Sedan 2008 har NYHETERsto arbetat med bilder från verkligheten. Professionella pressbilder från händelser, både för egna NYHETERsto.se men också för andra medier. Många händelser har genom åren passerat, både positiva och negativa. I vårat bildarkiv från 2008 fram till idag finns de större händelserna sparade.


2017-11-07 | Orust
Tågolycka vid Nösnäs – Fick stopp på spåret

Vid Nösnäs järnvägsövergång fick en personbil stopp på järnvägsspåret vid 17:45. Två personer i fordonet lyckas ta sig ur innan tåget kommer. Tåget släpar med sig bilen omkring 500 meter. Inga personskador. I samband med tågkollisionen inträffar ytterligare en trafikolycka vid Nösnäs järnvägsövergång. Inga kända personskador. Räddningstjänst och bärgare på plats för sanering. Tågtrafiken avstäng tillsvidare.
– Se alla bilder >>


2017-11-04 | Orust
Fyra lägenheter förstörda i storbrand på Orust

Fyra lägenheter förstördes när hyreshuset brann ner till grunden under natten till lördag i Hällevikstrand på Orust. Inga personskador. Samtliga boende kunde ordna tak över huvudet men är idag bostadslösa. I området finns ett antal hus som efter branden nu saknar el och vatten. Kommunen arbetar med att en lösning på detta. Det brinner fortfarande och en teknisk undersökning kommer att göras när brandresterna har slocknat.
– Se alla bilder >>


2017-04-28 | Tjörn
Övning på Häggvallskolan


På fredagen genomförde Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund en övning på Häggvallskolan på Tjörn. I övningen deltag räddningstjänsten samt skolans elever och personal. Scenariot vid övningen var brand av okänd anledning i skolans lokaler. Efter att man utrymt skolan och räknat elever och personal saknades flera personer. Rökdykare var inne i lokalen för att söka, rädda och släcka. En person fick tas ner via taket.
– Se alla bilder >>


2017-04-28 | Stenungsund
Tåg körde på bil – Föraren klarade sig mirakulöst


Det var strax före klockan 08 som ett tåg körde in i en bil som fått stopp järnvägsöverfarten vid Strandnorum i Stenungsund. Kvinnan som körde bilen lyckades i sista stund mirakulöst hoppa ur bilen strax innan tåget kom.
– Se alla bilder >>


2017-04-25 | Tjörn
Strandad val fick hjälp på Tjörn


Räddningstjänsten ett ovanligt larm till Sunna Strand – En val har simmar omkring i viken under dagen och nu satt den fast i dyn. Räddningstjänst åkte ut och med båt försökte man putta ut valen i havet igen, men den sökte sig åter in till vilken. Räddningstjänst och Kustbevakning är på plats. Valen har man efter två försök lyckats få ut i havet igen.
– Se alla bilder >>


2017-04-23 | Kungälv
Övning Sjöräddning I Marstrand


På söndagen genomfördes en av västkusten stora vårövningar i vattnet utanför Marstrand. Klockan 10.30 sprakade VHFen och personsökarna igång. Totalt deltog 70 personer i övning, 24 statister som kajkpaddlare.
– Se alla bilder >>


2017-02-08 | Stenungsund
Försökte stjäla en lastbil – Greps på toaletten


Helikopter och hundpatrull sattes in i sökandet och spåren ledde till slut fram till toaletterna på Spekeröd rastplats.
– Se alla bilder >>


2017-01-11 | Orust

Brand i villa – Rämmedalen


Villa brann i Rämmedalen utanför Henån. Larm kom om brand i köket men när räddningstjänsten kom fram var villan övertänd.
– Se alla bilder >>


2016-12-21 | Orust
Brand – Röds Gård


Räddningstjänst på Orust fick på onsdagskvällen larm om en brand i en tvåvångsfastighet i Gunneröd-Rödet. Fastigheten går inte att rädda men som tur är det inga personskador och även djuren som fanns där inne är i säkerhet.
– Se alla bilder >>


2016-12-17 | Stenungsund
Skadegörelse av arbetsfordon


En polispatrull som passerade såg hur ett arbetsfordon har satts i brand och försöker släcka den med sina egna pulversläckare, även allmänhet hjälper till. På en parkeringsyta var sammanlagt tre arbetsfordon förstörda genom brand och skadegörelse.
– Se alla bilder >>


2016-12-17 | Orust

Industrifastighet eldhärjades


Från Assmunderöd på Orust kom larm om en brand i en industribyggnad på lördagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen var fastigheten som var en maskinhall och verkstad övertänd. Fastigheten gick inte att rädda.
– Se alla bilder >>


2016-10-31 | Tjörn
Husvagn brann i Sundsby


En husvagn brann på måndagsmorgonen av okänd anledning på parkeringen vid Sundsby. Räddningstjänst, polis och ambulans på plats.
– Se alla bilder >>


2016-10-08 | Stenungsund
Storbrand i företagsfastighet


Larm om en brand i företagshuset vid Kolhättans färjeläge. Färjetrafiken fick stängas av under släckningsarbetet. I huset finns en verkstad, café och företagshotell. Fastigheten gick inte att rädda.
– Se alla bilder >>


2016-01-07 | Tjörn
Villavagn brann på Tjörnbro Park


Vid 05:45 kom larm om brand på Tjörnbrons camping. På campingen var en villavagn övertänd när räddningstjänsten kom fram. Ytterligare två husvagnar är uppbrutna, vilket tyder på inbrott och enligt polisen luktar det bensin på platsen. Inga personer ska ha befunnit sig i någon av vagnarna. Händelsen rubriceras som mordbrand och en teknisk undersökning kommer göras
– Se alla bilder >>


