– En bild säger mer än tusen ord, heter det – men ingenting slår TV. Rörliga bilder från händelser och kanske in intervju med någon som var där när det hände. Sedan 2008 har NYHETERsto levererat lokala inslag för webben men också till SVT, TV4, TV3, BBC World med flera. Här i vårat arkiv på webben finns många av de inslag som vi gjort från STO-området.


2017-12-27 | Stenungsund
Kraschade in i bergvägg


På länsväg 160 strax söder om Henån inträffade en singelolycka. Föraren till en personbil körde av vägen och kraschade in i en bergvägg.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-12-11 | Stenungsund
Snökaos med olyckor och lastbilar som fastnade upp mot Ödsmålsbron


Olyckorna avlöste varandra på söndagskvällen när ett snöoväder drog in över vårat område.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-12-09 | Stenungsund
Tomteparad med hästar genom Ödsmål


Strax innan mörkrets intågande kunde man i Ödsmål utanför Stenungsund beskåda tomteparaden med hästar, stora som små som hälsade julen välkommen.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-11-07 | Stenungsund
Tågolycka i Stenungsund


Vid Nösnäs järnvägsövergång fick en personbil stopp på järnvägsspåret vid 17:45. Två personer i fordonet lyckas ta sig ur innan tåget kommer. Tåget släpar med sig bilen omkring 500 meter. Inga personskador. I samband med tågkollisionen inträffar ytterligare en trafikolycka vid Nösnäs järnvägsövergång. Inga kända personskador. Räddningstjänst och bärgare på plats för sanering. Tågtrafiken avstäng tillsvidare.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-11-04 | Orust
Dagen efter storbranden – Fyra lägenheter förstörda när hus brann ner


Fyra lägenheter förstördes när hyreshuset brann ner till grunden under natten till lördag i Hällevikstrand på Orust. Inga personskador. Samtliga boende kunde ordna tak över huvudet men är idag bostadslösa. I området finns ett antal hus som efter branden nu saknar el och vatten. Kommunen arbetar med att en lösning på detta. Det brinner fortfarande och en teknisk undersökning kommer att göras när brandresterna har slocknat.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-11-03 | Orust
Fyra lägenheter förstörda i brand


Räddningstjänst och polis kallas till en fullt utvecklad lägenhetsbrand i ett hus med fyra lägenheter strax efter klockan 21:30. Enligt uppgift ska inga personer finnas kvar i huset. Räddningstjänsten var snabbt på plats. Huset gick inte att rädda och man koncentrerade sig istället på att se till att branden inte spred sig till fastigheter runt om.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-10-31 | Stenungsund – Orust
Saturnus ersätter Gullmaj på Svanesundsleden


Sveriges tidigare största vägfärja Saturnus – som sedan 2014 trafikerat på Gullmarsleden mellan Uddevalla och Lysekil, har idag satts i trafik på Svanesundsleden. Den 31 september 2017 åkte hon fjorden upp till Svanesund och sattes direkt i trafik.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-09-15 | Tjörn
Värsta översvämningarna på Tjörn på 15 år


Det har regnat från och till under torsdagen men vid 20-tiden öppnades himlen och man skulle kunna tro att det var syndafloden som kom från ovan, och det verkar ha varit väldigt lokalt också över Skärhamn, Rönnäng, Bleket och ut mot Kyrkesund.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-09-10 | STENUNGSUND
Brandkårsutmaningen 2017 i Skärhamn


Hunnebostrand har bästa brandmännen, iallafall i den brandkårsutmaning som sker för brandmän från Rävlanda i söder till Strömstad i Norr varje år och som i år arrangerades på i Skärhamn på Tjörn.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-08-21 | STENUNGSUND
Trafikolycka vid Munkeröd


En trafikolycka inträffade på måndagseftermiddagen vid korsningen Ucklumsvägen – bussterminalen. Fyra personer uppges vara skadade och togs omhand av räddningstjänst och ambulans. Korsningen är olycksdrabbad sedan tidigare och kollisionen var kraftig. En bil demolerad framtill och en bil ligger i diket.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-08-20 | STENUNGSUND
Fordonsbrand på Källösundsbron


Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund släcker en fordonsbrand på Källösundsbron.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-08-19 | STENUNGSUND
Tjörn Runt 2017 – Se starten från ovan


Tjörn Runt seglas för 54-gången 19 augusti 2017, här bjuder vi på starten från ovan.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-07-31 | STENUNGSUND
Brand i byggnad i Spekeröd


Räddningstjänsten fick på söndagskvällen larm om brand i byggnad i Spekeröd utanför Stenungsund. När räddningstjänsten kom fram var byggnaden, som ska vara en ombyggd ladugård till en verkstad helt övertänd. Man införde snabbt ett säkerhetsavstånd på 300 meter då det fanns gasflaskor i byggnaden. Sex bostadshus i närheten fick evakueras.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-07-20 | TJÖRN
Margaretapriset 2017


Den 20 juli arrangerades Maragretadagen på Sundsby Säteri och här delades även Margaretapriset ut till en kvinnlig företagare på Tjörn. I år gick priset till Emelie Wijk Lundberg som driver silversmedja på både Sundsby Säteri och på Hjälteby.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-07-19 | STENUNGSUND
Bil brann på Ucklumsvägen


Strax efter klockan 19 fick räddningstjänsten i Stenungsund larm om en bil som brann på Ucklumsvägen i Stenungsund. När räddningstjänsten kom fram var bilen övertänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-06-25 | Orust
Inlåst på kundtoaletten


Räddningstjänsten larmades på söndagsförmiddagen till Cirkle K i Spekeröd vid E6 Stenungsund. En 11-årig tjej var inlåst på toaletten och låset hade gått i baklås. Räddningstjänsten kom snabbt och man diskuterade olika lösningar. In kommer man alltid men det ska vara säkert också.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-06-17 | Orust
Körde av vägen och och ut i skogen


En singelolycka har inträffat på länsväg 178 strax innan Ellös på Orust. En bilist har kört av vägen och ner för ravin färden slutade mot ett träd i skogen 50 meter från vägen .
– Se film / Klipp på YouTube


2017-06-02 | Stenungsund
Husbil brann på E6


Dramatiska bilder från en husbil som började brinna på E6 Stenungsund mellan Stora Höga och Jörlanda. Inga personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-06-02 | Stenungsund
Brand i villa i bostadsområde


En byggnad på Söbacken i Stenungsund brinner. Räddningstjänst, polis och ambulans på plats. Inga personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-06-02 | Stenungsund
Inbrott i husbil


En tysk familj drabbades av inbrott i sin husbil medan de sov på Ödsmåls rastplats
– Se film / Klipp på YouTube


2017-05-17 | Stenungsund
Körde av vägen och in i träd


Vid 18.30 inträffade en singelolycka vid rondellen i Ucklum. Föraren har av okänd anledning tappat kontrollen, kört av vägen – genom en skylt och in i ett träd.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-05-05 | Stenungsund
Valen på Tjörn bogserades till Vallhamn – Ska sedan till Tyskland


Den 7 meter långa grindval som för två veckor sedan blev rikskändis efter att ha strandat i Sunna Strand och som räddningstjänsten försökte rädda – hittades i helgen död.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-30 | Stenungsund
Valborgsmässofirande från Kolhättan


Kolhättans intresseförening arrangerar valborgsmässofirande i Kolhättan. Här sjunger Valborgsmässokören Sångarglädje våren.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-29 | Stenungsund
Tåg och bil i kollision


På morgonen körde ett tåg in i en bil som fått stopp järnvägsöverfarten vid Strandnorum i Stenungsund. Kvinnan som körde bilen lyckades i sista stund mirakulöst hoppa ur bilen strax innan tåget kom.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-28 | Tjörn
Övning på Häggvallskolan


På fredagen genomförde Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund en övning på Häggvallskolan på Tjörn. I övningen deltag räddningstjänsten samt skolans elever och personal. Scenariot vid övningen var brand av okänd anledning i skolans lokaler. Efter att man utrymt skolan och räknat elever och personal saknades flera personer. Rökdykare var inne i lokalen för att söka, rädda och släcka. En person fick tas ner via taket.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-16 | Tjörn
Brand på äldreboende – Mobilt boendesprinklers räddade liv


Räddningstjänsten på Tjörn larmades på morgon till Kvarnbackens serviceboende på Tjörn efter larm om brand i en lägenhet. På plats kunde man konstatera att det var en brand i papperskorg under diskbänken orsakad av en fimp. Inga personskador. I mannens lägenhet finns mobilt boendesprinklers som räddade mannens liv.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-03-16 | Orust
Brand i garage


Brand i garage i Tregneby på Orust.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-01 | Orust
Husvagn brann i Ellös


Räddningstjänsten på Orust larmades på lördagskvällen till industriområdet i Ellös på Orust efter larm om brand i en husvagn. När man kom fram brann det på flera ställen.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-06 | Orust
Nisse Ericsson om sommarens TaubeSpelen


Nisse Ericsson från Taube Spelen? berättar om Orust Stora Evert Taube-pris och om sommarens evenemang.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-07 | Stenungsund
Johannes från Stenungsund med i Ex On the Beach Sverige – För andra gången


Johannes Ulmefors, 22 från Stenungsund var med i fösta säsongen av ´Ex On the Beach´ på kanal5 men valde att lämna mitt i den pågående säsongen. I säsong tre gjorde han comeback i tv-programmet som just nu sänds.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-15 | Tjörn
Mystisk ubåt på grund på Tjörn


Många Tjörnbor stannade till vid Säby Kile för att se om de verkligen såg rätt… En ubåt som gått på grund i en bäck mitt bland alla fåren? Är det Ryssarna som invaderade Tjörn, eller är det Orust som anfaller?
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-26 | Orust
Nya fartkameror på Orust


250 nya fartkameror ska under 2017 sättas upp längs de svenska vägarna och de kommer att placeras där medelhastigheten är för hög. I dag är kamerorna cirka 1.500 till antalet och tar över en kvarts miljon bilder på fartsyndare varje år. De närmaste tre åren kommer man sätta upp ytterligare 700. Kamerorna beräknas rädda mellan 20 och 30 liv varje år, enligt Trafikverket.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-25 | Tjörn
Strandad val fick hjälp av räddningstjänsten


Räddningstjänsten ett ovanligt larm till Sunna Strand – En val har simmar omkring i viken under dagen och nu satt den fast i dyn. Räddningstjänst åkte ut och med båt försökte man putta ut valen i havet igen, men den sökte sig åter in till vilken. Räddningstjänst och Kustbevakning är på plats. Valen har man efter två försök lyckats få ut i havet igen.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-04-27 | Stenungsund
Körde in i lastbil – Allvarligt skadad


En allvarlig olycka inträffade på länsväg 160 vid Spekeröd i Stenungsund natten mot torsdag. Vid en mindre rastplats/P-ficka stod lastbilar uppställda för några timmars vila då en chaufför vaknade av en väldig smäll. En personbil hade i hög fart kört in i den stillastående lastbilen.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-03-09 | Lilla Edet
Ett till fartyg på grund i Göta Älv


För andra gången på två veckor har ett fartyg gått på grund i Göta Älv. Fartyget ör 80 meter långt och var lastad med trävaror. Inga kända personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-03-06 | Orust
Buss körde av vägen på Orust


På länsväg 160 vid Vräland körde en buss av vägen på morgonen. Bussen hade inga passagerare ombord och chauffören klarade sig utan några skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-03-05 | Stenungsund
Snö och halka ställer till det på E6


Snöfall och halt väglag ställde till det i STO-området på söndagen när vintern gjorde comeback. Bärgarna hade att göra med att dra upp bilar som kört av vägen och lastbilar som fastnat i backar. Vid Stenungsund norra avfart (91) mot Ödsmålsbron stod närmare 100 lastbilar på rad i backen upp mot Ödsmålsbron på söndagskvällen.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-02-24 | Lilla Edet
Fartyg på grund i Göta Älv


Ett fartyg gick på grund i slussområdet i Lilla Edet. Fartyget var lastat med spannmål och hade en besättning på 8 man. Fartyget ligger med kraftig slagsida. Vad som orsakat grundstötningen är inte känt men kommer att utredas.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-02-22 | Stenungsund
Tiggare misshandlades i Jörlanda


Ambulans och polis kallas till ICA Jörlanda på förmiddagen. Tre tiggare, två män och en kvinna hade blivit angripna utanför en livsmedelsbutik. Enligt polisen är det 4-5 andra personer som kommit till platsen. Två män har fått sårskador i huvudet och har förts i ambulans till sjukhuset i Kungälv.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-02-16 | Stenungsund
Öppet hus på brandstationen


Det var många sportlovslediga barn och vuxna som besökte brandstationen i Stenungsund när man på torsdagen hade öppet hus.
– Se film / Klipp på YouTube


