– Här hittar du bonusmaterial i form av direktrapporter från redaktionen, bakom kulisserna och här finns också möjlighet att kommentera våra nyheter och delta i omröstningar. Du får även snabbt veta när det publiceras nyheter på hemsidan.

I vårt flöde på sociala medier lägger vi även ut efterlysningar på bortsprungna djur och saker och fordon som är anmälda stulna. Du får också information från våra kommuner, samhällsinformation, trafikinformation, industrierna och föreningsinformation.

Kommentarer på sociala medier
Alla som har ett konto på Facebook och Twitter har möjlighet att kommentera nyheterna. Inlägg ska hållas till sakfrågan och hålla en god ton. Har du inte Facebook/Twitter kan du ändå följa våra inlägg men inte kommentera eller ”gilla”Vi förbehåller oss rätten att ta bort material som skrivs av dig eller någon annan som:
– Bryter mot svensk lag.
– Bryter mot Facebooks regler.
– Anses stötande.
– Innehåller namn eller adresser.
– Saknar relevans för trådens ämne.
– Spekulationer om vad som hänt vid en händelse/olycka. Har man inte själv vart där så vet man inte heller vad som hänt.

DET ÄR DU SOM POSTAR ETT INLÄGG SOM OCKSÅ ÄR JURIDISKT ANSVARIG FÖR VAD DU SKRIVER!
Användare som missbrukar våra enkla regler kommer att få sitt konto blockerat från att kommentera.


Får du inte alla våra uppdateringar på Facebook?

1: Sätt muspekaren på ”GILLA” knappen på vår Facebook-sida

2: Markera ”VISA I NYHETSFLÖDET”

3: Vill du ha en avisering när vi uppdaterar markerar du ”TA EMOT AVISERINGAR”

OBS! Dessa inställningar går bara att göra via en dator.

 


Annonser i vårt nyhetsflöde
Det är annonserna som gör att vi har möjlighet att ge er nyheter och information dygnet runt.  Föreningsinformation räknas inte som annonser. En betald annons markeras alltid med *** Annons ***. NYHETERsto säljer inte annonser för Facebook/Twitter utan det är våra annonsörer på hemsidan som får synas i våra sociala kanaler som en bonus.


Djurärenden – Bortsprungna / upphittade
Alla vill vi våra djur det väl. När det gäller sällskapsdjur – hundar och katter så händer de att de smiter, rymmer och upptäcker världen på egen hand. Förutom att ägarna blir oroliga och saknar sina djur – kan djuren också bli en fara i trafiken.

Om du anträffar en hund utan matte/husse:
– Ring 114 14 och begär Polisen Djurärende. Uppge att du tagit hand om en hund, svara på polisens frågor. Polisen kan komma och se om hunden eventuellt har ett chip så man enkelt kan få tag på ägaren. De kan också be dig komma till stationen och få chipet avläst där.
– Vi på NYHETERsto kan snabbt få ut en efterlysning efter ägaren, men anmäl först till polisen. Vi behöver då en bild på hunden samt ett telefonnummer vi kan hänvisa till. Den som säger sig vara ägare till hunden bör också kunna bevisa detta när den hämtar hunden hos dig.

Katter
– Katter har en förmåga att försvinna ibland, speciellt när den löper. Katter kan vara borta i flera veckor och sedan komma hem som om ingenting har hänt. Vänta gärna några dagar innan du ber oss gå ut med en efterlysning i våra kanaler.
– Om du har en katt som stryker omkring hos dig eller i ditt närområde. Kontakta Polisen Djurärenden 114 14 eller Länsstyrelsen om den är vanvårdad, är mager eller lider av någon skada. Vi kan gå ut med en efterlysning på ägaren i våra kanaler – men vi vill då att någon tar hand om katten så vi kan hänvisa till någon.

Djur – hundar och katter kan smita eller rymma, men sker det upprepade gånger kan det vara frågan om ett brott då man har skyldighet att se efter sina djur. Läs mer på Polisens hemsida gällande djurärenden >>


Viltvarning i sociala medier
Djur – älgar, rådjur och vildsvin på och vid vägen kan orsaka allvarliga olyckor i trafiken. NYHETERsto publicerar viltvarningar när det gäller älgar eller boskap (kor, får te x) i våra sociala kanaler.

Varningarna kommer från Trafikverket, trafikradion eller via tips till oss. De varningar som går ut gäller främst större och trafikerade vägar i STO-området som te x E6, Länsväg 160, 169, 178, 650. Däremot lägger vi inte ut viltvarning på djur som rör sig i bostadsområden, skogsområden eller på mindre vägar.


NYHETERsto på Facebook:

 facebook.com/NYHETERsto
– Glöm inte klicka på ”GILLA”

NYHETERsto på Twitter:

 twitter.com/NYHETERsto