursutställning där man kunde visa upp sitt gosedjur. Arangörer till dagen var Hasselgården och Stenungsundshem
– Se alla bilder >>


2014-05-17 | Tjörn
17 Maj firades på Sundsby Säteri


I år firar Sundsby dubbelt! Det är 10 år sedan Tjörns kommun blev ägare av Sundsby säteri, och 350 år sedan Margareta Huitfeldt skrev sitt testamente med den stora landdonationen. Firandet inleds den 17 maj med bland annat en föreställning i norsk anda med Stefan Andersson.
De senaste åren har man firat Norges nationaldag på Sundsby säteri med pompa och ståt, detta beror på att under Margareta Huitfeldts tid på Sundsby säteri var Bohuslän norskt.
– Se alla bilder >>


2014-05-10 | Stenungsund
Kopperskolans dag 2014


Strålande solsken fick folk att vallfärda till årets Kopperskolans dag som arrangerades på lördagen. Här fanns aktiviteter för hela familjen. Loppmarknaden drog köpsugna redan från start och många var på plats när man öppnade för att göra fynd. En hoppborg var placerad på skolgården och i källaren den rysliga spöktunneln. Här fanns även ponnyridning, luftgevärsskytte, chokladhjul, ´kasta svamp och träffa-tävling´, hamsterbingo och café.
Blåljusen i form av räddningstjänsten, ambulans, sjöräddning och djurambulansen var också på plats och många passade på att testa på att släcka eld tillsammans med brandmännen. En riktig lyckad dag!
– Se alla bilder >>


2014-04-26 | Tjörn
Tjörnträffen 2014


Nytt rekord för Tjörnträffen! – er lördagen kunde man konstatera att årets upplaga av Tjörnträffen inte bara drog hundratals besökare utan också slog rekord. Förra året samlades 171 st epor/A-traktorer på Häggvalls fotbollsplan och detta året dök hela 182 st upp i Skärhamn. Förändringen i år var att det även fanns en avdelning med priser till vanliga personbilar som lockade 106 st utställarfordon.
Efter uppvisning, korvgrillning och prisutdelning cruisade ekipagen genom Skärhamn för att sedan återvända i tid till kvällens burnout-uppvisning, som är helt laglig.
Hur kvällen ser ut för de förväntansfulla ungdomar som väntat ett år på denna dagen är det få som vet, men en sak är säker och det är att dagen blev en succé för alla inblandade.
– Se alla bilder >>


2013-11-12 | Stenungsund
Praktik hos räddningstjänsten


Denna vecka har tio elever från årskurs 9 i Stenungsund praktik hos Räddningstjänsten. De ska få testa på hur arbetat är på brandstationen med alla dess uppgifter, vilket är betydligt mer än att bara åka på trafikolyckor och släcka bränder.
På tisdagsförmiddagen när NYHETERsto var med fick man testa på släckteknik [utan eld] samt fystest med rullbandet. I eftermiddag väntar simning och räddning i vatten i Sundahallen.
– Det var min lärare som tyckte detta skulle vara något för mig och jag är glad att få chansen att vara en av dom som fick vara här, säger en av killarna som denna veckan får lära sig med om att arbeta på räddningstjänsten.
Förutom praktiska uppgifter är det en del teori. Allt från hur mycket vatten som ryms i bilarna till vad för brandsläckare som ska användas till vad.
– Se alla bilder >>


2013-09-14 | Västsverige
Brandkårstävling 2013


På lördagen arrangerades årets brandkårstävling för brandmän i väst. 8 lag var på plats i Munkedal, som i år var arrangör. Varje lag består av en styrkeledare och fyra brandmän. Från vårt område tävlar Stenungsund med ett lag och Kållekärr/Skärhamn med ett lag.
Syftet med tävlingen är att under kamratliga former tävla mot kollegor och andra räddningstjänster. Tävlingsuppgifterna bygger helt och hållet på de uppgifter som en räddningskår kan ställas inför samt ett skriftligt teoriprov.
NYHETERsto följde Stenungsundslaget runt på de tre praktiska uppgifterna samt teoriprovet.
– Se alla bilder >>


2013-08-31 | Tjörn
Tjörn Triathlon 2013


Tjörn Triathlon, folkligt och festligt – lördag 31 augusti 2013
– Se alla bilder >>