2017-01-11 | Orust
Brand i villa – Rämmedalen


Villa brann i Rämmedalen utanför Henån. Larm kom om brand i köket men när räddningstjänsten kom fram var villan övertänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-12-21 | Orust
Brand i tvåplansfastighet


Räddningstjänst på Orust fick på onsdagskvällen larm om en brand i en tvåvångsfastighet i Gunneröd-Rödet. Fastigheten går inte att rädda men som tur är det inga personskador och även djuren som fanns där inne är i säkerhet, berättar Bo Hansson, Räddningstjänsten Orust.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-12-29 | Orust
Brand i flerfamiljshus i Slussen


Strax före klockan 04 vaknade boende i ett flerfamiljshus i Slussen på Orust av att det brann. Två stationer larmades ut. Enligt räddningsledare Bo Hansson har branden troligen börjat i pannrummet och sedan spridit sig. Det är ungefär halva huset som är drabbat av elden.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-12-18 | Stenungsund
Skadegörelse på tre arbetsfordon


Vid 00:35 larmades räddningstjänsten i Stenungsund till Hawaii badplats på Stenungsön. En polispatrull som passerade såg hur ett arbetsfordon har satts i brand och försöker släcka den med sina egna pulversläckare, även allmänhet hjälper till. På en parkeringsyta var sammanlagt tre arbetsfordon förstörda genom brand och skadegörelse.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-12-17 | Orust
Industrifastighet förstördes i brand


Från Assmunderöd på Orust kom larm om en brand i en industribyggnad på lördagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen var fastigheten som var en maskinhall och verkstad övertänd. Fastigheten gick inte att rädda.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-12-12 | Stenungsund
Lastbil lagt sig på sidan


Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till Industrivägen – Stenungsundmotet där en lastbil kört av vägen, lagt sig på sidan – över viltstängslet. Enligt chauffören, som var kvar i fordonet så har man väjt för vilt. Chauffören, som är lindrigt skadad tas ut av räddningspersonal ur fordonet.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-12-04 | Stenungsund
Ungdomar voltade av vägen


På söndagskvällen kom larm om en singelolycka på Munkeröds industriområde i Stenungsund. En personbil med fyra ungdomar hade voltat av vägen. Det var mycket halt på platsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-11-30 | Orust
Fem båtmotorer stulna från Flatön


Inte mindre än fem båtmotorer stals från Traneviken, Faltön på Orust mellan måndag och tisdag denna veckan, det uppger Polisen Båtsamverkan Väst.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-11-23 Stenungsund
Misshandlades med tillhyggen i lägenhet


Polisen larmas till Hasselbacken i Stenungsund på tisdagskvällen med anledning av att en man i 30-års åldern blivit misshandlad med tillhyggen av två män i hans lägenhet. Mannen lyckas fly från lägenheten och polis tillkallas. Ärendet rubriceras som mordförsök.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-11-16 | Orust
Två bilar i kollision vid Tegneby


På onsdagskvällen larm om en kollision på länsväg 178 vid Tegneby på Orust. Korsningen är olycksdrabbad sedan tidigare och denna gången var det två personbilar som kolliderade, en av dessa voltade ner i ett dike. Den andra bilen är demolerad framtill. Tre personer inblandade, dessa ska enligt räddningsledare ha klarat sig med lindriga skador
– Se film / Klipp på YouTube


2016-11-11 | Stenungsund
Kvinns påkörd på Stenungstorg


Larm om en påkörd person vid Stenungstorg köpcentrum i Stenungsund. En kvinna hade blivit påkörd av en bilist på parkeringen. Räddningstjänst, ambulans och polis på plats
– Se film / Klipp på YouTube


2016-11-06 | STO-Området
Besvärligt väglag – Mera snö är att vänta


Blöta vägar har fryst på och ny snö har lagt sig ovanpå – och det kommer komma mera snö under dagen. Ska du ut och köra bil idag så räkna med längre restid och kör försiktigt!
– Se film / Klipp på YouTube


2016-10-31 | Stenungsund
Husvagn brann i Sundsby


En husvagn brann på måndagsmorgonen av okänd anledning på parkeringen vid Sundsby. Räddningstjänst, polis och ambulans på plats. Inga personskador i samband med branden. En anmälan om skadegörelse skrivs.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-10-08 | Stenungsund
Storbrand i företagsfastighet


Larm om en brand i företagshuset vid Kolhättans färjeläge. Färjetrafiken fick stängas av under släckningsarbetet. I huset finns en verkstad, café och företagshotell. Fastigheten gick inte att rädda.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-09-06 | Stenungsund
Brand i lägenhet – Katt räddades från lågorna


Larm om brand i lägenhet på Hasselbacken. Lägenheten utbränd och rökfylld. Inga personskador och inga människor i lägenheten – men en katt.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-09-03 | Tjörn
Sparbanksdagarna Tjörn


Familjefest när Sparbanksdagarna firades
– Se film / Klipp på YouTube


2016-09-03 | Ljungskile
Bonden och skogens dagar – Backamo 2016


Första helgen i september är det åter dags för Bonden & Skogens Dagar på Backamo i Ljungskile – Ett av Bohusläns absolut största arrangemang.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-08-24 | Stenungsund
Airboard började brinna när den laddade


Larm om brand i villa i Stenungsund. När räddningstjänst och väktare som också fått larmet via huset brandlarm kom fram var huset rökfyllt. En Airboard hade börjat brinna under laddning.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-07-21 | Stenungsund
Glassbil brann vid trafikolycka


Vid en trafikolycka på lv 160 vid Nösnäs, strax innan Stenungsöbron började en glassbil och personbil att brinna.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-07-14 | Orust
Omkom vid kollision mellan personbil och tåg


Persontåget på väg till Göteborg kolliderade med en bil i Ödsmål i Stenungsunds kommun. En person satt i bilen. Mannen som är i 50-årsåldern, var efter olyckan vaken och talbar men hans liv gick inte att rädda, uppger polisen.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-07-01 | Stenungsund
Bilbrand på Ucklumsvägen


En bil började av oförklarlig anledning att brinna på Ucklumsvägen i Stenungsund på torsdagskvällen
– Se film / Klipp på YouTube


2016-06-29 | Orust
Ladugårdsbrand på Orust


Strax efter klockan 11 kom larm om en ladugård som brinner i Mällby på Orust. På plats var det en äldre ladugårdsbyggnad som brann men den innehåller inga djur och inga personer ska vara där inne.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-06-27 | Tjörn
Bilbrand – Skåpesund


Vid 17:20 började en bil under färd att brinna på lv 160 strax innan Skåpesundsbron på Tjörnsidan. De som satt i bilen berättade för räddningstjänsten att det började lukta rök när de körde, det tog inte lång tid innan bilen var övertänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-06-27 | Stenungsund
Tröja brann i trappuppgång


Strax efter klockan 20 kom larm om brand i trappuppgång på Hällebäcksvägen i Stenungsund. På plats var tre trappuppgångar rökfyllda. När rökdykare gick in så hittade man en tröja som brann man kunde också konstatera att någon försökt att släcka innan räddningstjänsten kom dit med en pulversläckare.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-06-26 | Orust
Saboterade trafikljus på Vindöbron


På Vindöbron pågår ett omfattande underhållsarbete just nu. Ett körfält är avstängt över den 500 meter långa bron och trafiken regleras av trafikljus – men för tredje gången har dessa saboterats. På morgonen fanns sönderslagna trafikljus åt båda håll, det gör att trafikanter som ska passera måste förvissa sig att inte få möte på bron. Det är en dag där det kan ställa till med problem i trafiken då många åker hem efter att ha firat midsommar i Bohuslän. Under dagen kommer man ha flaggvakter på plats i väntan på nya trafikljus. Det finns en alternativ väg under bron, men den är inte anpassad för tung trafik.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-06-22 | STO-Området
Båtsamverkan – Insats våren 2016


Polisen båtsamverkan Väst tillsammans med Kustbevakning, Sjöpolisen och Grannsamverkan i gemensam insats mot stölder av båtar och båtmotorer.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-06-20 | Stenungsund
Inbrott i husbilar – Spekeröd


Inbrott i två husbilar under natten vid Spekeröd Rastplats. De som utsatts tror att gärningsmännen använt sig av gas för att de inte ska vakna.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-06-12 | Stenungsund
Skogsbrand Jörlanda


Räddningstjänst från Stenungsund och Kode larmades om en skogsbrand utanför Jörlanda. Det finns minst fyra brandhärdar vilket tyder på att branden är anlagd.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-05-24 | Tjörn
Sjöräddningen bjöd äldreboende på båttur


Förväntningarna var höga när Sjöräddningssällskapet Käringön bjöd de äldre på Äldreboende Strandgården i Ellös på en dag i Skärgården.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-05-16 | Tjörn
Brand på Hotell Nordevik


Strax före klockan 20 kom ett automatiskt brandlarm från Hotell Nordevik i Skärhamn. Hotellet evakuerades. – När första enhet kommer fram och öppnar dörren till källarplan väller det ut rök och förstärkning skickas, säger insatsledare KG Persson.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-05-16 | Stenungsund
Ucklum Tvåhjulsdrag 2016


På pingstafton arrangerades Ucklums 2 Hjulsdrag – Traktordraget, för 10onde året i rad! En kul träff för hela familjen men enbart tvåhjulsdrivna traktorer får vara med och tävla. Tävlingen går ut på att man kör en runda med den gamle trotjänaren och utför några enkla tävlingsmoment. Dessutom ingår det ett antal tipsfrågor. Den som får bäst poäng vinner. Rundan som man kör är drygt 1 mil.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-05-10 | Stenungsund
Drönare hjälper räddningstjänsten


Räddningstjänstens drönare har varit i tjänst någon år nu och redan varit till stor hjälp där man har svårt att komma fram. För någon månad sedan var det ett äldre par som i Svartedalen befann sig på en hal klipphäll och kunde inte ta sig därifrån, då kunde man med hjälp av drönare lokalisera paret och se vilken väg som var bäst att ta sig dit på.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-05-08 | Stenungsund
Bilbrand Munkeröds bussterminal


Vid 02:20 kom larm till räddningstjänsten Stenungsund om en bil som brann på bussterminalen vid Munkeröd. Bilen var körd en bit ut i terrängen vid pendelparkeringen. När branden var släckt kunde man konstatera att bilen, en Volvo 855 var stulen och hemmahörande i Lödöse. På pendelparkeringen finns även färskt glaskross och man misstänker och de som satt eld på bilen fått med sig en annan.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-05-06 | Lysekil
Båt och hav 2016


NYHETERsto besökte på fredagen Båt Och Hav-mässan i Lysekil. Träffa Polisen Båtsamverkan Väst, Sjöpolisen, Sjöräddningen och lokala försäkringsbolag som ger tips inför sommaren
– Se film / Klipp på YouTube


2016-05-02 | Orust
Övning med räddningstjänsten


På Orust har man nya rutiner vid en trafikolycka som gäller from nu och på måndagen informerades räddningstjänstens personal om vad som i fortsättningen gäller – vid en trafikolycka stängs vägen av helt. På Orust har man inte längre någon insatsledare utan en skadeplatschef, men det räddningsledaren som avgör när vägen ska öppnas igen.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-04-26 | Stenungsund
Bilbrand E6


På E6 strax norr om Stenungsundsmotet i norrgående började en bil av okänd anledning att brinna. Föraren lyckades ta sig ut på egen hand och larma.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-03-26 | Tjörn
Påskevaga Klädesholmen


Påskeld eller PÅSKEVAGA som man säger på Klädesholmen.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-03-20 | Stenungsund
Brand i villa Jörlanda


Brand i villa i Jörlanda. Insatsledare Erik Söderberg berättar.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-03-17 | Orust
Göksäter 150 år


1866 öppnades en lanthandel i lilla Göksäter på Orust – Idag ett varuhus som ikväll firade 150 år som butik. Snittar, modevisning, provsmak, trollkarl.. och en hel del räkmackor!
– Se film / Klipp på YouTube


2016-03-16 | Tjörn
Explosionsrisk vid brand


Ett garage brann i Rörvik, Berga på Tjörn. I garaget finns Acetylenflaskor. Då det var fara för explosion fick området spärras av. Från början var det sagt 24 timmar men man kunde kyla ner tuberna och avspärrningarna hävdes.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-02-29 | Tjörn
Tjörnbor räddade livet på fiskare – Belönas med Rådig Insats


Walter och Inga Johansson från Tjörn var på semester i Skånska Höganäs i somras, en semester som de aldrig kommer glömma – Tack vare deras rådiga insats så lever idag en fiskare som de räddade livet på.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-02-16 | Tjörn
Öppet hus på brandstationen i Stenungsund