2016-01-03 | Stenungsund
Storbrand i fastighet


Vid 04:10 larmades räddningstjänsten på Tjörn till en villabrand i Svanvik, längs med lv 169 på Tjörn. På plats stod före detta Jehovas Vittnes Rikets Sal som nu är under renovering i lågor. Fastigheten gick inte att rädda och man lät den brinna ner. Det finns ett garage i närheten som man såg till att branden inte spred sig till.
– Se alla bilder >>


2015-12-04 | Stenungsund
Räddningstjänsten räddar taket på ladugården


I stormen Helgas framfart fick räddningstjänsten på åka mot Allmag för att rädda ett tak som höll på att blåsa ut.
– Se alla bilder >>


2015-12-04 | Stenungsund
Stormen Helga tog tag i lastbil


På Ödsmålsbron i södergående tog vinden i stormen Helga tag i en lastbil med släp som la sig på sidan över räcker. Trafiken avstängd i både norrgående och södergående.
– Se alla bilder >>


2015-09-28 | Stenungsund
Storbrand på camping


Strax före klockan 03 kom larm om brand i en ladugårdsbyggnad på Tjörnbrons camping. Byggnaden används som verkstad och maskinhall. Röken låg över lv 160 och Tjörnbron fick stängas av under någon timme.
– Se alla bilder >>


Polisbil voltade vid olycka – Fem till sjukhus


Vid en olycka mellan en personbil och en polisbil mellan Varekil och Svanesund på lv 734 ska polisbilen kört av vägen, voltat och hamnat på en äng. Sammanlagt fick fem personer fick åka med ambulans och ambulanshelikopter till sjukhus för vård.
– Se alla bilder >>


2015-05-06 | Stenungsund
Lastbil körde in i lastbil


Ett körfält stängdes efter en olycka på E6 södergående i höjd med Jörlanda Stenungsund. En lätt lastbil kördes på bakifrån av en lastbil och slängdes då runt i motsatt riktning. Lasten som bestod av skrotdelar föll av och spreds över vägbanan och skapade stora störningar i trafiken.
– Se alla bilder >>


2015-03-31 | Stenungsund
Bil voltade in i trädgård


I hög hastighet körde den manliga bilisten av vägen, ner i ett dike och upp igen – voltade och flög 70 meter in i en villaträdgård.
– Se alla bilder >>


2015-03-26 | Stenungsund
Lastbilsolycka på E6 Ödsmålsbron


Strax före klockan 02 kom larm om en lastbilsolycka på E6 Ödsmålsbron. I halkan har lastbilen ställt sig på tvären. När räddningspersonal kommer fram hänger en lastbil nästan över räcker på bron. Ner finns ett stup på över 48 meter – En mardröm för många men föraren ska ha klarat sig mirakulöst. Mycket halt på platsen!
– Se alla bilder >>


2015-03-24 | Stenungsund
Bilar brann på Hällebäcksvägen


Strax före klockan 03 kom larm om en bil som brann på Hällebäcksvägen i Stenungsund. När räddningstjänst kom fram påbörjade man släckningsarbetet men branden spred sig snabbt till en bil bredvid som också fick omfattande skador. Även en tredje bil fick skador i samband med branden
– Se alla bilder >>


2015-03-12 | Stenungsund
Bil brann i Stora Höga


Vid 20:20 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten i Stenungsund till Stora Höga där en bil brann på Vallenvägen. Bilägaren berättade för insatsledaren att bilen börjat ryka och sedan blixtrade det till, bilen gick inte att stänga av.
– Se alla bilder >>


2015-03-10 | Stenungsund
Bil i hamnbassängen – En person i


Nere i hamnen i Rönnäng ser man en bil på botten. Vittnet har inte sett hur bilen har hamnat i vattnet dock. Räddningstjänst, ambulans samt polis strax efter klockan 13. När räddningspersonal kommer till platsen så kan man snabbt konstatera att en person finns kvar i bilen.
– Se alla bilder >>


2015-03-08 | Stenungsund
Buss och skåpbil med alkohol i kollision


Vid 21:15 gick larm om en trafikolycka på E6 söder om Ljungskile. En passagerarbuss till Norge kolliderade med en skåpbil fullastad med alkohol. Ytterligare tre fordon inblandade i olyckan varav en smiter från platsen.
– Se alla bilder >>


2015-03-07 | Stenungsund
Bil brann på E6


Strax efter klockan 15 kom larm om en bil som brann på E6 norr om Stenungsund. När räddningstjänst kom fram var bilen övertänd.
– Se alla bilder >>


2015-03-03 | Tjörn
Trafikolycka lv 160 – tre bilar


Tre bilar var inblandade i trafikolycka på Lv 160 Tjörn vid klockan 12:35 vid korsning mot Sundsby. Tre personer onblandade, en i varje fordon. Ett av fordonen fick klipps upp av räddningstjänsten och i den har inte airbag utlösts på förarsidan.
– Se alla bilder >>


2014-08-23 | Stenungsund
Misstänkt anlagd brand förstörde badhus


Vid 05:10 på lördagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till badplatsen i Svenshögen där badhuset på stranden brann. När man kom till platsen fanns bara plåttaket kvar av byggnaden som används för ombyte, simskola och förråd.
– Se alla bilder >>