2013-08-29 | Stenungsund
Fabula Magia


Varje år har Kristinedalskolan något som kallas Fabula Magia, ett sagoäventyr. Projektet innefattar diverse samarbets och kamratövningar som kombineras med en storytellingfas och det hela mynnar ut i en äventyrsvecka i Fabulaskogen.
På torsdagen var dags för ett nytt äventyr, men allt var inte som det brukar vara. I skogen fanns ett känt ansikte, Karl Ytterberg från SVT Barnkanalens Barda. Barda är ett rollspelsprogram där Karl Ytterberg är spelledare och programledare. Karl Ytterberg är en svensk skådespelare, programledare och lajvare. Utöver sin roll som programledare i Barda har Karl bland annat medverkat som hirdmannen Jon i filmen Arn – Tempelriddaren.
Många barn blev förvånade men glada och Karl dök upp och de hade många frågor att ställa. Initiativet till att bjuda in Karl Ytterberg kom från föräldern Stefan Hansson, som själv tagit ledigt hela dagen för att även han få spela rollspel i Fabula Magia-skogen.
– Se alla bilder >>


2013-08-24 | Stenungsund
Rally Totalreklamsprinten 2013


Årets upplaga av den återkommande ´Totalreklamsprinten´ hölls under dagen i Ucklum med start och målgång vid Lättklinkerbetong. Med en totallängd på 43 km gällde det att på tre lopp få sammanslagit bästa tid.
Solen strålade under hela dagen då flera hundratals människor samlades runt banan för att bevittna tävlingen.
– Se alla bilder >>


2013-08-24 | Orust
Öppna Varv Orust 2013


Ett strålande väder inleder årets Öppna Varvshelg på Orust. I år kan du se över 120 nya båtar och de senaste tillbehören från över 85 företag.
Årets stora nyhet är motor- och segelbåtar i alla storlekar, det vill säga även mindre motor- och segelbåtar. Öppna Varv som är västkustens största flytande båtmässa arrangeras av Sweboat (Båtbranschens Riksförbund) i samarbete med de stora varven på Orust och Orust kommun.
– Se alla bilder >>


2013-08-17 | Stenungsund – Tjörn
Tjörn Runt 2013


Tjörn Runt seglades för 50onde gången. Man seglar banan i år i motsatt riktning, mot vad man brukar göra – Detta med start på Stigfjorden och mål på Askeröfjorden, vid Tjörnbron i Stenungsund.
Det blåser på bra och flera båtar har gått igenom Kyrkesund. Första båtarna i mål vid Tjörnbron, Hans Wallén och Mattias Rahm i varsin blixtsnabb M32:a. OS-medaljören Fredrik Lööf kom inte till start efter mastbrott i torsdags.
Preliminär vinnare Stora banan är Martin Nilsson, Salona 37 med startnr 322 och Lilla banan Carl-Axel Hellman, J14 SWE meed startnr 1560.
505 båtar var anmälda till årets jubileumsupplaga av Tjörn Runt varav 114 båtar till stora banan och 391 den lilla.
– Se alla bilder >>


2013-08-16 | Stenungsund – Tjörn
Lilla Tjörn Runt


Hela 299 seglare var anmälda till årets Lilla Tjörn Runt. Årets segling bjöd på rättvisa förhållanden med stadig vind som sakta ökade i styrka. Hela 252 kom till start och 242 korsade mållinjen. Som totalsegrare slutade Axel Rahm, LESS, som seglade runt Stenungsön på tiden 1 tim 25 minuter och 5 sekunder. Bästa lag kom från Rörviks Segelsällskap som representerades av Joel Warvne, Markus Warvne och Rasmus Lindström.
Första start i Lilla Tjörn Runt gick 1985. Sedan dess har kappseglingen blivit en av Sveriges och Nordens största optimistjolle tävling med närmare 300 deltagare.
I samband med Tjörn Runt var det evenemang både i Stenungsund och i Skärhamn på Tjörn. På Stenungsbaden och i Skärhamn anordnades Skepparträff med Harald Treutiger och marinmeterolog Lage Larsson.
– Se alla bilder >>


2013-08-03 | Stenungsund
Stenungsunds Volvoträff 2013


För fjärde året i rad var det åter igen dags för Stenungsunds Volvoträff, en bilutställning och show för Volvoentusiaster. Nytt för i år är att man, istället för Kristinedal, flyttat till Bilia med de som huvudsponsor. Dagen bjöd på allt från driftinguppvisning till mätning av vilken stereo som lät högst, en såkallad decibeltävling. Över 150 utställare med sina bilar var på plats, uppradade efter färg eller bilmodell för att låta sig bedömmas av en hård med rättvis jury. Vinnargrupperna var dels efter modell men också grupper som ´Bästa interiör´, ´Bästa lack´ samt ´Bästa original´.
– Se alla bilder >>


