NYHETERsto har i 10 år gett STO-området nyheter och information, både på våra egna sidor och till andra medier som vi samarbetar med. Det som publiceras har noga övervägts och källor kontrolleras. Nyheterna skrivs av våra journalister och kopieras inte från andra tidningar eller medier.

De senaste åren har det dock skett en stor förändring i hur man konsumerar nyheter och hämtar information. Papperstidningarna blir bättre på fördjupning – medan webben är snabba när något händer just nu.

Dock har internet, mobila enheter och att alla har en kamera i fickan gjort att nyheter och information kan spridas snabbt – men av fel personer och i fel forum. Vem som helst kan publicera text och bild i bloggar och på hemsidor – rykten och statusuppdateringar blir till nyheter. NYHETERsto.se har en ansvarig utgivare, våra journalister är anslutna till Svenska Journalistförbundet och vi följer de etiska reglerna – det är en garanti för att Du ska kunna lita på de nyheter vi publicerar.

NYHETERsto är registrerat och skyddat varumärke.


Nyhetsbyrå i samarbete med andra medier
NYHETERsto levererar bild och text från händelser till tidningar, radio, TV, nyhetstjänster och bildbyråer. På hemsidan, som vänder sig till allmänheten – finns en del av våra nyheter publicerade. Här kan du också få en mer lokal version av nyheten.

Några av våra kunder:
GT/Expressen, Aftonbladet, Göteborgs-Posten, Bohusläningen, Lokaltidningensto, Sveriges Radio Väst, Sveriges Radio Göteborg, SVT Väst, TV4 och TV3.

 


Kontakta oss:

Vi finns med där det händer – när det händer.
– Då vi arbetar olika tider på dygnet är det enklast att kontakta oss via e-post eller kontaktformulär.

Tipsa oss!
Vi skriver i första hand om blåljusrelateade händelser, trafikinformation, kommun- och samhällsinformation samt föreningsinformation. Vi ar tacksamt emot tips om nyheter inom det område vi skriver om.

Du kan även skicka in bilder från evenemang, morgonbilden eller något vi bör uppmärksamma.

Innan du kontaktar oss:
– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser.Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.

Granskade nyhetsreportage?
– Vi är bra på att rapportera om pågående händelser, brott och straff. Det är vår fokus – men när det gäller granskande nyhetsreportage lämnar vi det till andra medier som har bättre resurser och tid för detta.

Besöka ett evenemang eller skriva om en förening?
– Vi är en liten redaktion med små medel men i den mån av tid vi kan så gör vi besök och skriver om evenemang, invigning och föreningar. Dock går alltid akuta larm och händelser före, det gör att vi aldrig kan lova att vi kommer förrän samma dag. Du kan dock bidra själv med bilder och informatorn om ditt evenemang, om vi inte har möjlighet att själva vara på plats.

Kontakta oss via E-post

Redaktionen – Nyhetstips
redaktionen@nyhetersto.se

Annonsera
annons@nyhetersto.se
Läs mer om hur du kan annonsera på NYHETERsto.se >>

Morgonbild
morgonbild@nyhetersto.se

Redaktör – Ansvarig Utgivare
Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se


Kontakta oss via formulär


Det finstilta…

VAR KÄLLKRITISK
Visste du att Fake News även förekommer i vårt område? Var kritisk till det du läser på nätet. Förlita dig på säkra källor. Har din nyhetsleverantör en dold agenda? Är det klippt och klistrat från andra medier efter eget tycke?

En huvudregel – Finns det en ansvarig utgivare och utgivningsbevis? Det har NYHETERsto. Det betyder att någon är ansvarig och står för det som publiceras.

TEKNISK INFORMATION
Om du möts av ”Error establishing a database connection” när du besöker NYHETERsto?
Då är det helt enkelt för många som försöker gå in på NYHETERsto samtidigt. Försök igen om några minuter. – Det är inte lätt att vara störst!

Cookies
Hemsidan använder sig inte av cookies men det kan användas på externa sidor som vi länkar till eller har samarbete med.

Upphovsrätt
Allt som finns publicerat på NYHETERsto är skyddat enligt lagen om upphovsrätt (LAG:1960: 729). Bilder, text och annat material får inte kopieras, spridas, publiceras eller användas utan tillstånd. Det som publiceras på NYHETERsto är producerat för att användas i våra egna kanaler.

NYHETERsto är ett registrerat och skyddat varumärke.