Stenungsunds tur att ha öppet hus på brandstationen – och många kom på besök. Mellan 200 -300 besökare under de två timmarna man hade öppet hus.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-02-16 | Stenungsund
Öppet hus på brandstationen i Skärhamn


Öppet hus hos Räddningstjänsten Tjörn på brandstationen i Skärhamn, och många sportlovslediga barn och en hel del nyfikna föräldrar tittade förbi.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-02-06 | Göteborg
Båtmässan 2016 – Båtsäkerhet


Båtmässan 2016 på Svenska mässan i Göteborg. Vi var på plats för att prata med Polisens båtsamverkan, Larmtjänst och Transportstyrelsen om säkerhet.
– Se film / Klipp på YouTube


2016-01-07 | Tjörn
Villavagn brann på Tjörnbro Park


Vid 05:45 kom larm om brand på Tjörnbrons camping. På campingen var en villavagn övertänd när räddningstjänsten kom fram. Ytterligare två husvagnar är uppbrutna, vilket tyder på inbrott och enligt polisen luktar det bensin på platsen. Inga personer ska ha befunnit sig i någon av vagnarna. Händelsen rubriceras som mordbrand och en teknisk undersökning kommer göras
– Se film / Klipp på YouTube


2016-01-03 | Tjörn
Storbrand i fastighet


Vid 04:10 larmades räddningstjänsten på Tjörn till en villabrand i Svanvik, längs med lv 169 på Tjörn. På plats stod före detta Jehovas Vittnes ´Rikets Sal´ som nu är under renovering i lågor. Villan gick inte att rädda och man lät den brinna ner. Det finns ett garage i närheten som man såg till att branden inte spred sig till.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-12-04 | Orust
Räddningstjänsten räddar taket på ladugården


I stormen Helgas framfart fick räddningstjänsten på åka mot Allmag för att rädda ett tak som höll på att blåsa ut.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-12-04 | STO-Området
Stormen Helga tog tag i lastbil


På Ödsmålsbron i södergående tog vinden i stormen Helga tag i en lastbil med släp som la sig på sidan över räcker. Trafiken avstängd i både norrgående och södergående.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-10-10 | Stenungsund
Bilbrand vid Stora Höga station


Strax efter klockan 09 kom larm om en bilbrand vid stationen i Stora Höga. När räddningstjänsten kom fram var bilen övertänd. Orsak till branden är inte känd.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-10-08 | Orust
Veronica Maggio mottog Orusts stora Evert Taube-pris


I våras tillkännagavs det att Veronica Maggio skulle tilldelas Orusts stora Evert Taube-pris 2015. Tanken var att priset som vanligt skulle delas ut på Orustdagen i somras, men Veronica Maggio blev sjuk och kunde inte vara på plats. Men på torsdagen besökte Veronica Maggio Evert Taubes fotspår hos Handelsman Flink på Flatön för att ta emot sitt pris.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-10-03 | Stenungsund
Övning med Sjöräddningen


Under hela lördagen hade frivilliga sjöräddare vid Sjöräddningssällskapet övning i Stenungsund och utanför dess kust. Ett flertal ´larm´ som båtbrand, olycka med ribbåt och misstänkt hoppare från bron. Moment som en frivillig sjöräddare kan få uppleva när larmet går. Här finns bilder från övningen med ribbåten.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-09-28 | Tjörn
Brand på Tjörnbrons camping


Några timmar efter branden träffar vi insatsledare Jörgen Simonsson på brandplatsen. Räddningstjänsten är klara på plats och man lämnar nu över till polis som nu kommer utreda branden men i nuläget rubriceras branden som misstänkt mordbrand, något man alltid gör om man inte vet orsak till branden. Det var många på plats vid Tjörnbron under natten som ville se månförmörkelsen, dessa blev vittne till storbranden.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-09-28 | Tjörn
Brand på Tjörnbrons camping – Rapport morgon


En lagerlokal på Tjörnbrons camping brann. Röken lägger sig över lv 160 som en kort stund fick stängas av. Branden misstänks vara anlagd.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-09-26 | Stenungsund
Chiliklubben Event 2015


Det är andra året som Chiliklubben arrangerar sin träff och i år har man 17 utställare. Allt överskott – både från träffarna och fröförsäljningen gick till Cancerfonden. För den som vågade så arrangerades även en chiliätartävling.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-09-19 | Stenungsund
Brandkårstävling 2015


På lördagen tävlade 7 räddningstjänststationer från Göteborg och Bohuslän mot varandra i Brandkårstävlingen Väst 2015. De teoretiska av tävlingen var sådant som en brandman kan möta i sitt arbete som trafikolycka, dörrforcering och gasbrand. I tävlingen ingick även ett teoriprov. Bäst gick det för Marstrand som blev årets vinnare när resultaten sammanställdes.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-09-04 | Orust
Båtsamverkan besöker hamnar


Natten mellan torsdag och fredag fick vi följa med Polisen Båtsamverkan när de oanmält besökte småbåtshamnar där det tyvärr vart många stölder. Både polis och båtklubbar satsar nu under hösten extra på bevakning och kontroller vid hamnar, tillsammans kan göra skillnad.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-08-22 | Orust
Öppna Varv 2015


Öppna Varv – Västkusten största flytande båtmässa. Nytt deltagarrekord i antal utställda båtar. Sammanlagt 137 båtar visas i vattnet under Öppet Varv. Även på tillbehörssidan sätts nytt rekord med 90 olika utställare av motorer, rigg, segel, navigationsutrustning och övriga tillbehör.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-08-20 | Lilla Edet
Stenungsund hjälpte Lilla Edet vid skogsbrand


Tre stationer, Lilla Edet, Trollhättan och Stenungsund samt brandflyg var på plats vid en skogbrand strax norr om Hjärtum i Lilla Edets kommun.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-08-19 | Stenungsund
Sjöräddningen Stenungsund 10 år


Sjöräddningen i Stenungsund firar i år 10 år och detta jubileum firades i gästhamnen i Stenungsund med öppna fartyg, uppvisning, information om sjöräddningen, lotterier, ansiktsmålning och fiskdamm för barnen. Många hade tagit sig till gästhamnen denna dag för att se hur Sjöräddningen arbetar.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-06-13 | Orust
Orustdagen 2015


Orustdagen 2015 vid Svanesunds badplats arrangerades med kända artister och även en del nya inslag. Nytt för i år är en uppblåsbar hinderbana för barnen som också har möjlighet att vara med i Cirkusexpressens cirkusskola.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-06-08 | Tjörn
Polisbil voltade vid olycka – Fem till sjukhus


En trafikolycka inträffade på länsväg 734 mellan Varekil och Svanesund mellan en personbil och en polisbil. Polisbilen körde av vägen, voltat och hamnat på en äng. Sammanlagt fick fem personer fick åka med ambulans och ambulanshelikopter till sjukhus för vård.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-05-06 | Stenungsund
E6 full med skrot efter olycka


Ett körfält stängdes efter en olycka på E6 södergående i höjd med Jörlanda Stenungsund. En lätt lastbil kördes på bakifrån av en lastbil och slängdes då runt i motsatt riktning. Lasten som bestod av skrotdelar föll av och spreds över vägbanan och skapade stora störningar i trafiken. Inga synliga personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-03-26 | Stenungsund
Lastbilsolycka på E6 Ödsmålsbron


Strax före klockan 02 kom larm om en lastbilsolycka på E6 Ödsmålsbron. I halkan har lastbilen ställt sig på tvären. När räddningspersonal kommer fram hänger en lastbil nästan över räcker på bron. Ner finns ett stup på över 48 meter – En mardröm för många men föraren ska ha klarat sig mirakulöst. Mycket halt på platsen!
– Se film / Klipp på YouTube


2015-03-24 | Stenungsund
Bilar brann på Hällebäcksvägen


Strax före klockan 03 kom larm om en bil som brann på Hällebäcksvägen i Stenungsund. När räddningstjänst kom fram påbörjade man släckningsarbetet men branden spred sig snabbt till en bil bredvid som också fick omfattande skador. Även en tredje bil fick skador i samband med branden. Branden kunde efter en stund släcktes. Enligt polisen finns indikationer på att branden inte startat av sig själv.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-03-12 | Stenungsund
Bilbrand i Stora Höga


Räddningstjänsten i Stenungsund larmades till Stora Höga där en bil brann på Vallenvägen. Bilägaren berättade för insatsledaren att bilen börjat ryka och sedan blixtrade det till, bilen gick inte att stänga av. När räddningstjänsten kom fram var bilen övertänd. Inga personskador och brandorsaken är okänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-03-10 | Tjörn
Bil i hamnbassängen – En person i


Nere i hamnen i Rönnäng ser man en bil på botten. Vittnet har inte sett hur bilen har hamnat i vattnet dock. Räddningstjänst, ambulans samt polis strax efter klockan 13. När räddningspersonal kommer till platsen så kan man snabbt konstatera att en person finns kvar i bilen. Personen tas ur fordonet och nu avförd med helikopter till Sahlgrenska. Personen som konstaterades avliden på sjukhus. Personen ska vara i 70-årsåldern och anhöriga är av polis underrättade. Hur olyckan gick till kommer att utredas.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-03-09 | Stenungsund
Buss och skåpbil med alkohol i kollision


Vid 21:30 gick larm om en trafikolycka på E6 söder om Ljungskile. En passagerarbuss till Norge kolliderade med en skåpbil fullastad med alkohol. Enligt räddningsledare är det omkring 50 personer i passagerarbussen. Minst en person skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Skåpbilen ligger på sidan på E6 och räddningstjänsten hade mycket alkohol och bildelar att sanera innan trafiken kunde släppas på.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-03-07 | Stenungsund
Bil brann på E6


Strax efter klockan 15 kom larm om en bil som brann på E6 norr om Stenungsund. När räddningstjänst kom fram var bilen övertänd. Ingen skadades i samband med branden och dess orsak är okänd. Branden släcktes relativt snabbt och bilen bärgades. Inga större hinder i trafiken.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-02-01 | Stenungsund
Villa brann ner på Stora Askerön


Ett tvåvåningshus i Burvik på Stora Askerön brann ner till grunden. Branden upptäcktes sent och huset gick inte att rädda. Inga personskador. En anmälan om brand utan misstanke om brott upprättas.
– Se film / Klipp på YouTube


2015-01-23 | Stenungsund
Trafikolycka mellan buss och personbil


En trafikolycka inträffade på morgonen mellan en buss och personbil på lv 752 mellan Ellös och Henån. Föraren av personbilen avförd till NÄL med allvarligt skadad. Personbilen tas i beslag för en teknisk undersökning. Busschauffören klarade sig utan skador och bussen hade vid tillfället inga passagerare.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-08-23 | Stenungsund
Misstänkt anlagd brand förstörde badhus


Vid 05:10 på lördagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till badplatsen i Svenshögen där badhuset på stranden brann. När man kom till platsen fanns bara plåttaket kvar av byggnaden som används för ombyte, simskola och förråd.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-07-26 | Stenungsund
Många larm när oväder drog fram


Strax före klockan 20:00 larmades räddningstjänsten i Stenungsund till en adress norr om Ucklum. Ett mindre förråd/skjul stod i lågor efter ett tidigare blixtnedslag. Byggnaden låg 20 meter från en ladugård. När räddningstjänsten kom fram var byggnaden övertänd. Den som bor i bostaden bredvid att blixten slagit ner en timme tidigare. All ström i huset var utslaget. Antagligen har det legat och pyrt och sedan har byggnaden börjat brinna. Ingen kom till skada i samband med branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-07-17 | Stenungsund
Simborgarmärkets dag 2014


Badplatser fylldes för att uppmärksamma att det är Simborgarmärkets dag. För många har det blivit en tradition att ta simborgarmärket varje år just denna dag. Lite extra speciellt är det att Simborgarmärket just i år fyller 80 år.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-07-02 | Tjörn
Villavagn brann på camping


En villavagn på Getskärs camping brann. Larmet kom strax efter klockan 02 och när räddningstjänsten kom fram var villavagnen övertänd. Villavagnen var obebodd och det finns inga rapporterade personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-06-16 | Tjörn
Försvunnen kvinna på Tjörn


Ingrid, 74 från Rönnäng som vart försvunnen på Tjörn sedan söndag eftermiddag är hittad vid liv. Hon hittades med hjälp av sökinsatser på måndagskvällen. Det var polisens hundenhet som hittade kvinnan i ett buskage 150 meter från äldreboendet där hon bodde. Buskaget har man genomsökt flera gånger tidigare. Vad hon gjort under alla de timmar hon varit försvunnen är inte känt.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-06-11 | Stenungsund
Skåpbil brann på järnvägsstationen