2013-08-02 | Stenungsund
Pilane 2013


Aldrig tidigare har Pilane lockat så många barnfamiljer och besökare av alla åldrar som i år! Kanske beror det på att Pilane denna sommar visar sig från en humoristisk sida, inte så gravallvarligt alltså, mera som en familjeföreställning eller en mysig dag på landet med djur, natur och skulptur i en skön förening.
Galet roligt är det när Claes Eriksson från Galenskaparna hyllar den utrotningshotade svenska telefonkiosken i en ljudinstallation kallad ´En himla många telefonsamtal´. Gå förbi en av kioskerna – kanske är det just du som blir uppringd av någon av Erikssons klassiska figurer!
Per Agelii har gjort jättestora svampar och jättelånga larver som barnen får klättra på och Karl Chilcott har återuppbyggt en gammal fornborg som barnen inte får klättra på.
På 1960-talet gjorde Andy Warhol det berömda verket BRILLO BOX, lådor med tvålull som gav upphov till debatt, beundran och ilska. I år ger sig Pilane in i BRILLO-branschen och lanserar BRILLO BIL, en konceptkonstbil av det vassare slaget, någonting att beundra för både små och stora barn – och alla som varit barn. Men är det verkligen en riktig bil? Och framför allt – är det RIKTIG konst?
Appropå ilska så kan denna ta sig olika uttryck vilket framgår av Torkel Olaussons installation ´Rasande Sten´.
Högst uppe på bergstoppen kan du högläsa ur medhavd bok och på så sätt själv bli del av Claes Hakes vackra installation ´Läsvrå med utsikt´. Uppe på berget erbjuds också en välbehövlig reklampaus – välbehövlig för att öka Pilanes reklamintäkter och välbehövlig för dig som vill sträcka på benen. På väg nedför berget möter du resterna av Johan Eyssens kraschade farkost vars utomjordiska innanmäte understundom visar sig.
– Se alla bilder >>


2013-08-02 | Tjörn
Frivolt i Skärhamn 2013


I helgen arrangeras Frivolt – en barn- och ungdomsfestival på Gråskärsbadet i Skärhamn. Sommarens stora barn- och ungdomsfestival med dans, musik, skate, teater, workshops, skapande för alla, poesi, film, sandslottsbygge, volter och prova på-aktiviteter.
– Se alla bilder >>


2013-08-02 | Stenungsund
Jajemen – Rolandz på Stenungsbaden!


Robert Gustavsson alter ego – dansbandsälskaren Roland Järverup – fick vi för första gången lära känna i Killingängets film ´Torsk på Tallinn´ 1999. Tio år senare gjorde han comeback i SVTs ´Dansbandskampen` och succén var ett faktum. Det blev turnéer och skivor. På torsdagskvällen gästade Rolandz med ´The Jajamen Tour 2013´ Stenungsund och Stenungsbaden.
– Se alla bilder >>


2013-07-28 | Stenungsund
Snuss-stockfestivalen 2013


Ute på Råön var det åter igen dags för årets Snuss-stockfestival. Som på löpande band anlände besökare för att ta del av det som så många pratar om. Spelschemat löpte på ända fram till söndag natt och var fullspäckat med gamla band från tidigare gånger såväl som nykomlingar.
– Se alla bilder >>


2013-07-28 | Stenungsund
En dag med Aqua Event


För er som passerat över Stenungsöbron eller promenerat i hamnen vid Stenungstorg och sett en svävande bräda med vattenstrålar, kan vi nu avslöja vad detta är. Eventbolaget Aqua Event, som håller till hos Stenungsbaden, arrangerar allt möjligt inom vattensport och Flyboard som brädan kallas är det senaste tillskottet. Det är Stenungsundsbon Henrik Ström som är initiativtagare och grundare av företaget. Med en bakgrund inom segling på SM-nivå föll det naturligt att starta ett eventbolag med vattensport. Vi fick möjligheten att få följa med Aqua Event under en dag för att testa på ett axplock ur deras utbud. Med sin flytande strand växlar företaget mellan sin hemmahamn hos Stenungsbaden och olika badstränder.
– Se alla bilder >>