2014-06-29 | Stenungsund
Körde av vägen och in i träd – Klarade sig oskadd


En trafikolycka inträffade vid 14:30 på lv 659 mellan Stenungsund och Ljungskile. En personbil väjde för ett rådjur och körde av vägen – in i fem träd varav två föll över bilen. – Föraren kunde själv kliva ur bilen genom bakdörren och larma.
– Se alla bilder >>


2014-04-15 | Tjörn
Två husvagnar totalförstörda i brand


Räddningstjänsten larmades om brand i en husvagn på Almö Camping på Tjörn. När räddningstjänsten kom fram var husvagnen helt övertänd och spred sig snabbt till en till. Eftersom det fanns gasoltuber i husvagnarna spärrades området av.
– Se alla bilder >>


2014-02-02 | Tjörn
Sjunken ostronpråm sänkte båt


På lördagen höll en ostronpråm på 40 fot på att sjunka vid Klädesholmen på Tjörn. Meningen var att pråmen skulle lyftas upp på lördagen, men det gick inte utan en kranbåt. På söndagen skulle ett nytt försök göras, då hade pråmen lagt sig på en annan båt bredvid som nu är halvt under vatten.
– Se alla bilder >>


2014-01-27 | Stenungsund
Sex personer i våldsam krasch på E6


En minivan körde av E6 och igenom ett vajerräcke ner ravin och igenom viltstängslet för att sedan hamna i en bäck. Olyckan inträffade mellan Ljungskile och Stenungsund i södergående på söndagskvällen. Totalt är sex personer inblandade.
– Se alla bilder >>


2014-01-23 | Stenungsund – Uddevalla
Här griper polisen de misstänkta rånarna


Shell/7Eleven vid E6 Ljungskile rånades vid 23:15 på onsdagskvällen. Två personer hotade personalen med batong och något pistolliknande föremål. De fick med sig kassan och cigaretter innan de försvann i mörk bil.
– Se alla bilder >>


2013-11-06 | Stenungsund
Försvunnen person i Ucklum


Anhöriga slog larm vid 20-tiden på tisdagen om att mannen som är 86 år och dement inte kommit hem efter en promenad. Poliser, hundar, militärer samt frivilliga letade efter mannen i trakten runt Ucklum under natten.
– Se alla bilder >>


2013-11-03 | Stenungsund
Kraschade in i träd


Strax efter klockan 05:00 på söndagsmorgonen gick larm om en singelolycka korsningen Uppegårdsvägen/Yttre ringleden i Stenungsund. En bil hade kraschat mot ett träd.
– Se alla bilder >>


2013-08-27 | Stenungsund
Singelolycka på E6 norr on Ödsmålsbron


Larmet om olyckan kom till SOS Alarm klockan 10:50. En bil har av okänd anledning kört av vägen, upp på en slänt skarp lutning sedan fortsatt köra på och bredvid viltstängslet, en färd på omkring 200 meter. Färden slutade vid ett träd. Bilen blev demolerad.
– Se alla bilder >>


2013-07-20 | Stenungsund
Bil och husvagn brann på E6


En bil och husvagn började brinna längs E6 på lördagsmorgonen. Larmet kom 09:17 som husvagn som brann.
– Se alla bilder >>


2013-04-14 | Stenungsund
Vedbod brann i Ucklum


Ved ska brinna – men inte i en vedbod.
På söndagskvällen larmades räddningstjänsten till en vedbod som stod i lågor i Ucklum utanför Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2013-04-06 | Stenungsund
Brand i villa i centrala Stenungsund


Larmet om branden i centrala Stenungsund kom klockan 18:26. Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen. Kvinnan som bor i huset tog sig själv ut och är fysiskt oskadd.
– Se alla bilder >>


2013-04-02 | Stenungsund
Brand i terräng – Stora Höga


Ett mindre område brann vid vägen ner mot Getskär i Stora Höga. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man snabbt släcka branden.
– Se alla bilder >>


2013-04-01 | Orust
Frontalkrock på LV 160


På måndagseftermiddagen inträffade en frontalkrock strax söder om Varekil på LV 160.
– Se alla bilder >>


2013-03-31 | Stenungsund
EPA krockade med träd


Vid 19:20 larmades räddningstjänsten i Stenungsund till en trafikolycka i Ucklum strax utanför Stenungsund. En EPA med tre personer i hade kört av vägen och krockat med ett träd.
– Se alla bilder >>


2013-03-28 | Orust
Personbil krockade med lastbil


Det var vid 13.30-tiden på skärtorsdagen som en personbil och en lastbil kolliderade på länsväg 160 norr om Varekilstappen på Orust.
– Se alla bilder >>


2013-03-27 | Stenungsund
Fyra till sjukhus efter olycka på LV 160


På LV 160 i höjd med Tollenäs camping är flera bilar inblandade i en seriekrock. Fyra personer är avförda till sjukhus och vägen stängdes hel av under räddningsarbetet.
– Se alla bilder >>


2013-03-24 | STO-området
Många gräsbränder i helgen


Även på söndagen har räddningstjänsten i vårt område larmats om bränder i vårt område. Det kalla och torra vädret gör att det är stor brandfara i skog och mark.
– Se alla bilder >>


2013-03-16 | Stenungsund
Bil voltade av vägen och började brinna


På E6 voltade en bil av vägen och började brinna vid 20:10 på lördagskvällen.
– Se alla bilder >>


2013-03-12 | Tjörn
ÅRETS SILL – Bacon och Pepparrot
På onsdagen utsågs ´Årets Sill´ – BACON OCH PEPPARROT.


