Över 4 000 röster har kommit in i NYHETERsto´s omröstning om bästa pizzerian i vårt område. STO-läsarna har sagt sitt och vi har ett  resultat:

Vi har många pizzerior i STO-området – och NYHETERsto har många läsare, så vi gav läsarna möjlighet att rösta fram den bästa pizzerian inför nyårsdagen, den stora pizzadagen.

I Stenungsund fick Picasso 32,3% av rösterna tätt följt av Pizza House i Stora med 25,1%.

På Tjörn hittar man den bästa pizzerian i Kållekärr. Robbans fick 47,2% av rösterna följt av Yanos i Häggvall med 23,6%.

På Orust toppar Viking i Varekil listan över bästa pizzerian med 35,6% av rösterna och på andra plats Ferrari i Henån med 30,7%.

Totalt kom 4007 röster in. Omröstningen ska ses som en kul grej, den är inte statistisk säkerställd. Smaken är också individuell och självklart ska man välja den pizzerian man själv anser är den bästa.  

Nyårsdagen = Pizzans dag i Sverige
Inte någon annan dag på hela året äter svenskarna mer pizza. Många är trötta på julmaten, en del kanske behöver bli av med huvudvärken efter nyårsafton. Högst tryck på pizzerian är det mellan 13.00 och 19.00.

Onlinepizza.se listar varje år dom populäraste pizzorna,både lokalt och riks. Året populäraste pizza i Sverige är Kebabpizzan. Fjolårets vinnare Vesuvio hamnar i år på en hedervärd andraplats, följt av Hawaii på en tredjeplats.

Pizza – Sverige topp 5
1 Kebabpizza 19.68%
2 Vesuvio 15.93%
3 Hawaii 11.27%
4 Capricciosa 9.80%
5 Margherita 7.83%
Källa: Onlinepizza.se


Publicerad av:
Redaktionen - NYHETERsto
redaktionen@nyhetersto.se

Redaktionen har koll på vad som sker i STO-området och uppdaterar oss med de senaste nyheterna dygnet runt.

Information från polis, räddningstjänst är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.