2013-07-28 | Stenungsund
Sunny Stand Up på Stenungsbaden


Ett helt gäng av Sveriges hetaste komiker i Sunny Standup gästade på lördagen Stenungsbadens utomhusarena. Sunny Stand Up har i år en imponerande uppställning med komikerna David Batra, Johan Glans, Özz Nûjen, Anna-Lena Bergelin [f d. Brundin], Thomas Järvheden, Måns Möller, Hasse Brontén och Ann Westin. De kommer förgylla kvällen för semestrande svenskar. Med sig har man även artisten Stephen Simmonds som DJ. När Sunny Standup i sommar gör sitt femte år har kombinationen av semester och standup blivit en utbredd tradition i Sverige. De senaste tre åren har föreställningarna på klassiska svenska sommarorter lockat en stor publik. I år fokuseras Sunny Standup till fyra megashower med desto fler komiker
– Se alla bilder >>


2013-07-15 | Tjörn
Åstol Runt 2013


Lördagens Premiär tävling med Åstol Runt Aquathlon, dels simning 1500 meter i havet runt Åstol och löpning 5 km på Åstols vägar, blev en publik och tävlingssuccé. Mycket publik följde de tappra deltagarna från bästa platserna på ön. Åstol Runt är tillsammans med Stockholms Royal Park Aquathlon de enda Swimrun-tävlingarna i sammanhanget eftersom de startar med simning i havet och avslutar med löpning.
– Se alla bilder >>


2013-07-14 | Tjörn
Träbåtsfestivalen 2013 i Skärhamn


Idag var det dags för årets Träbåtsfestival i Skärhamn på Tjörn, en folkfest som lockar många i olika åldrar. Ett 70-tal träbåtar var på plats och Skärhamn fylldes snabbt med besökare från olika delar av landet.
– Se alla bilder >>


2013-07-07 | Tjörn
Tjörns Visfestival 2013


Mitt på Tjörn – på Billströmska Folkhögskolan arrangerar Visans Vänner på Tjörn varje sommar en visfestival. I lördags var det dags igen och vädret var på arrangörerna och besökarnas sida. En riktigt härlig sommarkväll!
– Se alla bilder >>


2013-07-06 | Stenungsund
Sundanatta 2013


När det var dags på Sundanatta på Stenungstorg tittade solen fram. Årets Syndanatta bjöd på talangjakt på scenen vid Sandbergs plats, uppträdande av Timotej och Dash4, grillat med Andreas Mathiasson som just nu är aktuell i TV4s ´Grillmästarna´, provkörning av Opel, gymnastik- och zumbauppvisning, popcorn och ballonger till barnen och mycket mer. Sundanatta betyder också att butikerna erbjuder något extra och många tog chansen shoppa något under kvällen.
– Se alla bilder >>


2013-06-16 | Tjörn
Konsert med Syster Sol på Ellösparken


För andra året i rad anordnade Orust fritidsgårdar ett gratisevenemang tillsammans med projektet ´Kärleken är fri´. Denna gång bjöds det in till konsert med skivaktuella Syster Sol i Ellös. Runt 200 ungdomar och vuxna fyllde scengolvet i Ellösparken under fredagskvällen och bilar, epa-traktorer, cyklar och mopeder stod uppradade på parkeringen utanför. Som en del i sin Skandinavienturné är Syster Sol, egentligen Isabel Sandblom, just nu på västkusten.
– Se alla bilder >>


2013-06-15 | Tjörn
Invigning av köksträdgård på Sundsby Säteri


Lördag den 15 juni invigde landshövding Lars Bäckström den nya köksträdgården på Sundsby Säteri. Den nya köksträdgården är nu anlagd och första odlingssäsongen står för dörren. Ända sedan Margareta Hvitfeldts tid har det odlats på Sundsby säteri, här har det genom åren funnits bl a en fruktträdgård, en örtagård, en kålgård samt en handelsträdgård. I samarbete med Terra et mare startade Tjörns kommun under sommaren 2012 ett LEADER- projekt till syfte att väcka trädgården till liv igen.
– Se alla bilder >>


2013-06-07 | Tjörn
Sillens Dag på Klädesholmen


Folkligt och festligt. Alltid på Sveriges Nationaldag firas även Sillens dag på Klädesholmen.
– Se alla bilder >>


2013-06-06 | Tjörn
Veteranbilar på Sundsby Säteri


På Nationaldagen kunde man på Sundsby Säteri ta en titt på Veteranbilar. Härligt väder och härlig stämning.
– Se alla bilder >>


2013-06-05 | Stenungsund
Studenten 2013 Stenungsund


Årets studenter vid Nösnäsgymnasiet
– Se alla bilder >>


2013-05-31 | Tjörn
Studenten Tjörn 2013


Underbart väder och bara glada miner när årets studenter sprang ut på fredagseftermiddagen. Här bjuder vi på ett bildpopuri
– Se alla bilder >>