– Se alla bilder >>


2013-03-08 | Orust
Brand i terräng efter brand i badtunna


Räddningstjänsten kallas till Lalleröd vid 16:40 där en rapport om en brand inkommit.
– Se alla bilder >>


2013-02-27 | Tjörn
Lastbilshytt brann på Almön


En lastbilshytt började av okänd anledning brinna på Almön vid Myggenäs på Tjörn. Inga kända personskador.
– Se alla bilder >>


2013-02-09 | Tjörn
Hus brann ner till grunden


Räddningstjänsten larmades vid 05:40 till Lirås vid LV 169 på Tjörn om brand i ladugård, 20 meter från boningshus.
På plats kunde man konstatera att det var boningshuset som brann, inte ladugården.
– Se alla bilder >>


2013-02-05 | Stenungsund
Brandlarm rökfyllde butik


En stor räddningsstyrka larmades till kosmetikabutiken Kicks på Stenungstorg vid 08:40. Det var kraftig rökutveckling.
– Se alla bilder >>


2013-02-03 | Stenungsund
Körde av vägen i halkan


En singelolycka inträffade på LV 656 i Svenshögen, vid kommungränsen mot Uddevalla vid 18:45, olyckan orsakades troligen av halkan.
– Se alla bilder >>


2013-01-22 | Orust
Rånade taxichaufför


Vid Ellös Korsväg blir en taxichaufför rånad vid 06:30. Rånarna tre yngre män och två yngre kvinnor hade åkt med taxin från Mölndal till Ellös där de tilltvingade sig en mindre summa pengar, väska och en GPS.
– Se alla bilder >>


2013-01-17 | Stenungsund
Singelolycka E6 vid Ödsmålsbron


Singelolycka på E6 i södergående riktning strax norr om Ödsmålsbron.
– Se alla bilder >>


2013-01-16 | Tjörn
Brand i butik


Butiken Rylanders El å Hamnvägen i Skärhamn brinner just nu. Larmet kom vid 04:40.
– Se alla bilder >>


2013-01-08 | Orust
Brand på Hemköp i Svanesund


Två unga flickor har hörts av polis efter branden på Hemköp i Svanesund på Orust. Hela affären rökskadades och polisen rubricerar det hela som mordbrand.
– Se alla bilder >>


2012-12-25 | Tjörn
Frontalkrock på LV 169


Två personbilar frontalkrockade på LV 169 vid Lirår på Tjörn vid 10:30.
– Se alla bilder >>


2012-12-23 | Stenungsund
Singelolycka i tunneln


I tunneln strax innan Tjörnbron på LV 160 inträffade en singelolycka på söndagskvällen. En bilist fick sladd innan tunneln och föraren försökte få kontroll på bilen igen. I samband med detta slog bilen i bergsväggen.
– Se alla bilder >>


2012-12-19 | Orust
Körde av vägen och in i träd


En bilist körde av vägen och in i ett träd på LV 770 vid Åsten på Orust vid lunchtid.
– Se alla bilder >>


2012-12-13 | Stenungsund/Uddevalla
Singelolycka på E6


På E6 strax söder om Ljungskile på E6 i norrgånde körfält har en personbil voltat. Oklart med personskador.
– Se alla bilder >>


2012-12-11 | Stenungsund
Ambulans brann på E6


En ambulans brann på morgonen på E6 vid Jörlandamotet – en patient var i ambulansen men både den och ambulanspersonalen hann ut.
– Se alla bilder >>


2012-12-09 | Stenungsund
Trafikolycka – Västerlandavägen


På Västerlandavägen, strax innan Ucklum fick en bil sladd och körde av vägen på söndagskvällen. Personerna som färdades i bilen tar sig till Kungälvs sjukhus på egen hand, inga synliga skador.
– Se alla bilder >>


2012-12-07 | Stenungsund
Sladdade av vägen in i bergvägg


En personbil fick på morgonen sladd mellan Jörlanda och Diseröd på LV 634 i Stenungsund och kör in en bergvägg.
– Se alla bilder >>


2012-12-03 | Uddevalla – Ljungskile
Voltade av E6 vid Ljungskile


Två personer fördes till sjukhus efter en trafikolycka på E6 vid Ljungskile på söndagskvällen. Bilen kom på norrgående – fick sladd och ska ha åkt in i räcket och voltat.
– Se alla bilder >>


2012-11-28 | Orust
Singelolycka i Varekil – Bil sladdade av vägen


En singelolycka inträffade vid 09:40 på onsdagen. En personbil sladdade av vägen och lade sig på sidan intill en trädgård. I bilen färdades en mamma och ett barn i 6-årsåldern.
– Se alla bilder >>


2012-11-23 | Stenungsund
Sanering av Jordhammarsviken


På torsdagen upptäcktes ett utsläpp i Ödsmålsån. Någon som såg ut som diesel rann längs ån som mynnar ut vid Jordhamarsviken. Räddningstjänst och polis började leta vart utsläppet kunde ha skett. Läckan är nu lokaliserad och visade sig vara spillolja.
– Se alla bilder >>


2012-11-15 | Tjörn
Insats mot grov organiserad brottslighet


Polisen har just nu en insats vid Tjörnbron och Tjörnbro park. Insatsen ingår i polisen i Västra Götalands insats mot mot grov organiserad brottslighet och just nu gör man tillslag och kontroll vid migrationsverkets tillfälliga förläggning på Tjörnbro park.
– Se alla bilder >>


2012-11-06 | Stenungsund
Blixthalka på Ödsmålsbron


Bilister på E6 överraskades av halka på morgonen. Två bilar kolliderade och trafikradion gick ut med informationen vid 06:45 – räddningstjänst behövdes inte på platsen men en polispatrull larmades ut.
– Se alla bilder >>


