Två nya matkoncept öppnar i april på Stenungstorgs centrum. Karlbergs Krog öppnar i bästa läge mot hamnen och med utsikt mot sundet och på Sandbergs plats öppnar det mobila glasscafét “I Love frozen yougurt”.
Miljön i Karlbergs Krog blir mysig och ombonad. Restaurangen kommer även att ha en pub och det kommer att finnas fikamöjligheter och glasservering med Lejonet & Björnen som glassleverantör. Menyn knyter an till det havsnära läget. Bakom projektet ligger krögarparet Anders och Camilla Karlberg. Kökschef är Joakim Fredriksen med en bakgrund från bland annat Eggers, Fiskekrogen och Stenungsbaden.
– Vår målsättning är att tillhandahålla ett lite matsmartare sortiment och en bred meny med betoning på fisk, skaldjur och vegetariskt. Givetvis kommer också fågel och kött finnas på menyn. Med matsmart tänker vi både på hälsan och miljön. Detta innebär bland annat mer vegetariska inslag samt närodlade och närproducerade råvaror så långt det är möjligt, berättar Anders Karlberg, krögare.
Det mobila glasscaféet på Sandbergs plats, I Love frozen yougurt, kommer att sälja vanlig glass, yoghurtglass och kommer att ha en juicebar med smoothies och milkshakes
– Vi är glada för de senaste tillskotten som stärker Stenungstorg som en levande mötesplats. På sikt vill vi att andelen mat och dryck i centrumet ökar till att bestå 10 procent av ytan, säger Mariza Olausson, centrumchef på Citycon.