2013-05-17 | Tjörn
Norges Nationaldag 17 maj på Sundsby Säteri


17 maj och Norges nationaldag. Det firades på Sundsby Säteri på Tjörn med tal, sång, musik, visningar och aktiviteter för hela familjen. Anledningen till att man firar Norges nationaldag på Tjörn beror på at under Margareta Huitfeldts tid på Sundsby säteri var Bohuslän norskt. Café och lokala gårdsbutikerna var öppet. Tjörn egna Axel Falk stod som värd under kvällen, med sig hade han gäster på scenen
– Se alla bilder >>


2013-04-28 | Tjörn
Tjörnträffen 2013


Kl 16:00 på lördagseftermiddagen inleddes årets ´Tjörnträffen´. Ett event där båda regionens och landets EPA-traktorer samlas. Detta året slogs det ´världsrekord´ då 171 epor fyllde Häggvallskolans grusplan vilket är en markant höjning sedan tidigare år.
– Se alla bilder >>


2013-04-14 | Stenungsund
Öppet hus hos Sjöräddningssällskapet


Sjöräddningssällskapet i Stenungsund hade öppet hus för allmänheten. Syftet med dagen var att berätta vad man gör och försöka få fler att bli frivilliga sjöräddare.
– Se alla bilder >>


2013-03-21 | Göteborg
Turistmässan 2013


Blandade bilder från Turistmässan 2013
– Se alla bilder >>


2013-02-14 | Stenungsund
Öppen scen på sportlovet


På onsdagskvällen hade alla som ville chansen att uppträda på Stora Höga Fritidsgårds öppna scen. Sjung, spela, mima, stand-up, jonglera, dansa, bolla, trixa, ja allt var tillåtet! Här kommer ett bildpotpurri från kvällen.
– Se alla bilder >>


2012-12-09 | Orust
Julmarknad på Stillingsön


På lördagen var det julmarknad på Stillingsön, Orust. Årets kulturpristagare på Orust: Lotta Rossövik och Lennart, kameler från Myckleby, luciatåg från Orust Waldorfskola, tomte, julbord, föreningsförsäljning, fiskdamm m m.
– Se alla bilder >>


2012-12-09 | Stenungsund
Julmarknad på Fregatten


En mysig julmarknad inomhus, det arrangerades på Fregatten i Stenungsund på lördagen. julens mysigaste julmarknad. I år var stämningen vara något alldeles extra.
– Hantverk, närproducerade delikatesser, tomtefar, musik, dans, författarsignering, pepparkaksbak, julfilmer…
– Se alla bilder >>


2012-12-01 | Orust
Julmarknad och 2-års jubileum för Tavlebord


2-års jubileum på Tavlebord Lanthandel på Orust. Det firades med stor julmarknad med lokalt producerad mat och hantverk.
Tavlebord Lanthandel består av ett antal hantverkare och livsmedelsproducenter som under ett tak säljer sina varor. I Lanthandeln finns också en servering som lokala föreningar, organisationer, klubblag, skolklasser etc fritt får sälja hembakt fika för att samla pengar till något ändamål. Tavlebord är beläget i Tegneby på västra Orust mellan Varekil och Ellös.
– Se alla bilder >>


2012-11-24 | Stenungsund
Öppet hus på Nösnäsgymnasiet


Att välja program och gymnasium när det är dags är inte det lättaste. Idag finns det många att välja på. Nösnäs gymnasium hade öppet hus på lördagen och besökande fick möjlighet att gå runt bland alla programmen och träffa lärare och elever. Vid entréplanet informerades om internationella projekt, teknikcollege och plugin och det fanns även möjlighet att prata med studie- och yrkesvägledare för att få tips och råd kring gymnasievalet. Skolan bjöd också på fika, musik- och teaterunderhållning. Närmare 500 nyfikna ungdomar och föräldrar besökte skolan
– Se alla bilder >>


2012-11-18 | Orust
30-års jubileum på Käringön


Käringö Hembygdsförening har firat 30 år som förening. När föreningen registrerades hade den ett annat namn. Med från start var Viktoria Grundén och hon är fortfarande styrelseledamot. I samband med jubileet uppmärksammandes Viktoria Grundéns insatser och hon blev Hedersmedlem. Det var ett 50-tal personer, både bofasta och fritidsboende, som kom till Simson prästgård där jubileet hölls. Firandet startade med kaffe och tårta och därefter blev det allsång. Det blev en härlig sångstund där nya och gamla sånger blandades med bilder från föreningens verksamhet. Några av sångerna var specialskrivna för Käringön. I bandet spelade Brita Elander och Agneta Holm gitarr och Anna Holm och Marie Österberg spelade ukulele.
– Se alla bilder >>