2012-10-16 | Stenungsund
Tjuv hotade väktare med kniv i butik


Väktare försöker stoppa en man som stulit på ICA Kvantum. Mannen drar då fram en kniv och hotar väktaren med. Mannen springer från platsen och flera polispatruller, även med hund sökte i området omkring Mariagården. Även helikopter deltog i sökandet.
– Se alla bilder >>


2012-10-13 | Tjörn
Skallgång efter Jacob Thoren


Missing People Sweden gjorde på lördagen ett nytt försök att hitta försvunne Jacob Thorén som försvann i mars 2008. Man har tidigare sökt på Stenungsön och kommer nu att söka på Tjörn där Jacobs föräldrar har ett sommarhus.
– Se alla bilder >>


2012-10-12 | Stenungsund
Minibuss brann i Svartedalen


En minibuss brann av okänd anledning i Svartedalen på fredagseftermiddagen.
– Se alla bilder >>


2012-10-12 | Tjörn
Körde av vägen och in i träd


Vid 04:30 hittas en personbil i ett dike vid Lirås på LV 169
– Se alla bilder >>


2012-10-06 | Orust
Tre omkom vid brand i flerfamiljshus


Ett flerfamiljshus i Ellös började brinna vid 19.30-tiden på fredagskvällen. När räddningstjänsten kom dit var huset helt övertänt.
– Se alla bilder >>


2012-10-04 | Stenungsund
Körde av vägen i hög hastighet


En person fördes till Kungälvs sjukhus efter att i hög hastighet ha kört av E6 norrgående strax innan Stora Höga-motet.
– Se alla bilder >>


2012-09-28 | Stenungsund
Singelolycka – Svartedalen


En bilist körde av vägen och krockade med ett träd vid 17:30 i Svartedalen.
– Se alla bilder >>


2012-09-26 | Orust
Översvämning LV 160 i Varekil


Det blev stora trafikproblem vid Varekil på LV 160 när morgontrafiken startade på onsdagen. På delar av vägen var vattnet en halv meter.
– Se alla bilder >>


2012-09-19 | Stenungsund
Betongbil välte


Vid 10-tiden välte delar av en betongbil på gång och cykelvägen vid Stenungsbron. Betongbilen var på väg till eller kom från byggarbetsplatsen bredvid.
– Se alla bilder >>


2012-09-04 | Stenungsund
Trafikolycka på E6


Larmet om en trafikolycka på E6 norrgående vid Ödsmålsbron kom vid 20:50. En personbil med släp och en skåpbil var inblandad.
– Se alla bilder >>


2012-08-29 | Stenungsund
Djurräddning – Häst med gren i sig


En häst i södra Stenungsund hade fått en större gren i sig och galopperade av smärta i en hage. Polisen fick larmet vid 10:06 och skickade ut en patrull.
– Se alla bilder >>


2012-08-22 | Tjörn
Brandbil av vägen


En brandbil under utryckning körde av vägen vid Sundsby på Tjörn på eftermiddagen.
– Se alla bilder >>


2012-08-19 | Stenungsund
Skallgång efter Jacob Thorén


Idag har Missing People genomföra en ny skallgång efter Jacob Thorén som försvann för 4 år sedan. Jacob sågs senast natten 16 mars 2008 när föräldrarnas bil framfördes på E6:an i höjd med Stora Höga, i riktning norrut, c:a 03.30. Bilen hittades på Stenungsbadens parkering och nycklarna hittades vid infarten till parkeringsplatsen.
– Se alla bilder >>


2012-08-09 | Stenungsund
Trafikolycka – Munkeröds bussterminal


Två bilar kolliderade vid Munkeröds bussterminal på Ucklumsvägen vid 15:45.
– Se alla bilder >>


2012-07-26 | Tjörn
Simon, 12 räddad från berget


Högst upp på ett berg på Mjörn finns ett rådjur i porslin som lockade 12-åriga Simon att klättra upp. Men när det var dags att klättra ner gick det inte.
– Se alla bilder >>


2012-06-29 | Tjörn
Brand i villa


En villabrand bröt ut på fredagskvällen i Rävlanda på Tjörn.
– Se alla bilder >>


2012-06-25 | Stenungsund
Godståg spårat ur


Tågvagnar med gasol står utanför spåret och hindrar tågtrafiken mellan Göteborg och Uddevalla i båda riktningarna. Dessutom spärras Industrivägen/Uddevallavägen av i centrala Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2012-06-16 | Tjörn
Lastbil på villovägar


En lastbilschaufför lyssnade mer på sin GPS än vad han kollade skyltar och hamnade helt fel.
– Se alla bilder >>


2012-06-12 | Stenungsund
Barn fastnade i gammalt träd


I Ucklum utanför Stenungsund har det på tisdagskvällen utspelat sig en dramatisk räddningsinsats.
– Se alla bilder >>


2012-06-04 | Stenungsund
Stora Höga-skolan avspärrad


Polisen spärrade sent på eftermiddagen av Stora Högaskolan i Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2012-06-04 | Stenungsund
Bil av vägen – landade i skogen


Strax innan Tjörnbron, på Stenungsön körde en bil av vägen vid 07:30.
– Se alla bilder >>


2012-05-17 | Orust
Trailer med musslor av vägen


En trailer fullastad med musslor körde av vägen på eftermiddagen på Mollösund, Orust.
– Se alla bilder >>


