Över 4 000 röster har kommit in i NYHETERsto´s omröstning om bästa pizzerian i vårt område. STO-läsarna har sagt sitt och vi har ett  resultat:

Vi har många pizzerior i STO-området – och NYHETERsto har många läsare, så vi gav läsarna möjlighet att rösta fram den bästa pizzerian inför nyårsdagen, den stora pizzadagen.

I Stenungsund fick Picasso 32,3% av rösterna tätt följt av Pizza House i Stora med 25,1%.

På Tjörn hittar man den bästa pizzerian i Kållekärr. Robbans fick 47,2% av rösterna följt av Yanos i Häggvall med 23,6%.

På Orust toppar Viking i Varekil listan över bästa pizzerian med 35,6% av rösterna och på andra plats Ferrari i Henån med 30,7%.

Totalt kom 4007 röster in. Omröstningen ska ses som en kul grej, den är inte statistisk säkerställd. Smaken är också individuell och självklart ska man välja den pizzerian man själv anser är den bästa.  

Nyårsdagen = Pizzans dag i Sverige
Inte någon annan dag på hela året äter svenskarna mer pizza. Många är trötta på julmaten, en del kanske behöver bli av med huvudvärken efter nyårsafton. Högst tryck på pizzerian är det mellan 13.00 och 19.00.

Onlinepizza.se listar varje år dom populäraste pizzorna,både lokalt och riks. Året populäraste pizza i Sverige är Kebabpizzan. Fjolårets vinnare Vesuvio hamnar i år på en hedervärd andraplats, följt av Hawaii på en tredjeplats.

Pizza – Sverige topp 5
1 Kebabpizza 19.68%
2 Vesuvio 15.93%
3 Hawaii 11.27%
4 Capricciosa 9.80%
5 Margherita 7.83%
Källa: Onlinepizza.se


Redaktionen - NYHETERsto
redaktionen@nyhetersto.se


    Publicerad: 1 januari 2019 12:40

    Artikeln uppdaterad: 1 januari 2019 13:33


Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.


Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder? Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara. Ju tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse ju enklare och snabbare kan kolla upp det. Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller anonymt via formulär >>

Frivilligt bidrag istället för betalvägg

Uppskattar du närproducerade lokala nyheter utan abonnemang och betalvägg? Det gör vi - och tror istället på frivilligt bidrag om du uppskattar vår arbete. TACK för ditt stöd! Läs mer >>

SWISH 1235730503