2012-11-18 | Tjörn
Julmarknad på Sundsby Säteri


En riktigt mysig julmarknad bjöds besökare på Sundsby Säteri i helgen. Julmarknad med utställare som sålde hantverk och delikatesser av olika slag, häst och vagn och naturligtvis var även tomten på besök och alla barn kunde lämna sina önskelistor.
– Se alla bilder >>


2012-10-20 | Stenungsund
Stenungsunds skatepark invigdes


Många trotsade regnet när Stenungsunds Skatepark skulle invigas på lördagen. Barn och utbildningsnämndens ordförande Erik Söderberg (FP) tillsammans med Stenungsunds Skateförening klippte bandet och efter det var det många – oavsett ålder som vill prova på att åka. Det bjöds också på korv med bröd, underhållning och uppvisning av proffs.
– Se alla bilder >>


2012-09-29 | Stenungsund
Skördefest på Mariagården


Grönsaker i massor i höstens alla vackra färger. Lörden den 29 september var det skördefest på Mariagården i Stenungsund. Bland annat uppmanades besökare att ta med sig äpplen som sedan pomolog Agneta Lundberg artbestämde.
– Se alla bilder >>


2012-09-15 | Kungälv
Brandkårstävling 2012


Varje år arrangeras det Brandkårstävling för Brandmän i beredskap i väst. Under dagen får deltagarna från kårerna tävla i olika delar i vad en brandman kan hamna inför i sin yrkesroll. Deltagarna vet inte vilka moment som kommer och de ställs inför en oväntad utmaning inför varje del. I år var det Kungälvs tur att stå som värd för dessa klassiska spelen, som anordnats enda sen 1957. Lagen fick utföra 4 olika moment. Hinderbana, Bussolycka, Rökdykning samt Teori som skulle lösas på så kort tid som möjligt.
– Se alla bilder >>


2012-09-03 | Tjörn
Tenson Tjörn Triathlon 2012


Blandade bilder – tagna under söndagen. Bilderna tagna i Sibräcka, Budalen och Skärhamn.
– Se alla bilder >>


2012-08-25 | Tjörn
EPA-träff i Kållekärr


Ett 40-tal EPA och A-traktorer samlades på lördagskvällen i Kållekärr centrum. Efter att ha kollat in varandras fordon och haft prisutdelning var det dags för cruising runt Tjörn.
– Se alla bilder >>


2012-08-25 | Orust
SM – Tio Huggar Rodd – Käringön


Svenska Mästerskapet i ´Tio Huggar Rodd´ arrangerades på Käringön – Orust. Lag från Styrsö, Öckerö, Björkö, Henån och Käringön. Totalt är 11 lag anmälda som gör upp om SM titeln i herr, dam och junior klassen. Roddbanan är 800 meter och båtarna möts i kval med upp till 3 i varje start.
– Se alla bilder >>


2012-08-17 | Stenungsund
Tjörn Runt – Stenungstorg


Brandmannashow och andra aktiviter på Stenungstorg under Tjörn Runt.
– Se alla bilder >>


2012-08-17 | Tjörn
Lilla Tjörn Runt


Lilla Tjörn Runt är unikt genom att det är en distanssegling för jollar. Tävlingen seglas inte på en klassisk kryss-läns bana utan faktiskt kring en ö, Stenungsön. Seglingens längd är fem distansminuter och det tar cirka en till två timmar för de snabbaste. Lilla Tjörn Runt seglades för första gången 1985. I år har man deltagarrekord med 314 startande!
– Se alla bilder >>


2012-08-04 | Tjörn
Frivolt – Barn och ungdomsfestival


Frivolt 4-7 augusti 2012 – Festival för barn och unga med dans, musik, skate, lådbilsrace, teater, workshops, skapande för alla, poesi, film, sandslottsbygge, volter och prova på-aktiviteter.
– Se alla bilder >>


2012-07-01 | Tjörn
Maneter i mängder


Fotograf Martin Pettersson var ute med ångaren Bohuslän runt Tjörn. På västra sidan av ön såg man något som ingen av de på båten sett make till. Maneter i mängder! Varför maneter i dessa mängder hamnat just här är inte känt.
– Se alla bilder >>


2012-06-26 | Tjörn
400 år gammalt tempel på Tjörn


Det tjugosex meter långa, tretton meter breda och tio meter höga templet är placerat högst uppe på pilanebergen med utsikt över havet.
Templet visas endast denna sommar i Pilane. Till hösten fraktas det tillbaka till Kina.
– Se alla bilder >>