Räddningstjänsten larmades om en brand i en skåpbil vid järnvägstationen i Stenungsund vid 23-tiden på onsdagen. När man kom fram var skåpbilen övertänd. Skåpbilen tillhör en entreprenör som arbetar med underhåll av stationer och hållplatser. Varför skåpbilen började brinna är ännu oklart. Skåpbilen blev helt utbränd.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-05-19 | Tjörn
Läckande sprinklers ska minska risken för spridning av bränder


Läckande sprinklerslangar ska minska risk för spridning av bränder på öarna. Åstol, Dyrön, Härön och Klädesholmen – öar runt Tjörn där husen ligger tätt och det finns stor risk att en brand i ett hus snabbt sprider sig. På dessa öar har man räddningsvärn, men med begränsade resurser innan räddningstjänsten från Tjörn kommer. Nu ska så kallade `läckande sprinklerslang´ minska risken för att bränder snabbt sprider sig.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-09-14 | STO-Området
Extra fokus på mopeder och EPA/A-traktorer i sommar


– Många mopeder och EPA/A-traktorer kör lagligt och följer de regler och lagar som finns, men så finns en del som inte gör det. Vi vill nu uppmana föräldrar att ta en titt på ungdomarnas fordon, provkör och se att de inte är trimmade. Många föräldrar vet inte om fordonen är trimmade eller inte, säger Johan, MC-polis vid Polisen Södra Bohuslän.
Polisen kommer ha kontroll på skolorna, både innan skolan börjar och under skoltid. Man kommer också göra kontroller av fordon där ungdomar ofta befinner sig.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-05-03 | Lysekil
Båtsamverkan


NYHETERsto träffade Thomas Andersson från Polisens båtsamverkan Västra Götaland på mässan `Båt & Hav´. Han berättar han vad båtsamverkan är och ger här tips inför kommande båtsäsong.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-04-28 | Stenungsund
Utländska gästarbetare avhystes


Ett 40-tal husvagnar, husbilar och lastbilar som olagligt parkerats på ett område i Kungälv avhystes av polis och kronofogde. De utländska gästarbetare, asfaltläggare från Storbritannien har sedan de blev avhysta från Göteborg i förra veckan vart vid området mellan ICA Maxi och E6an i Kungälv.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-04-23 | Stenungsund
Lastbilar i olycka på E6


Två lastbilar kolliderade på E6 södergående mellan Ljungskile och Stenungsund, strax innan Ödsmålsbron. Den ena lastbilen ska ha kört in i bakre sidan på den andra lastbilen, som enligt uppgift på plats ska ha stått still vid vägen när olyckan inträffade. Inga personskador i samband med olyckan.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-04-17 | Tjörn
Bilbrand hos räddningstjänsten


Räddningstjänsten på Tjörn larmades strax före klockan 03 om brand – hos sig själva. På räddningstjänstens övningsområde i brann en bil. Tidigare på dagen har man haft övning på området. Eftersom bilbranden var på räddningstjänstens övningsområde fanns det ingen fara för någon spridningsrisk.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-03-30 | Tjörn
Två husvagnar totalförstörda i brand


Vid 11:40 larmades räddningstjänsten om brand i en husvagn på Almö Camping på Tjörn. När räddningstjänsten kom fram var husvagnen helt övertänd och spred sig snabbt till en till. Eftersom det fanns gasoltuber i husvagnarna spärrades området av. Brandorsaken är ännu okänd. Polisen spärrar av platsen för en teknisk undersökning och en förundersökning om mordbrand inleds.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-03-30 | Stenungsund
Brand i soprum


Strax före klockan 16 larmades räddningstjänsten till Älvhemsvägen i Stenungsund där ett fristående soprum brann. Någon har antagligen slängt något brinnande eller glödande föremål i soporna. På plats kunde räddningstjänsten snabbt släcka.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-03-28 | Tjörn
Brand i villa på Klädesholmen


Räddningstjänsten larmades om brand i villa på Klädesholmen, Tjörn. Eftersom husen ligger väldigt tätt intill varandra på Klädesholmen drogs ett stort larm där räddningstjänst från Tjörn och Stenungsund deltog samt öns räddningsvärn. Villan var rökfylld när man kom fram, men branden som hade börjat i vardagsrummet hade villaägaren själv till stor del släckt med en trädgårdsslang, uppger polisen. Villaägaren förhindrade på detta sätt en eventuell storbrandbrand på ön.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-03-25 | Orust
Gångbro i Henån stängs av


Den norra gångbron mellan Henåns torg och småbåtshamnen har stängts av. Avstängningen görs eftersom gångbron bedöms vara instabil.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-02-19 | Stenungsund
Övning – Rökdykning


Räddningstjänsten övade med rök. På onsdagen övade Räddningstjänsten Stenungsund i en tvåplansvilla i Stenungsund. Det är nya brandmän som idag övade och för att göra det realistiskt så använde man sig av en rökmaskin i huset.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-02-02 | Tjörn
Ostronpråm höll på att sjunka


En ostronpråm på 40 fot höll på att sjunka vid Klädesholmen, Räddningstjänst, räddningsvärn, sjöräddning, kustbevakning och en privat aktör har tillsammans hjälpts åt att rädda den. Tanken var att samma dag på upp den, men det gick inte utan kranbåt. Dagen efter skulle man göra ett nytt försök, men då hade pråmen lagt sig på en båt bredvid som nu är halvt under vatten.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-01-26 | Ljungskile
Sex personer i våldsam krasch på E6


En minivan körde av E6 och igenom ett vajerräcke ner ravin och igenom viltstängslet för att sedan hamna i en bäck. Olyckan inträffade mellan Ljungskile och Stenungsund i södergående på söndagskvällen. Totalt är sex personer inblandade. En person blev avförd med ambulanshelikopter till NÄL, fem personer till Kungälvs sjukhus med vanlig ambulans.
– Se film / Klipp på YouTube


2014-01-23 | Ljungskile
Shell/7Eleven rånad – Här grips rånarna


Shell/7Eleven vid E6 Ljungskile rånades vid 23:15 på onsdagskvällen. Två personer hotade personalen med batong och något pistolliknande föremål. De fick med sig kassan och cigaretter innan de försvann i mörk bil. 40 minuter senare griper polisen de misstänkta rånarna vid Munkeröd Industriområde i Stenungsund. Detta är den avfart från E6 som är närmast från Ljungskile söderut. Antagligen tänkte rånarna vänta ut polisen som letade i området. Gripandet av de båda rånarna gick lugnt tillväga.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-12-05 | Orust
Frontallkollision lv 734


En frontalkollision inträffade strax efter klockan 08 på torsdagsmorgonen på lv 734 mellan Varekil och Svanesund. På den smala men trafikerade vägen frontalkolliderade två fordon med en person i varje. Två personer avförda med ambulans. Enligt uppgift är de båda lindrigt skadade.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-11-05 | Stenungsund
Försvunnen person i Ucklum


Anhöriga slog larm vid 20-tiden på tisdagen om att mannen som är 86 år och dement inte kommit hem efter en promenad. Poliser, hundar, militärer samt frivilliga letade efter mannen i trakten runt Ucklum under natten. På onsdagen deltar polis, ridande polis, helikopter, sökhundar, Missing People, hemvärn samt frivilliga i sökandet.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-10-23 | Orust
Avled efter arbetsplatsolycka


En kranförare i 65-årsåldern avled efter en arbetsplatsolycka på Orust på onsdagen. En tio meter lång påle lossnade från kranen och träffade mannen i huvudet. Olyckan inträffade på en pråm några meter ut från land vid Rörvik på Orust.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-10-19 | Kungälv
Lastbil körde in i bärgningsbil


En olycka inträffade på E6 strax söder om Kode i södergående. En lastbil körde in i en bärgningsbil som hade en lastbil baktill. Föraren till lastbilen har haft änglavakt. Ingen skadad från något av de inblandade fordonen.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-10-19 | Stenungsund
Brand i villa vid Lillevatten


En villa vid Lillevatten i Stenungsund, i nära anslutning till naturområde Svartedalen brann på lördagen. När räddningstjänsten kom fram var villan övertänd. De som bodde i huset var hemma men ingen ska vara kvar inne i lågorna. Alla personer och husdjur hann evakueras.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-10-05 | Tjörn
Säkerhetsdag i Skärhamn


Trots regn och rusk så var det många som besökte Säkerhetsdagen som ingick i Tjörns Uppmärksamhetsvecka Säker och Trygg kommun.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-10-04 | Tjörn
Hastighet och nykterhetskontroll


Polisen har under Uppmärksamhetsveckan Säker och Trygg kommun haft hastighet och nykterhetsövervakning vid skolorna på ön. NYHETERsto fick vara med under en förmiddag. De flesta kör i rätt hastighet, men inte alla…
– Se film / Klipp på YouTube


2013-10-03 | Tjörn
Safe With Sound


Kulturskolan Tjörn och Lilla Edet hade konsert på Saga Kulturhus 2013-10-03. Under kvällen framfördes bland annat den specialskrivna låten ”HLR – De blev en sång!” och man hade utrymningsövning i lokalen med räddningstjänsten.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-10-02 | Tjörn
Flammy hjälper till under övning


Räddningstjänsten Stenungsund och Tjörn hade övning – brand i byggnad. De hade ingen aning om att förstärkning var på väg…. Flammy är alltid redo att hjälpa till.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-09-19 | Stenungsund
Seriekrock på E6


Tre personer fick föras till sjukhus med lindriga skador efter en seriekrock på E6 strax innan Ödsmålsbron. Enligt polisen ska två bilar ha kört in i en stillastående och nedsläckt bil på vägen.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-09-18 | Tjörn
Övning ombord på m/s Hakefjord


– Vad ska man göra om det börjar brinna ombord på färjan?
Varje höst arrangeras en säkerhetsövning för de skolbarn som bor på öarna och som varje dag tar sig till och från skolan på fastlandet.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-09-15 | Munkedal
Brandkårstävling Väst 2013


På lördagen arrangerades årets brandkårstävling för brandmän i väst. 8 lag var på plats i Munkedal, som i år var arrangör. Varje lag består av en styrkeledare och fyra brandmän. Syftet med tävlingen är att under kamratliga former tävla mot kollegor och andra räddningstjänster. Tävlingsuppgifterna bygger helt och hållet på de uppgifter som en räddningskår kan ställas inför samt ett skriftligt teoriprov.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-09-10 | Orust
Bil rullade ner i vattnet


En man skulle stanna till vid Tuvesvik på Orust men glömde bromsen på bilen och den kom i rullning och körde ner i vattnet. Det fanns inga mäniskor i bilen. Bärgare och dykare tillkallades för att få upp bilen.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-08-27 | Stenungsund
Singelolycka på E6 norr on Ödsmålsbron


Larmet om olyckan kom till SOS Alarm klockan 10:50. En bil har av okänd anledning kört av vägen, upp på en slänt skarp lutning sedan fortsatt köra på och bredvid viltstängslet, en färd på omkring 200 meter. Färden slutade vid ett träd. Bilen blev demolerad.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-08-19 | Stenungsund
Stora mängder alkohol längs E6 varje dag


Alkohol som smugglas för 150 000 om dagen färdas på E6 genom bland annat Stenungsund varje dag. En miljon per vecka. I natt slog polisen till på rastplatsen vid Ödsmålsbron längs E6 Polisen får tips om att det vid rastplatsen norr om Ödsmålsbron står ett utländskregistrerat fordon fullastat med alkohol. Alkoholen lastas in i två andra fordon. Förarna till dessa springer till skogs när polis kommer. En man grips på platsen och hans fordon tas i beslag. Efter en dryg timme kan polis med hund gripa en av de två som sprang från platsen
– Se film / Klipp på YouTube


2013-07-23 | Stenungsund
Skogsbrand i Svartedalen


En omfattande skogsbrand rasade i Svartedalen i höjd med Håltesjön. Förstärkning begärdes från Lilla Edet och Uddevalla räddningstjänst. Man fick också hjälp av från brandflyg.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-07-20 | Stenungsund
Bil och husvagn brann på E6


En bil och husvagn började brinna längs E6 på lördagsmorgonen. Larmet kom 09:17 som husvagn som brann. Både bilen och husvagnen blev helt utbrända och skapade kaos i trafiken.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-07-08 | Stenungsund
Lastbil i diket på E6


En lastbil på E6 mellan Ödsmålsbron och Stenungsundsmotet i södergående riktning hade av okänd anledning kört av vägen.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-06-28 | Stenungsund
Brand på Returvaruhuset


Räddningstjänsten larmades till nedlagda Returvaruhuset Second Hand i Stenungsund på fredagseftermiddagen. En fristående byggnad inne på området brann och det var stor spridningsrisk.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-06-22 | Tjörn
Pådrag efter försvunnen badare