2012-05-15 | Tjörn
8 månader efter oljekatastrofen


Det har gått 8 månader sedan man kunde konstatera att en oljekatastrof drabbat västkusten och Tjörn. På tisdagen visades de oljedrabbade områdena för media.
– Se alla bilder >>


2012-04-22 | Stenungsund
Brand i kolonistuga


Räddningstjänsten larmades vid 20:30 till Hallerna i Stenungsund där en kolonistuga brann.
– Se alla bilder >>


2012-04-18 | Stenungsund
Trafikolycka mellan lastbilar och personbil


Strax efter klockan 21:30 inträffade en olycka på E6 södergående vid avfart 91, mellan Stenungsund och Ödsmålsbron.
– Se alla bilder >>


2012-04-17 | Tjörn
Singelolycka LV 160


En skåpbil och ett hyrsläp voltade på LV 160 mellan Myggenäs och Sundsby på Tjörn strax innan 04:30 på tisdagen.
– Se alla bilder >>


2012-04-14 | Stenungsund
Frivillig skallgång efter Marina Johansson


Marina Johansson försvann i juli för snart två år sedan från sitt hem i Spekeröd. Polisen och anhöriga är övertygade om att hon är död.
– Se alla bilder >>


2012-04-09 | Orust
Misstänkt stöldgods för miljoner vid tillslag


Efter en tids spaningsarbete slog polisen inatt till mot en verkstadslokal på Orust. I lokalen och i en container på utsidan fann man misstänkt stöldgods för miljoner. NYHETERsto var med vid tillslaget.
– Se alla bilder >>


2012-03-26 | Stenungsund
Väjde för älg – kraschade med berg


En bilist väjde för en älg som var på vägen och kraschade med ett berg.
– Se alla bilder >>


2012-03-07 | Tjörn
Sommarstuga brann i Kyrkesund


Räddningstjänsten på Tjörn larmades vid 22:30 om brand i en sommarstuga i Kyrkesund. Sommarstugan var övertänd när räddningstjänst anlände.
– Se alla bilder >>


2012-02-26 | Orust
Båt sjönk under natten


En större träbåt har under natten sjunkit mellan Tjörn och Orust vid Skåpesundsbron.
– Se alla bilder >>


2012-02-21 | Stenungsund
Övergiven skåpbil i lågor


En övergiven skåpbil brann vid Hawaii badplats på tisdagskvällen.
– Se alla bilder >>


2012-02-20 | Stenungsund
Trafikolycka E6


Strax före klockan 9 körde en bil av vägen och in i mitträcket på E6 södergående vid Stora Höga.
– Se alla bilder >>


2012-02-14 | Stenungsund
Flera trafikolyckor i snön


Trafiken påverkades av den snö som föll natten mot tisdag. På morgonen kom larm om trafikolyckor och avåkningar.
– Se alla bilder >>


2012-01-28 | Tjörn
Ödehus brann i Svanvik


Strax efter halv åtta på morgonen kom larm om brand i ett hus som sedan flera år står övergivet. Villan var övertänd och räddningstjänsten låter den ny brinna ner helt, under ordnade former.
– Se alla bilder >>


2012-01-25 | Tjörn
Bil brann vid Myggenäs korsväg


En bil brann av okänd anledning på Myggenäs pendelparkering i anslutning till Tjörnbron på onsdagskvällen.
– Se alla bilder >>


2012-01-09 | Stenungsund
Bilbrand i Stora Höga


En bil började strax för klockan 07 att brinna på Vallenvägen i Stora Höga.
– Se alla bilder >>


2012-01-08 | Tjörn/Orust
Husvagn brann – LV 160 stängdes


En husvagn eldhärjades vid rastplatsen Skåpesund 01:30.
– Se alla bilder >>


2012-01-06 | Stenungsund
Tjur i oljegrop


Räddningstjänsten larmades till Huveröd utanför Stenungsund på eftermiddagen. En tjur hade gått ner i sig en oljegrop, ca 7 meter.
– Se alla bilder >>


2012-01-04 | STO-området
Emil drog fram


Stormen Emil drog fram över Västsverige natten mot onsdag.
– Se alla bilder >>


2012-01-03 | Stenungsund
Buss av vägen – passagerare i


Klockan 8.30 kom larm om att en av Västtrafiks bussar gått av vägen och låg på sidan i diket på Uddevallavägen, i kurvan vid Reningsverket norr om Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2011-12-30 | Orust
Frontalkrock i Varekil


En frontalkrock inträffade på fredagskvällen på länsväg 160 vid Varekil på Orust.
– Se alla bilder >>


2011-12-09 | STO-området
Storm i Västsverige


Det blåser kraftigt just nu på västkusten, bifogar väderbilder på granar som fallit på LV 160 i Jörlanda, Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2011-12-05 | Stenungsund
Snökaos på E6


Många bilister överraskades av snö blandat med hagel och halka på E6 mellan Stenungsund och Ljungskile på söndagskvällen.
– Se alla bilder >>


2011-11-24 | Stenungsund
Död fisk efter utsläpp


Natten till onsdag indikerades högt pH i dagvattnet från Perstorp, Site Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2011-11-18 | Stenungsund
Smet från bensinnotan – voltade i rondell


Räddningstjänsten larmades 23:08 om trafikolycka vid Munkeröd i Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2011-11-15 | Stenungsund – Uddevalla
Saltbil brann på LV 650


Vid 04-tiden förstördes en saltbil då den av okänd anledning fattade eld på länsväg 650 mellan Ucklum och Backamo utanför Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2011-10-24 | Orust
Hummerfiskare fick fiska upp bilen