2012-05-26 | Stenungsund
Ucklums tvåhjuls drag 2012


Tävlingen för alla som har en tvåhjulsdriven traktor startade 2007 och har blivit en tradition. År 2012 ställde 40 traktorer upp, vilket är rekord för tävlingen.
– Ucklums 2 Hjulsdrag är egentligen ingen tävling utan en sammankomst för alla som har en tvåhjulsdriven traktor, säger Mats Ottosson, tävlingsgeneral.
– Se alla bilder >>


2012-05-17 | Tjörn
Norges nationaldag och invigning av gårdscafé


Den 17 maj firades Norges nationaldag på Sundsby Säteri. Detta med sång och musik, magikern Stefan Odelberg och invigning av Gårdscaféet på Sundsby.
– Se alla bilder >>

2012-05-12 | Tjörn
Öppen brandstation


På lördagen hade man ´öppen brandstation´ i Skärhamn på Tjörn
Räddningstjänsten Tjörn tillsammans med företaget Eld & Vatten visade vad man ska göra om det börjar brinna i hem, och vad det finns för produkter på marknaden för att skydda sig och sitt hem. För barnen fanns möjlighet att sitta upp i en av kommunens nya brandbilar.
– Se alla bilder >>


2012-04-02 | Stenungsund
Första spadtaget för Skateparken


I fem år har skatarna i Stenungsund vart med och planerat den nya skateparken. En skatepark som är skräddarsydd efter deras önskemål – första spadtaget tog man på måndagen under högtidliga former.
– Se alla bilder >>


2012-03-22 | Göteborg
Turistmässan 2012


Det var många som ville höras och synas på Turistmässan som på torsdagen öppnade dörrarna. NYHETERsto tog en närmare till på våra lokala montrar.
– Se alla bilder >>


2012-02-20 | STO-området
Alla möjliga busskurer


Västtrafiks vanliga plåtlådor till busskurer känner vi igen, de står där längs våra vägar. Men det finns även äldre modeller, kanske bortglömda av Västtrafik – och så finns det dom som bygger sina egna busskurer där det man har tröttnat på att stå utan tak över huvudet när regnet öser ner. – Här följer ett bildspel på olika former av busskurer i vårt område.
– Se alla bilder >>


2012-02-13 | Stenungsund – Uddevalla
Fiske i vintersolen


Bilder på glada sillfiskare som prövat lyckan på isarna runt Ulvön i Ljungskileviken.
– Se alla bilder >>


2012-01-23 | Stenungsund
Konsert på Driftvärnsgården


Stora Höga Fritidsgård hade i sina lokaler konsert på fredagskvällen med tre band från Stenungsund och ett från Kungälv. Här kommer några bilder.
– Se alla bilder >>


2011-12-16 | Tjörn
Rädda Julen och Julmarknad Skärhamn


Lördagen 10 december var det julmarkad i Skärhamn på Tjörn och samtidigt hade man Rädda Julen där man kunde besöka Kustbevakningen och ta en titt på Räddningstjänstens fordon.
– Se alla bilder >>


2011-11-27 | Orust
Tomten kom till Käringön


Företagsföreningsjulmarknad den 26 november blev en bra dag även om stormen började, havets höjdes och skrämde hem många besökare För man fruktade att färjan ej skulle gå under söndagen. Resultat på det vi ej men de som vågade vara kvar fick en mycket trevlig dag.
Företagarna bjöd på sig själva, poängpromenad, bjöd på sina smakprover, glögg, varm choklad med vispgrädde, barnpyssel, öppna sjöräddningsskepp, Brandvärnet visade propaganda för brandsäkerhet, det såldes brand-filtar, -varnare, släckare, det visades bildspel på foton från hela 2011 på Käringön.
Käringöns nya vintertraktor visades upp. En dag för alla Käringöbor, sommargästar och andra besökare.
– Se alla bilder >>


2011-09-28 | Orust
Det svarta guldet…


I måndags morse lämnade ett antal fritid och yrkesbåtar hamnen på Käringön för att lägga i sina hummertenor, bra väder lagom vind denna första dag.
– Se alla bilder >>


2011-09-13 | Orust
Stormen Katia dränkte delar av Bohuslän


Dagen efter stormen Katias framfart i Bohuslän ligger nu delar av Bohuslän under vatten. Bilder och film från Henåns hamn där båtarna nu ligger vid brygga under vatten, samt bilder från LV 160 vid Varekil.
– Se alla bilder >>