03:30 larmades räddningstjänst, ambulans, sjöräddning och helikopter till Lilla Brattön där en kille försvunnit efter att ha hoppat i vattnet. Inringaren är säker på att personen hoppat i vattnet för att bada och har även letat på ön. Inringaren, som var tydlig med att det var dåligt batteri på mobilen som användes för att larma – går inte at få tag och räddningsenheter har inget att gå på. Sökinsatsen avslutades 04:25.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-06-03 | Stenungsund
Trafikolycka på LV 160 vid Nösnäs


En bil med fem personer voltade på måndagseftermiddagen på LV 160 i höjd med Nösnäsmotet i Stenungsund. De inblandade har klarat sig mirakulöst. En person ska ha hämtats med helikopter. Två personer åker med ambulansen för kontroll. Ingen uppges vara allvarligt skadad.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-05-24 | Orust
Omkom i viltolycka


En allvarlig viltolycka inträffade på LV 160 vid Kalseröd, mellan Henån och Vräland. Exakt hur olyckan gick till är ännu oklart men man ska ha väjt för ett rådjur på platsen. En bil och två motorcyklar ska sedan ha kolliderat. Enligt räddningstjänsten ska en motorcykel först ha kolliderat med ett rådjur, sedan kört in i den andra motorcykeln. Dessa ska sedan ha kolliderat med en bil. De två som färdades på motorcykel skadades allvarligt, en av dom avled av sina skador. En tredje motorcyklist som var tillsammans med de andra klarade sig utan fysiska skador men chokades. I bilen färdades två personer som chockades.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-05-23 | Stenungsund
Shell 7Eleven rånad


Vid midnatt rånades Shell/7Eleven i Stenungsund av två maskerade gärningsmän beväpnade med kniv. Rånarna fick enligt polisen med sig en mindre summa pengar och cigaretter. En stor polisinsats med radiopatruller, hundförare och helikopter sattes in i jakten på rånarna. Personalen som arbetade själv är fysiskt oskadd men är skärrad av händelsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-05-15 | Stenungsund
Räddningstjänsten övar med helikoptern


Räddningstjänsten i Stenungsund har övning tillsammans med sjöräddningshelikopter Search And Rescue 901.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-04-14 | Stenungsund
Vedbod brann i Ucklum


Räddningstjänsten larmades till en vedbod som stod i lågor i Ucklum utanför Stenungsund. När man kom fram var det en fullt utvecklad brand och man koncentrerade sig på att först säkra bostadshus och andra förråd i närheten innan man började släcka branden i vedboden. Inga personskador – Brandorsaken är oklar.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-04-13 | Stenungsund
Öppet hus hos Sjöräddningssällskapet


På lördagen hade Sjöräddningssällskapet i Stenungsund öppet hus för allmänheten. Syftet med dagen var att berätta vad man gör och försöka få fler att bli frivilliga sjöräddare.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-04-06 | Stenungsund
Brand i villa i centrala Stenungsund


Larmet om branden i centrala Stenungsund kom klockan 18:26. Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen. Kvinnan som bor i huset tog sig själv ut och är fysiskt oskadd. Vid 19.30-tiden brann villan fortfarande kraftigt och förstärkning från räddningstjänsten på Tjörn var på väg till platsen. Brandmän från Stenungsund var redan på plats. Men huset gick inte att rädda. Vid 20-tiden hade spridningsrisken i villaområdet avtagit och räddningstjänsten hade då 22 man på platsen. Brandorsaken är okänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-04-02 | Stenungsund
Brand i terräng – Stora Höga


Ett mindre område brann vid vägen ner mot Getskär i Stora Höga. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man snabbt släcka branden. En anmälan är skriven.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-03-31 | Tjörn
10 bränder på samma ställe


Tio gånger under påskhelgen har man vart och släckt mindre bränder i terrängen och klipporna bakom Skärhamns skola.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-03-30 | Stenungsund
Fyrhjulsrace runt Hällungen


Varje år arrangerar man ett fyrhjulsrace runt Hällungen i Stenungsund. Start och mål är vid rondellen i Ucklum. På vägen fikar man och har allmänt trevligt. En trevlig påsktradition!
– Se film / Klipp på YouTube


2013-03-28 | Orust
Trafikolycka – två bilar och en timmerbil


Det var vid en vänstersväng som en av bilarna blev påkörd av den bakom – den första bilen slungades över i fel fil och blev påkörd av lastbilen. De båda kvinnorna uppges från olycksplatsen vara allvarligt skadade men bedöms inte som livshotande. Kvinnorna färdades i personbilarna.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-03-27 | Stenungsund
Fyra till sjukhus efter olycka på LV 160


På LV 160 i höjd med Tollenäs camping är flera bilar inblandade i en seriekrock. Fyra personer är avförda till sjukhus och vägen stängdes hel av under räddningsarbetet. En av förarna blåser positivt för rattfylla och får följa med för provtagning.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-03-24 | STO-Området
Många gräsbränder i helgen


Även på söndagen har räddningstjänsten i vårt område larmats om bränder i vårt område. Det kalla och torra vädret gör att det är stor brandfara i skog och mark.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-03-16 | Stenungsund
Voltade av vägen i halkan


På E6 voltade en bil av vägen och började brinna vid 20:10 på lördagskvällen. En kvinna färdades i bilen. Hon är avförd med ambulans med okända skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-03-12 | Tjörn
ÅRETS SILL – Bacon och Pepparrot


På onsdagen utsågs ´Årets Sill´ – BACON OCH PEPPARROT. I år är det femte året som Årets Sill utses. Varje år samlas en namnkunnig jury på skärgårdskrogen Salt & Sill på Klädesholmen, på västkusten, för att utse en vinnare. Syftet med Årets Sill är att bevara och samtidigt utveckla svenska silltraditioner.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-02-27 | Tjörn
Brand i lastbilshytt på Almön


En lastbilshytt började av okänd anledning brinna på Almön vid Myggenäs på Tjörn på onsdagskvällen. När räddningstjänsten släckt branden och en initialt brottssplatsundersökning påbörjas, anträffas en död person i lastbilen.Det oklart vad som orsakat branden och polisens tekniker kommer att undersöka brandplatsen som nu är avspärrad. Polisen avvaktar med brottsrubricering tills teknikerna är färdiga med sin undersökning.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-02-09 | Tjörn
Fritidshus brann ner


Räddningstjänsten larmades vid 05:40 till Lirås vid LV 169 på Tjörn om brand i ladugård, 20 meter från boningshus. På plats kunde man konstatera att det var boningshuset som brann, inte ladugården. Enligt räddningstjänsten på plats så var huset under renovering. Det fanns uppgifter om att det huset fanns gasflaskor och därför vågade man inte gå fram. Huset gick inte att rädda. Ingen skadad i samband med branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-02-05 | Stenungsund
Singelolycka i snön


På vägen mellan Norum och Strandnorum körde en bil av vägen och la sig på sidan. En person fast i bilen till räddningstjänsten kom till platsen. Föraren avförd med ambulans till sjukhus med lindriga skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-02-03 | Tjörn
Villabrand i Gunneby


Vid 22:10 på söndagskvällen larmades räddningstjänsten på Tjörn och i Stenungsund till en villabrand i Gunneby vid LV 169. Ingen uppges ha kommit till skada vid branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-01-17 | Stenungsund
Singelolycka E6 vid Ödsmålsbron


Singelolycka på E6 i södergående riktning strax norr om Ödsmålsbron. En kvinna kör av vägen med sin bil och voltar ner i ett dike. Hon förs i ambulans till Kungälvs sjukhus, chockad och med lättare skador i ansiktet.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-01-16 | Tjörn
Brand i butik


Butiken Rylanders El å Hamnvägen i Skärhamn brinn på onsdagsmorgonen. Butiken är totalförstörd. Röken ska också ha trängt in lägenheterna ovanpå butiken i trevåningshuset och man fick evakuera de boende. Ingen skadad i samband med branden. Brandorsaken är ännu oklar man misstänker ett elfel. Första larmet till SOS talade om en brand i någon form av bildskärm i butiken.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-01-07 | Orust
Brand på Hemköp i Svanesund


Branden startade i ett kundvagnsgarage utanför Hemköp. Elden spred sig från byggnadens tak till butikslokalen, där den snabbt kunde släckas av räddningstjänsten. Butiken och byggnaden fick omfattande rök- och materiella- skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2013-01-01 | Stenungsund
Nyårsfyrverkerier


Kameran riktad mot Stenungsbaden vid midnatt på nyårsafton.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-25 | Tjörn
Frontalkrock på LV 169


Två personbilar frontalkrockade på LV 169 vid Lirår på juldagen. Sex personer totalt inblandade – flera barn. Två personer är förda med ambulans till sjukhus Mycket halt på platsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-24 | Stenungsund
Singelolycka vid tunneln


I tunneln strax innan Tjörnbron på LV 160 inträffade en singelolycka på söndagskvällen. En bilist fick sladd innan tunneln och föraren försökte få kontroll på bilen igen. I samband med detta slog bilen i bergsväggen. Två personer i bilen, oklart med personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-23 | Stenungsund
Brand i husvagn på camping


En husvagn brann på söndagskvällen på Tollenäs camping av okänd anledning. Camping är bebodd även på vintern. Det är inte känt om någon kom till skada vid branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-19 | Orust
Körde av vägen och in i träd


En bilist körde av vägen och in i ett träd på LV 770 vid Åsten på Orust vid lunchtid. Föraren avförd med ambulanshelikopter till sjukhus med okända skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-15 | Stenungsund
Bil körde in i mitträcket


På E6 strax söder om Ljungskile gick en bil av vägen och krockade med en mitträcket vid 17-tiden på lördagen. I bilen färdades 4 personer – Inga personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-11 | Stenungsund
Ambulans brann på E6


En ambulans brann på morgonen på E6 vid Jörlandamotet – en patient var i ambulansen men både den och ambulanspersonalen hann ut. Personal och patient tar sig ur ambulansen på egen hand. Patienten lastas över i en ny ambulans. Sammanlagt färades fyra personer i ambulansen när den började brinna. Inga personskador. Oklar vad som orsakat branden men det finns ingen misstnake om brott.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-09 | Stenungsund
Trafikolycka – Västerlandavägen


På Västerlandavägen, strax innan Ucklum fick en bil sladd och körde av vägen på söndagskvällen. Personerna som färdades i bilen tar sig till Kungälvs sjukhus på egen hand, inga synliga skador. De inblandade i olyckan har haft tur i oturen, bara ca 10 meter längre bort är det ett brant stup och hade bilen hamnat där kunde det gått riktigt illa. Inget larm till räddningstjänst eller polis.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-12-02 | Ljungskile
Voltade av E6 vid Ljungskile


Två personer fördes till sjukhus efter en trafikolycka på E6 vid Ljungskile på söndagskvällen. Bilen kom på norrgående – fick sladd och ska ha åkt in i räcket och voltat. Strax efter 22-tiden larmades polis och räddningstjänst då en personbil kört in i ett räcke och voltat på E6 vid Ljungskile. De två skadade fördes till Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, där de vårdas. Trafiken stängdes av under räddningsarbetet.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-11-15 | Stenungsund
Insats mot grov organiserad brottslighet


Polisen har haft en insats vid Tjörnbron och Tjörnbro park. Insatsen ingår i polisen i Västra Götalands insats mot mot grov organiserad brottslighet och just nu gör man tillslag och kontroll vid migrationsverkets tillfälliga förläggning på Tjörnbro park.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-11-06 | Stenungsund
Blixthalka på Ödsmålsbron


Bilister på E6 överraskades av halka på morgonen. Två bilar kolliderade och trafikradion gick ut med informationen vid 07:45 – räddningstjänst behövdes inte på platsen men en polispatrull larmades ut. En kvart senare gick larmet om att en buss skulle ha kört in i de två första bilarna som kolliderat, någon buss var dock inte kvar när räddningstjänst kom fram men väl fyra bilar som på olika sätt överraskats av halka och krockat med räcket på bron eller med varandra. Bärgare tog hand om bilarna och räddningstjänst sanerade på platsen. Saltbilen fick åka några extra gånger över bron.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-10-12 | Stenungsund
Minibuss brann i Svartedalen


En minibuss brann av okänd anledning i Svartedalen på fredagseftermiddagen. Räddningstjänst på plats. Minibussen tillhör en idrottsförening i Bohuslän och var stulen.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-10-06 | Orust
Branden i Ellös – Dagen efter


Ett flerfamiljshus i Ellös började brinna vid 19.30-tiden på fredagskvällen. När räddningstjänsten kom dit var huset helt övertänt. Omkring 15 brandmän har arbetat med släckningsarbetet som pågick under hela natten. På lördagen markerade likhundar var det fanns kvarlevor efter tre personer.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-10-05 | Orust
Flerfamiljshus brann i Ellös