En hummerfiskare hade vart ute och fiskat men något gick snett när fångsten skulle tas omhand. Fiskarens skåpbil hamnade i småbåtshamnen efter att han handbromsen släppt.
– Se alla bilder >>


2011-10-12 | Stenungsund
Bilbrand bakom ishallen


Räddningstjänst larmades vid 04:20 om bilbrand på Hasselbacken i Stenungsund. En bil parkerad bakom ishallen stod i lågor.
– Se alla bilder >>


2011-10-10 | Tanum
Sökande efter försvunnen 42-åring


Sökandet efter regissören Daniel Lind Lagerlöf, som försvann vid Tjurpannans naturreservat
– Se alla bilder >>


2011-10-07 | STO-området
Blixt och dunder


Ett åskväder drog fram över Västsverige natten mot fredag.
– Se alla bilder >>


2011-09-22 | Stenungsund
Buss fick väja för hjullastare


En buss och en hjullastare var på förmiddagen inblandade i en trafikolycka på Länsväg 770.
– Se alla bilder >>


2011-09-17 | Tjörn
Säker och trygg kommun


En certifiering som delas ut av världshälsoorganisationen WHO. Nu har Tjörns kommun kvalificerat sig.
– Se alla bilder >>


2011-09-16 | Tjörn
Oljeutsläpp på Tjörn


På torsdagen kom larm om stora mängder olja som flöt i land på Klädesholmen i Tjörn. Kustbevakningen upptäckte då ett större utsläpp vid Kyrkesund.
– Se alla bilder >>


2011-09-13 | Tjörn
Bil blåste av vägen


En bilist överraskades av den hårda vinden i Kaitas framfart på västkusten.
– Se alla bilder >>


2011-09-09 | Stenungsund
Lastbil välte på E6


Strax efter klockan 03, på E6 i södergående riktning vid Munkerödsavfarten är det en lastbilschaufför som kör omkull med sitt ekipage.
– Se alla bilder >>


2011-09-05 | Stenungsund
Sportbil av vägen


Vid 16:15 larmades räddningstjänst och ambulans till Jörlandaavfarten på E6.
– Se alla bilder >>


2011-08-22 | Orust
Djurräddning – kor i myr


Åtta kor gick ner sig i en myr vid Höggeröd på Orust.
– Se alla bilder >>


2011-08-19 | Orust
Lastbil av vägen


På länsväg 744 vid Rödsvatten gick en långtradare lastad med frukt av vägen vid 14-tiden.
– Se alla bilder >>


2011-08-08 | Stenungsund
Åkgräsklippare brann


En åkgräsklippare började brinna vid Ucklumsvägen strax innan klockan 8 på måndagsmorgonen.
– Se alla bilder >>


2011-08-03 | Stenungsund
Bil in i träd


Vid Svartehallen utanför Stenungsund körde en bil av vägen vid 01:20 natten till onsdag.
– Se alla bilder >>


2011-06-28 | Orust
Singelolycka – bil voltade


En bil voltade på LV 178 vid Tegneby på Orust på tisdagsmorgonen.
– Se alla bilder >>


2011-06-27 | Stenungsund
Bil in i busskur


Boende vid Kattfotsvägen i Stenungsund fick ett uppvaknande på morgonen av en bil som kördes in i busskuren.
– Se alla bilder >>


2011-06-11 | Stenungsund
Trafikolycka vid Munkeröd


En trafikolycka inträffade i Stenungsund på Ucklumsvägen vid 19:30 på lördagskvällen.
– Se alla bilder >>


2011-06-09 | Stenungsund
Misstänkt drograttfylleri m m.


Polisen får larm om en personbil som färdas och mot Stenungsund och för närvarande stod still vid Statoil. Bilen har krossad vindruta och saknade sidorutor.
– Se alla bilder >>


2011-06-02 | Stenungsund
Containerbrand vid skola


Räddningstjänsten larmades på torsdagsmorgonen om brand i container vid Nösnässkolan i Stenungsund
– Se alla bilder >>


2011-05-24 | Orust
Brand i garage


Ett garage intill en villa brann på tisdagskvällen vid Nedre Hoga, Vrälandskrysset.
– Se alla bilder >>


2011-05-20 | Stenungsund
Brand på soptippen


På torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om brand på återvinningsanläggningen Kläpp i Stenungsund, natten till fredag var det dags igen.
– Se alla bilder >>


2011-05-15 | Stenungsund
Bilbrand på gamla E6


På gamla E6 mellan Stenungsund och Uddevalla brann en bil sent på lördagskvällen.
– Se alla bilder >>


2011-04-23 | Tjörn
Brand i terräng


Räddningstjänsten larmades till brand i terräng vid Långavägen i Skärhamn vid 18:40.
– Se alla bilder >>


2011-04-04 | Kungälv
37 ton biblar på villovägar


Herrens vägar äro outgrundliga, eller?
– Se alla bilder >>


2011-03-10 | Stenungsund
Larm om båt som sjönk


Ett stort räddningspådrag drogs igång vid 13-tiden på torsdagen i Hamnen i Stenungsund, efter att en fritidsbåt av okänd anledning sjönk en bit från land.
– Se alla bilder >>


2011-02-26 | STO-området
Extrem halka i Västsverige


Underkylt regn ställer till det på förmiddagen i Västsverige.
– Se alla bilder >>


2011-02-10 | Orust
Skåpbil voltade i halkan


Det var flera trafikolyckor på Orust på morgonen när morgontrafiken började rulla och den snö som lagt sig under natten i Västsverige.
– Se alla bilder >>