2011-09-10 | Lysekil
Brandmannatävling 2011


På lördagen samlades omkring 46 deltidsbrandmän från Bohuslän i Lysekil för den årliga Brandmannatävlingen 2011 där den bästa deltidsbrandkåren i Bohuslän ska utses.
Genom olika moment som teori, rökdykning, insats vid olycka, båtolycka m m, ska brandmännen visa vilka som bäst löser uppdragen, snabbast är inte alltid bäst.
Vi följe med lag Kållekärr med kamera under tre moment – Teori, Rökdykning, Olycka på berg
– Se alla bilder >>


2011-08-28 | Tjörn
Tjörn Triathlon i helgen


I helgen har Tenson Tjörn Triathlon arrangerats. Här följer några bilder som Martin tagit.
– Se alla bilder >>


2011-06-10 | Stenungsund
Såpbubbelfestival med världsrekord


Värlsrekord, 120 personer i en såpbubbla. Nu väntar man på att hamna i Guinness rekordbok. På fredagen arrangeras Såpbubblefestivalen i Stenungsund. Ett evenemang som ingår i Kemiåret 2011. Under dagen har man bland annat slagit rekord i världens största såpbubbla! Man skulle försöka få 100 personer, alla över 1,52 in i en såpbubbla. Det senaste rekordet låg på 50 personer. I Stenungsund lyckades man få in 120 personer i bubblan.
– Se alla bilder >>


2011-06-06 | Tjörn
Sillens Dag 2011


På Sveriges nationaldag, den 6 juni arrangerades Sillens Dag för fjärde året i rad på Klädesholmen på Tjörn.
Förutom vågskvalp och måsskrik kunde man njuta av sill och anda läckerheter från havet på det längsta sillbordet på piren, man fick chans att lägga in sin egen midsommarsill, sillvisning på fabriken och historisk sillvandring bjöds man på också. – Dessutom Silltunneracet! Folkligt, festligt – och en massa sill!
– Se alla bilder >>


2011-06-04 | Stenungsund
Larver äter upp träden


Häggspinnmal som äter upp träd i bostadsområdet Hasselbacken i Stenungsund har de senaste dagarna dragit till sig allmänhetens ögon. Larverna bäddar in hela trädet i en kokong och när allt är uppätet går dom till nästa. Ett träd tar ca tre dagar att utrota.
Träden klarar sig mot larvangreppen eftersom de har utvecklat reservknoppar och får nya blad under sommaren.
– Se alla bilder >>


2011-06-01 | Stenungsund
Studenten 2010


Då var det åter dax åter igen dags för Nösnäsgymnasiets elever att ta studenten. Den firades framförallt med studentflak, visselpipor och superglada elever. Skolchefen Raymond Vaske ropade ut klasserna och gratulerade i folkets jubel.
– Se alla bilder >>


2011-05-21 | Stenungsund
Föreningsdag på Stenungstorg


Lördagen den 21 maj visade sig föreningarna upp sig på Stenungstorg i vårsolen. Många tog chansen att testa på olika aktiviteter som föreningarna erbjöd.
– Se alla bilder >>


2011-03-05 | Stenungsund
Öppet hus hos Sjöräddningen


Sjöräddningen Stenungsund hade på lördagen öppet hus i sina nya lokaler vid hamnen i Stenungsund. Man passade även på att visa hur sjöräddning på is och i vattnet går till.
– Se alla bilder >>


2010-05-29 | Stenungsund
Säkerhetsdag 2009


Lördagen 29 maj arrangerades Säkerhetens dag i Stenungsund
Räddningstjänsten simulerar trafikolycka, sjöräddningen visar upp båtar, dessutom medverkar helikopter, polisbil, sökhund och mycket mer.
– Se alla bilder >>


2009-06-26 | Stenungsund
Sundanatta 2010


När det är Sundanatta syns nästan alla Stenungsundsbor på torget. Här arrangeras Drakbåtsrodd, butikerna öppet till 22.00 och för den festsugna finns det restaurangaktiviteter under hela kvällen.
Rorri Racerbil & Big Chris underhåller och Scotts uppträder och signerar skivor. Daniel Kane – trollkarl, magiker och illusionist fanns även på plats.
– Se alla bilder >>


2009-06-13 | Stenungsund
Säkerhetsdag på torget 2009


Många Stenungsundsbor tog chansen att lära sig mer om säkerhet och hur det fungerar både på land och i vattnet, om en olycka skulle inträffa. Man fick även information om hur man förebygger olyckor.
– Se alla bilder >>


2009-06-05 | Stenungsund
Studenten 2009


Bilder från Studentfestligheterna i Stenungsund 2009
– Se alla bilder >>