Ett flerfamiljshus i Ellös började brinna vid 19.30-tiden på fredagskvällen. När räddningstjänsten kom dit var huset helt övertänt. Räddningstjänsten kommer under natten att bevaka brandplatsen med minst flera brandmän. I huset ska totalt åtta personer bo och tre personer saknas. Omkring 15 brandmän har arbetat med släckningsarbetet som väntas pågå hela natten. Huset är ett gammalt trähus med flera lägenheter i från 30-talet. En förundersökning om mordbrand har inletts eftersom polisen inte vet vad som orsakat branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-09-19 | Stenungsund
Betongbil välte vid Stenungsöbron


På onsdagsförmiddagen välte delar av en betongbil på gång och cykelvägen vid Stenungsbron. Betongbilen var på väg till eller kom från byggarbetsplatsen bredvid. Hur olyckan gick till vet man ännu inte. Ingen skadad. Räddningstjänsten fick sanera på platsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-08-25 | Tjörn
EPA-träff i Kållekärr


Ett 40-tal EPA och A-traktorer samlades på lördagskvällen i Kållekärr centrum. Efter att ha kollat in varandras fordon och haft prisutdelning var det dags för cruising runt Tjörn.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-08-25 | Tjörn
SM – Tio Huggar Rodd – Käringön


Svenska Mästerskapet i ´Tio Huggar Rodd´ arrangerades på Käringön – Orust Lag från Styrsö, Öckerö, Björkö, Henån och Käringön. Totalt är 11 lag anmälda som gör upp om SM titeln i herr, dam och junior klassen. Roddbanan är 800 meter och båtarna möts i kval med upp till 3 i varje start.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-08-22 | Tjörn
Brandbil av vägen


En brandbil under utryckning körde av vägen vid Sundsby på Tjörn på eftermiddagen. Ingen skadades vid dikeskörningen och andra brandmän fick ta det larm som man var på väg till. Brandbilen fick bärgas.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-08-19 | Stenungsund
Nytt försök att finna Jacob Thorén


Missing People genomförde en ny skallgång efter Jacob Thorén som försvann för 4 år sedan. Jacob sågs senast natten 16 mars 2008
– Se film / Klipp på YouTube


2012-08-19 | Stenungsund
Fynd togsomhand av bombexperter


I samband med skallgången efter försvunna Jacob Thorén på Stenungsön i Stenungsund hittades en mystisk flaska med innehåll.
– Vi vet inte vad det är, men det kan vara narkotika eller sprängämne. Vi har bombexperter på väg, säger polisen till NYHETERsto.se
– Se film / Klipp på YouTube


2012-08-04 | Tjörn
Frivolt – Barn och ungdomsfestival


Frivolt 4-7 augusti 2012 – Festival för barn och unga med dans, musik, skate, lådbilsrace, teater, workshops, skapande för alla, poesi, film, sandslottsbygge, volter och prova på-aktiviteter.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-07-26 | Tjörn
Simon, 12 räddad från berget


Högst upp på ett berg på Mjörn finns ett rådjur i porslin som lockade 12-åriga Simon att klättra upp. Men när det var dags att klättra ner gick det inte. Föräldrarna såg pojken på berget och ringde räddningstjänsten som var snabbt på plats. En styrka med brandmän och ambulanspersonal började klättra upp för att rädda pojken. Någon timme senare var pojken räddad. Föräldrarna och andra boende i området kommer nu gemensamt att någon dag klättra upp för att ta ner rådjuret.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-07-03 | Orust
Sex skadade vid krock i Varekil


I centrala varekil, vid T-korsningn på LV 178 var tre bilar inblandade i en trafikolycka på eftermiddagen. Sammalagt sex personer avförda till NÄL och Kungälvs sjukhus med okända skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-06-30 | Tjörn
Voltade vid olycka i Kållekärr


En bil voltade strax före klockan 9 på lördagen strax utanför Kållekärr på Tjörn. En person avförd till sjukhus med okända skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-06-26 | Tjörn
400 år gammalt tempel på Tjörn


Den kinesiske konstnären Zhang Huan har världspremiär på sin nya stora installation ´Spread the sunshine over the Earth´. Verket består av en 400 år gammal tempelruin i vilken konstnären har placerat en Mao-skulptur. Det tjugosex meter långa, tretton meter breda och tio meter höga templet är placerat högst uppe på pilanebergen med utsikt över havet. Templet visas endast denna sommar i Pilane. Till hösten fraktas det tillbaka till Kina.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-06-25 | Stenungsund
Godståg spårade ur


Tågvagnar med gasol står utanför spåret och hindrar tågtrafiken mellan Göteborg och Uddevalla i båda riktningarna. Dessutom spärras Industrivägen/Uddevallavägen av i centrala Stenungsund.
– Det är två vagnar med gasol som hamnade vid sidan av spåret under en växling, säger Claes Lundstedt på Trafikverket.
Vagnarna står upp och räddningstjänst och polis är på väg till platsen. Förutom att blockera järnvägsspåren i båda riktningarna hindras också biltrafiken på Industrivägen. De båda vagnarna står rakt över korsningen och bommarna är fällda.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-06-16 | Stenungsund
Lastbil på villovägar


En lastbilschafför lyssnade mer på sin GPS än på kollad skyltar och hamnade helt fel. Lastbilen skulle till Borealis i Stenungsund men hamnade istället på en liten grusväg ute på Lilla Askeröarna. Lastbilen hamnade där den står redan igår fredag, men någon hjälp kom inte. Bärgare är nu på plats.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-06-04 | Stenungsund
Stora Höga-skolan avspärrad


Polisen spärrade sent på eftermiddagen av Stora Högaskolan i Stenungsund. Polisen är mycket förtegen om händelsen och vill inte säga vad det rör sig om för brott. Enligt upgifter till DN.se rör det sig om ett övergrepp på en mindre flicka. Polisens rubricering är våldtäkt, men omständigheterna är oklara och det kan komma att ändras. Platsen är avspärrad och hundpatruller och tekniker söker just nu igenom byggnaderna och området utanför skolan.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-05-26 | Stenungsund
Ucklums tvåhjuls drag 2012


Vackert väder, folkligt och festligt var det på lördagen i Ucklum utanför Stenungsund när Ucklums tvåhjuls drag arrangerades. Tävlingen för alla som har en tvåhjulsdriven traktor startade 2007 och har blivit en tradition. I år ställde 40 traktorer upp, vilket är rekord för tävlingen. Längs banan finns olika moment som traktorerna ska genomföra. Te x slalom och backa efter mått. Tävlingsmomenten går på tid men att ta sig runt banan behöver man inte känna någon tidspress på.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-05-15 | Tjörn
8 månader efter oljekatastrofen


Det har gått 8 månader sedan man kunde konstatera att en oljekatastrof drabbat västkusten och Tjörn. På tisdagen visades de oljedrabbade områdena för media. Man har sanerat snabbt och för de som arbetat med detta har det vart tufft. Hårt väder med snö och is har inte hindrat dom. Än återstår en del områden att sanera. Det är på skyddsområden med klippor och vikar där fåglar häckar.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-05-12 | Tjörn
Öppen brandstation


På lördagen hade man ´öppen brandstation´ i Skärhamn på Tjörn. Räddningstjänsten Tjörn tillsammans med företaget Eld & Vatten visade vad man ska göra om det börjar brinna i hem, och vad det finns för produkter på marknaden för att skydda sig och sitt hem. För barnen fanns möjlighet att sitta upp i en av kommunens nya brandbilar.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-05-12 | Stenungsund
Springbay 2012


– Se film / Klipp på YouTube


2012-04-30 | Stenungsund
MC och buss kolliderade


På Ucklumsvägen vid Nösnässkolan krockade en buss i linjetrafik och en motorcykel vid 16:30. Räddningstjänst och ambulans på plats. Oklart gällande personskador, en person avförd med ambulans till sjukhus.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-04-22 | Stenungsund
Brand i kolonistuga


Räddningstjänsten larmades vid 20:30 till Hallerna i Stenungsund där en kolonistuga brann.
– Det var liten spridningsrisk och troligen startade branden i en vedkamin som fanns inne i stugan, säger insatsledare Jörgen Simonsson. Ingen person skadad i samband med branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-04-18 | Stenungsund
Personbil och lastbilar i olycka


Strax efter klockan 21:30 inträffade en olycka på E6 södergående vid avfart 91, mellan Stenungsund och Ödsmålsbron. I krocken var två långtradare och en personbil inblandade. Två skadade från personbilen är omhändertagna. Personal från räddningstjänsterna i Stenungsund och Ljungskile är på plats.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-04-17 | Tjörn
Singelolycka LV 160


En skåpbil och ett hyrsläp voltade på LV 160 mellan Myggenäs och Sundsby på Tjörn strax innan 04:30 på tisdagen. Föraren uppger nacksmärtor och avförs med ambulans till Kungälvs sjukhus. Ekipaget bärgas.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-04-14 | Stenungsund
Frivillig skallgång efter Marina Johansson


Marina Johansson försvann i juli för snart två år sedan från sitt hem i Spekeröd. Polisen och anhöriga är övertygade om att hon är död. Ett hundratal personer gick på lördagen skallgång i trakterna av Spekeröd för att söka efter Marina Johanssons kvarlevor. Bakom skallgången låg föreningen Missing People. Omkring 500 var föranmälda till sökandet, men dåligt väder kan ha gjort att många valde att stanna hemma. Efter att de som kom för att vara i sökandet delats in i grupper gck man ut i skog och mark för att leta. Med sig hade man även dykare som dök i flera sjöar i området.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-03-26 | Stenungsund
Väjde för älg – kraschade in i berg


En bilist väjde för en älg som var på vägen och kraschade med ett berg. Olyckan inträffade vid 23:30 på söndagskvällen vid Gullborga, LV 659 mellan Ljungskile och Stenungsund.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-03-22 | Göteborg
Turistmässan 2012


Det var många som ville höras och synas på Turistmässan som på torsdagen öppnade dörrarna. NYHETERsto tog en närmare till på våra lokala montrar.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-03-19 | Stenungsund
Brasa tog sig igen


Vid en fastighet i Stora Höga eldade man igår under kontrollerade former, men tidigt på morgonen fick räddningstjänsten rycka ut för att släcka brasan som tagit sig igen. Det blåste mycket vilket gjorde att glöd flög. När räddningstjänsten kom fram kunde man snabbt släcka brasan.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-03-09 | Stenungsund
Tåg kolliderade med sopbil


Ett tåg har kört in i en sopbil vid järnvägsövergången i Nösnäs i Stenungsund med totalstopp i tågtrafiken som följd. Sopbilen drog ner portalen och bommarna och stod fast vid spåret när persontåget körde in det. Chauffören hann ut men sopbilen demolerades. Inga personer ombord på tåget ska ha skadats vid kollisionen.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-03-08 | Tjörn
Sommarstuga brann i Kyrkesund


Räddningstjänsten på Tjörn larmades om brand i en sommarstuga i Kyrkesund. Sommarstugan var övertänd när räddningstjänst anlände. Ingen ska ha vart i stugan när branden utbröt. Brandorsak oklar.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-02-14 | STO-Området
Snö och slask


Trafiken påverkades av den snö som föll natten mot tisdag. På morgonen kom larm om trafikolyckor och avåkningar. Vid påfarten till E6 norra, från Stenungsund körde en bil av vägen vid 7-tiden. Räddningstjänst och ambulans larmades. Ingen skadad. Samma tid åkte en bil av vägen under Ödsmålsbron. Här behövdes inte något larm till räddningstjänst. Ingen skadad. Vid 09:30 åkte en bil av vägen vid avfarten vid E6 vid Stora Höga. Endast bärgare behövdes på platsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-01-28 | Tjörn
Brand i ödehus


Strax efter halv åtta på morgonen kom larm om brand i ett hus som sedan flera år står övergivet. Villan var övertänd och räddningstjänsten låter den ny brinna ner helt, under ordnade former. Huset, som ägs av kommunen och inte har använts på flera år, är inte känt för att användas som tillhåll för någon. Däremot finns uppgifter om att personer har setts i närheten på morgonen vilket gör att man kan misstänka en anlagd brand.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-01-03 | Orust
Buss av vägen med passagerare i


Klockan 8.30 kom larm om att en av Västtrafiks bussar gått av vägen och låg på sidan i diket på Uddevallavägen, i kurvan vid Reningsverket norr om Stenungsund. Alla är ute ur bussen och naturligtvis omskakade, men ingen är skadad. Det kommer att vara mycket begränsad framkomlighet tills bussen är bärgad.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-12-21 | Orust
Två knivskurna i Henån


