NYHETERsto.se – Närproducerade lokala nyheter och information

De senaste åren har skett en stor förändring i hur man konsumerar nyheter och hämtar information tidningarna blir bättre på fördjupning medan webben är snabba när något händer.

Dock har internet, mobila enheter och att alla har en kamera i fickan gjort att nyheter och information kan spridas snabbt – men av fel personer och i fel forum. Vem som helst kan publicera text och bild i bloggar och på hemsidor – rykten och statusuppdateringar blir till nyheter. NYHETERsto.se har en ansvarig utgivare – det är en garanti för att man kan lita på de nyheter vi publicerar.

NYHETERsto har i snart 10 år gett STO-området nyheter och information, både på våra egna sidor och till andra medier som vi samarbetar med. Det som publiceras har noga övervägts och källor kontrolleras. Nyheterna skrivs av våra journalister och kopieras inte från andra tidningar eller medier.

Vad betyder närproducerade lokala nyheter?
– De senaste åren har det skett en stor förändring när det gäller nyhetsmedia i Sverige. Papperstidningar satsar mer på snabba nyheter på nätet och dina lokala nyheter som du läser kan produceras någon helt annanstans i landet. En journalist kan skriva 20 artiklar om dagen om händelser runt om i landet. Sitter man i Kungälv, Mölndal, Kungsbacka eller i Stockholm och skriver om händelser här, så blir det tyvärr en hel del fel på vägar, ortsnamn, områden med mera. NYHETERsto utgår från Stenungsund och producerar nyheter lokalt – för lokala läsare. Det är vad vi kallar närproducerade lokala nyheter.

Vi har ett intresse – Stenungsund, Tjörn och Orust
I Stenungsund finns några av världens främsta kemiföretag där säkerheten är hög, men som invånare vill man ha information om vad som händer när larmet går. Vi har motorväg som många som pendlar färdas på varje dag och i behov av trafikinformation. Tjörnbron och vägar ut till Bohusläns skärgård som är hårt belastad av trafik, speciellt sommartid… – Snabb och korrekt information är viktig!

– Mer lokalt blir det inte
Vi tycker att det behövs en sida med lokala nyheter och där information går ut direkt när någonting händer, och det verkar fungera. NYHETERsto har sedan vi startade 2008 växt otroligt snabbt och fått en stark läsarkrets.

I våra nyheter och bilder ser du aldrig vem som är drabbad, men får veta vad som hänt. Bakom varje händelse finns människor och en historia. Vi vill arbeta med hjärtat i första hand och inte med plånboken. Därför en efterlysning på en bortsprungen hund minst lika viktig som andra nyheter och notiser.

Nyhetsbyrå i samarbete med andra medier
NYHETERsto levererar bild och text från händelser till tidningar, radio, TV, nyhetstjänster och bildbyråer. På hemsidan, som vänder sig till allmänheten – finns en del av våra nyheter publicerade. Här kan du också få en mer lokal version av nyheten.

Mobil redaktion som kan uppdatera vart som helst och när som helst
Vi har byggt upp en mobil redaktion där vi kan uppdatera och arbeta vart vi än är. Det gör att vi snabbt kan ge dig information om vad som händer i vårt område, dygnet runt.

Vi har samarbete med STO-kommun, Industrierna i Stenungsund, Västtrafik, Trafikverket, Bussbolag, Polisen samt El-bolagen. Dessa kan snabbt och kostnadsfritt gå ut med information via våra kanaler och nå många samtidigt.

Om uppgifterna i nyheterna
Uppgifter och information kommer från polisens händelserapport, anmälningar, tingsrätten.


Kontakta oss:

Vi finns med där det händer – när det händer.
– Då vi arbetar olika tider på dygnet är det enklast att kontakta oss via e-post eller kontaktformulär.

Tipsa oss!
Vi skriver i första hand om blåljusrelateade händelser, trafikinformation, kommun- och samhällsinformation samt föreningsinformation. Vi ar tacksamt emot tips om nyheter inom det område vi skriver om.

Du kan även skicka in bilder från evenemang, morgonbilden eller något vi bör uppmärksamma – men vi vill inte ha och publicerar inte heller några läsarbilder från trafikolyckor och liknande händelser.

Kontakta oss via E-post

Redaktionen – Nyhetstips
redaktionen@nyhetersto.se

Annonsera
annons@nyhetersto.se

Morgonbild
morgonbild@nyhetersto.se

Redaktör – Ansvarig Utgivare
Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se


Kontakta oss via formulär