Flera samtal inkommer till polisen om att tre personer slåss utanför gallerian i Henån. Det uppges att en gärningsman skurit en annan man och en kvinna med kniv. Det finns flera vittnen till händelsen. Gärningsmannen uppges ha lämnat området innan polisen hinner fram. En misstänkt gärningsman gripen i bil i Varekil. Det är en man i 50-års åldern som förs till polisstationen för vidare utredning. En förundersökning inleds med brottsrubricering försök till dråp. I gärningsmannens bil anträffas brottsverktyg och bilen tas i beslag för en teknisk undersökning. Ärendet kommer att handläggas av länskriminalpolisen i Göteborg.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-12-04 | Stenungsund
Snökaos på E6


Många bilister överraskades av snö blandat med hagel och halka på E6 mellan Stenungsund och Ljungskile på söndagskvällen. Flera bilar körde av vägen men inga personskador rapporteras det om. Varken räddningstjänst eller ambualans behövdes men polisen fick skicka ett flertal patruller. Värst drabbad blev en bilist som tappade kontrollen och körde in i ett räcke norr om norra stenungsundsavfarten på E6. Bilen snurrade runt och fick en hel del skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-12-04 | Stenungsund
Garage brann ner


Larmet kom strax för midnatt. Ett fristående garage brann vid Rödmyren norr om Ödsmål. Ägaren hade själv bärt ut brandfarligt som fanns i garaget så som gasolflaskor. Garaget brann ner till grunden. Brandorsak okänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-12-03 | Stenungsund
Död – Brott kan inte uteslutas


På fredagskvällen påträffades en äldre man i en villa i Ödsmål, mannen var då vid liv men avled på Kungälvs sjukhus. Mannen hade då skador på kroppen som gör att polisen inte kan utesluta brott.
– Det är mycket knapphändiga uppgifter och tills vidare kommer huset att vara avspärrat då brott inte kan uteslutas, en teknisk undersökning av huset kommer också att göras, uppger polisens presstalesman.
Polisens tekniker var inatt på plats i vallan. Ärendet utreds nu av länskriminalen i Västra Götaland.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-11-24 | Stenungsund
Död fisk efter utsläpp


Natten till onsdag indikerades högt pH i dagvattnet från Perstorp, Site Stenungsund. Flödet stoppades under natten. Ett begränsat utsläpp av lut har orsakat det förhöjda pH värdet. På onsdagen besiktigade man bäcken som rinner från Strävliden och ner mot Jordhammarsviken. Man kunde då konstatera att utsläppet av lut påverkat fisken i bäcken och hittade död ål och öring. Länsstyrelsen och Stenungsunds kommun har sedan tillsammans med Perstorp gjort ytterligare besiktning utefter bäcken under dagen. En utredningsgrupp har påbörjat utredning av händelsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-11-15 | Stenungsund
Saltbil brann på LV 650


Vid 04-tiden förstördes en saltbil då den av okänd anledning fattade eld på länsväg 650 mellan Ucklum och Backamo utanför Stenungsund. Inga personer ska ha kommit till skada.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-11-09 | Orust
Brand i villa


En brand bröt ut i en villa på Syltenäs på Orust på tisdagsmorgonen, SOS fick samtalet 08:07. Räddningstjänsten misstänker att den höga temperaturen orsakat minst två brandgasexplosioner. Damen som bode i huset hade tänt en oljelampa i källaren då ljuset inte fungerade och denna glömdes bort. Hon kände efter ett tag röklukt i huset och upptäckte då att det brann i källaren. Hon försökte släcka elden med brandsläckare utan att lyckas. Hon tog sig ur huset och larmade SOS. Hon fick inga skador. Huset är brand och rökskadat. Polisen skriver en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet. Totalt var personal från tre brandstationer inblandade i släckningsarbetet.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-10-24 | Orust
Fiskare fick fiska upp sin skåpbil


En hummerfiskare hade vart ute och fiskat men något gick snett när fångsten skulle tas omhand. Fiskarens skåpbil hamnade i småbåtshamnen efter att han handbromsen släppt. Räddningstjänst och bärgare på plats och efter en halvtimme kunde man få upp skåpbilen. Fiskaren var inte så ledsen för bilen eftersom hummern som fanns i bilen hade överlevt olyckan!
– Se film / Klipp på YouTube


2012-01-03 | Stenungsund
Buss fick väja för hjullastare


En buss och en hjullastare var på förmiddagen inblandade i en trafikolycka på Länsväg 770. Olyckan inträffade på länsväg 770 norr om Ödsmål i Stenungsunds kommun. Bussen var för tillfället inte i trafik och därför tom på passagerare. I den andra färdriktningen kom en lastbil körande som drog på ett släp med en hjullastare. Enligt räddningstjänsten lossade då troligen släpet från dragbilen och kom farande rätt emot Röd Express-bussen. För att undvika en frontalkrock med släpet och dess hjullastare valde busschauffören i det läget att väja och köra ut i åkern. Varken busschauffören eller lastbilschauffören uppges vara fysiskt skadade.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-09-17 | Tjörn
Hemvärnet hjälper till


Hemvärnet har satts in för att hjälpa till att sanera olja från Tjörns kuststräcka.
– Vi kommer nu från Koön, det är olja överallt. På vissa platser är det sjöar. Det ligger väldigt mycket oljeskadad eller döda fåglar på öarna, berättar hemvärnet när de går i land.
De visar också många bilder de tagit med sina mobilkameror på öarna som visar hur mycket olja det egentligen är. Kommunen har även tagit hjälp av räddningstjänst i andra kommuner. På bilerna syns även en oljeskadad fågel. Mer information om vad man kan göra om man hittar en sådan finns på Tjörns kommuns hemsida tjorn.se
– Se film / Klipp på YouTube


2011-09-16 | Stenungsund
Stort oljeutsläpp på Tjörn


Larm kom om stora mängder olja som flöt i land på Klädesholmen och vid Kyrkesund på Tjörn. Kustbevakningens är på plats för saneringsarbete.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-09-13 | STO-Området
Stormen Katia dränkte delar av Bohuslän


Dagen efter stormen Katias framfart i Bohuslän ligger nu delar av Bohuslän under vatten. Film från Henåns hamn där båtarna nu ligger vid brygga under vatten, samt bilder från LV 160 vid Varekil.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-09-09 | Stenungsund
Lastbil välte på E6


Strax efter klockan 03, på E6 i södergående riktning vid Munkerödsavfarten är det en lastbilschaufför som kör omkull med sitt ekipage. Dragbilen och släpet som är lastat med taxfreevaror ligger mellan vägbanorna vilket gör att all trafik stängs av i båda riktningarna. Trafiken leds om i området och arbetet med att bärga ekipaget och lasta om varorna till annat fordon kommer att ta lång tid. Inga inrapporterade personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-08-21 | Stenungsund
Skit bakom polisstation


Ur asfalten på Stenungstorg i Stenungsund, bakom polisstationen kom avföring ut. En obehaglig doft spred sig och man kunde snabbt konstatera att något hänt under marken. Efter samtal med SOS Alarm, som hänvisade till polisen kontaktades kommunjouren och slamsugning beställdes. Ett område bakom polisstationen, vid polisens garage fylldes markytan av både det ena och det andra. Om det var det som polisen spolat ner som nu kom upp förtäljer inte historien.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-08-19 | Orust
Lastbil av vägen


På länsväg 744 vid Rödsvatten gick en långtradare lastad med frukt av vägen. Föraren avförd med ambulans till NÄL med okända personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-06-24 | Stenungsund
Glödbrand i fastighet


Räddningstjänsten larmades om brand i en fastighet på strandvägen i Stenungsund. Det visade sig vara en glödbrand i en vägg på utsidan av fastigheten. Fastigheten har både bostäder och affärsrörelser. Ingen skadad.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-06-24 | Tjörn
Midsommartrafiken


Många väljer att fira midsommar på västkustens öar och som vanligt råder det problem i trafiken över Tjörnbron.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-06-21 | Orust
Lastbil stängde av LV 160


Polis larmades på morgonen om en lastbil som kört av vägen på LV 160 mellan Vräland och Henån. Inga kända personskador men lastbilen blockerade vägen.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-06-17 | Orust
En person omkom vid trafikolycka


Olyckan inträffade vid lunchtid på fredagen vid Tegneby kyrka då bilen gick av vägen och hamnade en bra bit ut på åkern vid sidan av vägen. Den skadade bilisten, kvinna i 85-årsåldern fördes till Kungälvs sjukhus med ambulanshelikopter, men var redan död när hon anlände. På Kungälvs sjukhus menar man att det inte är säkert att trafikolyckan är orsaken till dödsfallet. Bilen togs i beslag av polisen för teknisk undersökning.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-06-12 | Stenungsund
Olycka Munkeröds pendelparkering


En trafikolycka inträffade i Stenungsund på Ucklumsvägen. Två personbilar, en voltat. Dock inga personskador.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-06-06 | Tjörn
Sillens dag


På Sveriges nationaldag, den 6 juni arrangerades Sillens Dag för fjärde året i rad på Klädesholmen på Tjörn. Förutom vågskvalp och måsskrik kunde man njuta av sill och anda läckerheter från havet på ”det längsta sillbordet” på piren, man fick chans att lägga in sin egen midsommarsill, sillvisning på fabriken och historisk sillvandring bjöds man på också. – Dessutom Silltunneracet! Folkligt, festligt – och en massa sill!
– Se film / Klipp på YouTube


2011-06-05 | Stenungsund
Larver äter upp träden


Larverna bäddar in hela trädet i en kokong och när allt är uppätet går dom till nästa. Ett träd tar ca tre dagar att utrota. Träden klarar sig mot larvangreppen eftersom de har utvecklat reservknoppar och får nya blad under sommaren.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-05-24 | Orust
Brand i garage


Ett garage intill en villa brann vid Nedre Hoga, Vrälandskrysset. Räddningstjänst på plats. Brandorsak okänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-05-20 | Stenungsund
Utsläpp Akzo Nobel – Se presskonferens


Kammaråklagare Jörgen Lindberg har valt att gå vidare med ärendet om det stora utsläppet i Stenungsund igår, det framgick vid en presskonferens på Akzo Nobel. Det var natten till torsdag som 32,5 ton av etylenoxid rann ut i havet när Akzo Nobel skulle starta sin verksamhet efter ett stopp. Företaget hävdar att gifterna blivit utspädda tillräckligt så att både bad, fiske och dykning är ofarligt. Se hela presskonferen här…
– Se film / Klipp på YouTube


2011-04-07 | Ljungskile
Trafikolycka söder om ljungskile


En bil voltade av vägen på E6 söder om Ljungskile. Ambulans och polis tillkallas och fyra personer, varav två barn avförs till NÄL med okända skador. Kvinnan i bilen var gravid, hon var även förare av bilen. Okänt hur olyckan gått till.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-04-04 | Kungälv
37 ton biblar på villovägar
Herrens vägar äro outgrundliga, eller?


En lastbilschaufför från Tyskland valde att följa sin GPS istället för skyltar och sunt förnuft. På morgonen kom lastbilen på villovägar och hamnade i skogen på en grusväg, jämsides med E6. Eftersom det är tjäle i marken körde lastbilen efter några kilometer fast. I lastbilen finns 37 ton biblar som var på väg till Norge. Lasten måste lastas av innan bärgning.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-03-20 | Stenungsund
Lastbil fick med sig trafikljusen


En lastbil fick med sig trafikljusen vid Stenungstorg på söndagskvällen. Polisen kom till platsen vid 20:20. Lastbilen hade avvikit från platsen och ingen har uppfattat registreringsnummret på den. Trafikljusen hittades en dryg kilometer från platsen, vid Mc Donalds. Rubricering, smitningsolycka
– Se film / Klipp på YouTube


2011-03-05 | Stenungsund
Öppet hus hos Sjöräddningen


Sjöräddningen Stenungsund hade på lördagen öppet hus i sina nya lokaler vid hamnen i Stenungsund. Man passade även på att visa hur sjöräddning på is och i vattnet går till.
– Se film / Klipp på YouTube


2012-02-26 | Stenungsund
Brand i förråd på Hasselbacken


Räddningstjänst larmades till en misstänkt lägenhetsbrand på Hasselbackevägen i Stenungsund tidigt på lördagsmorgonen. Det visade sig vara ett lägenhetsförråd på bottenvåningen som brann och trapphuset var rökfyllt. Trappuppgång var rökfylld. Ingen skadad i samband med branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-02-26 | Stenungsund
Extrem halka – Ambulans fick problem


Underkyllt regn ställer till det på förmiddagen i Västsverige. En ambulans fastnat i backen vid Keplers Gård i Stenungsund på grund av halkan.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-02-26 | Kungälv
Extrem halka – Bil av vägen


Vid Kareby Kyrka körde en bil av vägen i den extrema halkan på förmiddagen. Ingen skadad. Extremt halt på platsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-02-26 | Stenungsund
Extrem halka – Lastbil in i dieselpump


Vid en bensinmack i Spekeröd vid E6 i Stenungsund sladdade en lastbil i det hala väglaget rätt in i en dieselpump. Pumpen blev totalförstörd. Räddningstjänst behövdes inte på platsen, ingen skadad.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-01-09 | Stenungsund
Lastbil med saltsyra av vägen


På E6 i höjd med Branseröd mellan Ödsmålsbron och Stenungsund körde en lastbil av vägen i norrgående riktning. Ekipaget var lastat med saltsyra. Det var vara extremt halt på platsen. Tanken läcker inte. Lastbilsföraren är ej allvarligt skadad och är kvar på platsen tillsammans med ambulanspersonal.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-02-02 | Orust
Bil av vägen


En bil gick av vägen och ner för ravin på förmiddagen vid Vräland på Orust. Personen i bilen lyckades själv ta sig ur bilen och larma SOS.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-01-24 | Stenungsund
Brand i lägenhet i Svenshögen


Minst en lägenhet förstördes i en brand i Svenshögen i gamla sjukhuset på Hällungevägen. Det var kraftig rökutveckling i området och enligt polisen ska fönster ha exploderat. Huset består av tre våningar samt vind, branden utbröt i bottenvåningen. Röken har spridits i hela trapphuset. Ljungskile räddningstjänst samt rökskyddsdepån från Lilla Edet har förstärkt Stenungsunds räddningstjänst vid insatsen. Det var en kvinna som bodde i lägenheten. Hon har fått lättare rökskador och förts till sjukhus. Brandorsaken är ännu oklar, men en anmälan om allmänfarlig vårdlöshet har upprättats och platsen spärrats av för en teknisk undersökning.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-01-12 | Stenungsund
Bil av vägen – hamnade i skogen


En bilist tappade på morgonen kontrollen på sin bil och körde av vägen och ner i ravin i Stenungsund. Föraren kunde själv ta sig ur bilen och till vårdcentral. Inget larm gick till polis eller räddningstjänst. Bilen fick bärgas från platsen.
– Se film / Klipp på YouTube


2011-01-09 | Stenungsund
Västergård ladugård i lågor


En ladugård med höns och ankor i började av okänd anledning att brinna i centrala Stenungsund. Larmet kom 17:16. Gården kallas Västergård och ligger granne med Mariagården som är ett känt utflyktsmål. Branden spridits till en närliggande verkstadsbyggnad. Både ladugården och verkstaden är totalskadade, däremot klarade man boningshuset, Västergården. De boende på gården fick rökskador och fördes till sjukhus.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-12-27 | Stenungsund
Brand i villa


En brand utbröt i ett garage till en villa på Valebergsvägen i Stora Höga söder om Stenungsund på måndagsförmiddagen. Enligt räddningstjänsten brann det bara i garaget under villan.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-12-20 | Stenungsund
Brand i sommarstuga


Räddningstjänst larmades på måndagsmorgonen om en brand i en vinterbonad sommarstuga i Spekeröd. Branden var fullt utvecklad och förstörde en delar av huset. Orsaken till branden tror man beror på att det eldats en längre tid i kaminen och detta har tagit eld i väggen och vinden. Ingen skadades i samband med branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-12-20 | Stenungsund
Brand Stora Högaskolan


Räddningstjänsten larmades på måndagskvällen om brand i Stora Högaskolan, Stenungsund. På plats konstaterades att det brann i slöjdsalen i den nybyggda delen av skolan. 15 brandmän, från Stenungsund och Tjörn, har hjälpts åt med släckningen. Branden orsakade endast begränsade skador på slöjdsalen, övriga delar av skolan fick inga skador. Orsaken till branden är ännu oklar.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-11-17 | STO-Området
Snö utan större kaos


Årets första snöoväder kom till vårt område under tisdagsmorgonen, dock utan snökaos. Inga olyckor rapporterade under morgonen. Få förmiddagen kom dock larm om avåkningar och trafikolyckor.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-10-30 | Orust
Bil in i macken


En bil körde rätt genom en pump på Statoil i Henån på Orust natten mot lördag. Enligt första uppgifterna från platsen skulle bilen brinna. Det var ingen kvar i bilen eller på platsen när räddningstjänst kom till platsen. Räddningstjänst kunde konstatera att det inte var något bensinläckage från pumpen. Larmet kom 03:06
– Se film / Klipp på YouTube


2010-10-24 | Stenungsund
Vattenfylld källare


Vatten och ännu mera vatten. På söndagsmorgonen larmades Räddningstjänsten Stenungsund och Kode till Jörlandagården där hela källaren var fylld med vatten. Enligt Räddningstjänsten på plats var det var vatten upp till knäskålarna när man kom till platsen. Orsaken till att vattnet gått in i källaren är troligen en brunn som inte var rensad, vilken gjorde att vattnet inte kunde rinna ner. Jörlandagården drivs av en förening.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-10-22 | Tjörn
Kraftiga vindar


Natten mot fredag 22/10 blåste kraftiga vindar i västra Sverige, upp mot 25 sek/meter på sina håll. På Tjörn har räddningstjänsten på kvällen fått flera larm. Vid en bensinmack i Rönnäng blåste taket av. Båtar slet sig från sina platser. Räddningstjänsten fick surra fast båtar vid bryggorna. Även en hel del träd ligger på vägarna.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-09-08 | Stenungsund
Brand i ladugård


Räddningstjänsten larmades vid 17-tiden till en ladugårdsbrand i Sköllunga utanför Ucklum. När man anlände till platsen så var ladugården övertänt. Fyra kalvar och en get räddades ur lågorna. Branden ska enligt SOS ha startat i en maskin i ladugården. En teknisk utrednining kommer göras.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-08-21 | Stenungsund
Brand i pannrummet


I pannrummet i källaren till en villa i Jörlanda började det på morgonen att brinna. De som bodde i huset blev väckta av huden och var ute ur huset när räddningstjänst kom tilll platsen. Ingen skadad.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-08-04 | Tjörn
31-åring försvunnen


Polisen i Västra Götaland gick ut i medierna om hjälp för att få tips om var 31-åriga Marina Johansson kan finnas. Marina Johansson är hemmahörande i Spekeröd utanför Stenungsund.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-07-04 | Tjörn
Tjörnbroleden 50 år


Söndagen den 4 juli firades det att Tjörnbroleden fyller 50 år. Leden som knyter ihop Tjörn och Orust med Stenungsund och fastlandet. Det blev kalas med tal, sång och tårta. Det fanns även information om Tjörnbrons historia, både om den äldre bron som rasade vid Tjörnbrokatastrofen 1980 och om den nya bron som används idag. Talare var bl a landshövding Lars Bäckström.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-06-18 | Stenungsund
Båt på grund


En mindre fritidsbåt med ungdomar i gick inatt på grund och började ta in vatten vid Getskär utanför Stenungsund. De ombordvarande lyckades dock ta sig till en ö där de blev hämtade av räddningspersonal.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-06-15 | Tjörn
Seriekrock vid Myggenäs korsväg


Ett flertal fordon var involverade i en/flera kollisioner vid Myggenäs korsväg på eftermiddagen. Vittnen uppger för polisen att olyckan föregåtts av ett flertal vårdslösa omkörningar av ett av de involverade fordonen. Stor påverkan i framkomligheten under en tid. Minst fem fordon involverade, ambulanshelikopter och ambulanser tillkallade. En kvinna har avförts med okända skador, oklart hur många fler som kan vara skadade.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-06-13 | Orust
Bil voltade in i berg


En bil kom över i fel körfält på LV 160 strax innan Varekil på Orust vid 19:35 på söndagskvällen. Föraren avförd till sjukhus med okända skador.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-06-09 | Orust
Villabrand Orust


En villa i Södra Hjälmvik, Råssö på Orust brann inatt. Larmet kom vid 01:40. När räddningstjänt anlände till platsen var huset övertänt. Alla som fanns i huset lyckades ta sig ur huset oskadda. Huset var uthyrt och enligt de boende kan branden ha startat i ett element.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-05-29 | Orust
Skogsbrand Orust


En skogsbrand härjade nära färjeläget till Lyrön. Mellan 15 000 och 16 000 kvadratmeter skog eldhärjades. Omkring 20 personer från räddningstjänsten Henån, Ellös och Svanesund jobbar med att släcka elden och till sin hjälp har de också en helikopter som vattenbombar i området, även externa enheter från te x Stenungsund hjälper till i släckningsarbetet.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-05-21 | Stenungsund
Säkerhetens dag 2010


Lördagen 29 maj arrangerades Säkerhetens dag i Stenungsund. Räddningstjänsten simulerar trafikolycka, sjöräddningen visar upp båtar, dessutom medverkar helikopter, polisbil, sökhund och mycket mer.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-04-25 | Stenungsund
Villabrand norr om Ödsmål


En villa brann tidigt i morse i Ödsmål, strax norr om Stenungsund. När räddningstjänst anlände var det en fullt utvecklad brand. Ingen person skadades vid branden men villan fick total förstördes. Brandorsaken är okänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-04-25 | Stenungsund
Skogsbrand i Svartedalen


Räddningstjänsten fick på eftermiddagen larm om skogsbrand vid Lillevatten i Svartedalen. Området som brunnit var inte så stort, räddningstjänsten släckte. Närmaste hus låg 200 meter från branden.
– Se film / Klipp på YouTube


2010-03-26 | Stenungsund
Vattenplaning på E6


En trafikolycka inträffade på fredagseftermiddagen strax för klockan 18 vid Stora Höga-motet på E6 söder om Stenungsund. En bil fick vattenplaning och körde in i en annan.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-12-21 | Stenungsund
Brand i båtbutik


Räddningstjänsten larmades på tisdagskvällen till rökutveckling i en båttillbehörsbutik i Stenungsund. När man öppnade taket möttes man av lågor som man snabbt kunde släcka. Hur branden startade är inte känt, men den orsakade stor förödelse på butikens fastighet.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-11-05 | Stenungsund
Körde i diket med släpet


En lastbil körde på förmiddagen sitt släp lastad med sand ner i diken på LV 770 strax innan färjeläget Kolhättan. Ingen skadades vid olyckan men släpet hamnade på sidan ner i det vattenfyllda diket och fick bärgas. Under bärgningsarbetet fick vägen stängas av helt vilket orsakade problem i trafiken till och från färjan Stenungsund-Orust.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-10-26 | Stenungsund
Lada brann i Munkeröd


En lada i Munkröd i Stenungsund brann på måndagskvällen. Inga djur eller människor fanns i byggnaden. Byggnaden var övertänd när räddningstjänst kom till platsen. Orsaken till branden är ännu okänd.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-09-18 | Stenungsund
Storbrand i industri


En kraftig brand bröt ut inatt i Processkontrolls industrilokal på Vallenvägen i Stora Höga. Företaget tillverkar fordonsgasstationer. I samband med branden var det kraftig rökutveckling. Räddningstjänst från tre stationer deltog i släckningsarbetet. Området spärrades av eftersom det fanns gasbehållare i byggnaden. Det är ännu oklart vad som orsakat branden. Enligt SOS Alarm är det i första hand kontorsdelen i fastigheten som blivit förstörd. Ingen person uppges ha kommit till skada.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-09-18 | Stenungsund
Brand Perstorp Oxo


En brand bröt ut på kemiindustriföretaget Perstorp Oxo i Stenungsund på torsdagsmorgonen. När räddningstjänst kom fram var det en fullt utvecklad brand, branden kunde snabbt släckas, brandorsaken okänd. Inga personskador. Det var en så kallad kolonn som innehöll ett brandfarligt ämne som av okänd anledning började brinna. Branden var relativt enkel att bekämpa. Men när de första elden släckts hade isoleringsmaterial kring kolonnen och i rör i närheten börjat brinna.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-09-07 | Tjörn
Försvunnen 85-åring Häggvall Tjörn


En 85-åriga man som försvann någon gång under söndagen från Häggvall på Tjörn hittades på måndagsmorgonen, återfunnen och omhändertagen av privatpersoner. Sökandet pågick hela natten. På måndagsmorgonen fick polisen stöd av försvarsmakten.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-07-12 | Orust
Villabrand Svanesund – En omkom


En villa i Svanesund på Orust brann kraftigt och räddningstjänsten med en större styrka var på platsen. En kvinna i 40-årsåldern saknas efter branden och besfaras ha omkomit, tre vuxna och tre barn fördes till sjukhus.
– Se film / Klipp på YouTube


2009-01-05 | Stenungsund
Falsklarm Hällebäcksvägen


Ibland spelar kylan oss ett spratt. Ånga från tvättstugan gjorde att det rök kraftigt denna kyliga vinterdag. En orolig hyresgäst ringde SOS som skickade ditt två brandbilar, en ambulans, en polisbil och Securitas hängde också på.
– Se film / Klipp på YouTube