2011-02-10 | Orust
Singelolycka – Bil in i räcke


Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till en singelolycka på länsväg 770 mellan Ellös och Hällevikstrand i höjd med Bua-Backa på Orust tidigt på morgonen.
– Se alla bilder >>


2011-02-02 | Orust
Bil voltade av vägen


En bil gick av vägen och ner för ravin på förmiddagen vid Vräland på Orust.
– Se alla bilder >>


2011-02-02 | Stenungsund/Uddevalla
Lastbil med saltsyra av vägen


På E6 i höjd med Branseröd mellan Ödsmålsbron och Stenungsund körde en lastbil av vägen i norrgående riktning.
– Se alla bilder >>


2011-01-24 | Stenungsund
Brand i lägenhet i Svenshögen


Minst en lägenhet förstördes i en brand i Svenshögen i gamla sjukhuset på Hällungevägen.
– Se alla bilder >>


2011-01-09 | Stenungsund
Västergård ladugård i lågor


En ladugård med höns och ankor i började av okänd anledning att brinna i centrala Stenungsund. Larmet kom 17:16.
– Se alla bilder >>


2010-12-27 | Stenungsund
Bil in i rondell


En bilist tappade kontrollen i det hala väglaget på eftermiddagen, bilen körde rätt in i en rondell på Industrivägen i Stenungsund.
Två personer avförda till Kungälvs sjukhus med lindriga skador. Polisen skriver en rapport.
– Se alla bilder >>


2010-11-12 | Stenungsund
Bussbrand E6


En buss började brinna på fredagskvällen strax norr om Ödsmålsbron. Larmet om bussbranden kom 19.24. Den brann då med öppna lågor norr om Ödsmålsbron. Samtliga 26 passagerare lyckades ta sig ut. Bussen var på väg från Göteborg till Oslo.
– Se alla bilder >>


2010-11-07 | Stenungsund
Fem bilar inblandade i olycka


Två trafikolyckor inträffade strax intill varandra på E6 vid Ödsmålsbron norr om Stenungsund på förmiddagen. En olycka inträffade i norrgående fil och ytterligare en i södergående fil.
– Se alla bilder >>


2010-10-30 | Orust
Bil in i macken


En bil körde rätt genom en pump på Statoil i Henån på Orust natten mot lördag. Enligt första uppgifterna från platsen skulle bilen brinna.
– Se alla bilder >>


2010-10-24 | Stenungsund
Vattenfylld källare


Vatten och ännu mera vatten. På söndagsmorgonen larmades Räddningstjänsten Stenungsund och Kode till Jörlandagården där hela källaren var fylld med vatten.
– Se alla bilder >>


2010-09-08 | Stenungsund
Brand i ladugård


Räddningstjänsten larmades vid 17-tiden till en ladugårdsbrand i Sköllunga utanför Ucklum. När man anlände till platsen så var ladugården övertänt. De flesta av gårdens djur gick ute på bete, men ett antal kalvar fanns inne i ladugården när branden bröt ut. Fyra kalvar och en get som fanns i ladugården räddades ur lågorna.
– Se alla bilder >>


2010-08-16 | Tjörn
Mjölkbil och personbil i kollision


En mjölkbil körde på en personbil och hamnade i diket. Olyckan inträffade strax innan Skåpesundsbron vid Sundsby Kile vid 8-ticen på måndagsmorgonen.
– Se alla bilder >>


2010-08-01 | Stenungsund
Bil in i busskur


En busskur på LV 160 strax innan Tjörnbron blev totalförstörd när en bil på morgonen körde rätt in i den. Det uppges ha varit halt på platsen och bilen ska ha fått sladd, föraren körde in i busskuren och sedan ner i skogen.
– Se alla bilder >>


2010-07-29 | Stenungsund
Lastbil välte På E6


Strax efter klockan 14 på torsdagen välter en långtradare på E6, i södergående, strax söder om Ödsmålsbron. Ett körfält är öppet förbi olycksplatsen tills bärgningen är klar.
– Se alla bilder >>


2010-07-18 | Orust
Cowboy voltade på sin färd


En bil körde av okänd anledning av Rörövägen mellan Henån och Ellös i lördags kväll. När räddningstjänst och ambulans kom till platsen var bilen tom – men en man, något berusad iklädd endast kalsonger, chaps och cowboyhatt fanns i närheten. Personen i fråga ville inte ha någon hjälp av ambulansen.
– Se alla bilder >>


2010-07-15 | Stenungsund
Lastbil med båt i diket


På vägen mellan Jörlanda och Kode, LV 574 har en lastbil med en båt på gått av vägen. Polis på plats och dirigerar om trafiken under bärgning. Ingen skadad vid olyckan.
– Se alla bilder >>


2010-07-10 | Stenungsund
Trafikolycka vid Norum


Ungdomar var sent på fredagskvällen inblandade i en allvarlig trafikolycka på LV 160 vid Norum. Föraren, 20 år ska ha gjort flera bilar innan han fick sladd över vägen och kolliderade med en lyktstolpe. Föraren misstänks ha varit påverkad. Körkort togs direkt.
– Se alla bilder >>


2010-07-09 | Stenungsund
Kvinna knivskar sin sambo


Polis larmades på kvällen till en lägenhet på Hasselbacken där en kvinna ska ha knivskurit sin sambo. Det är kvinnan själv som larmar. Då polisen anländer är båda parter i lägenheten. Mannen, 45 år hade ett knivstick under armhålan. Mannen avförs med ambulans till Kungälvs sjukhus. Kvinnan togs omhand av polisen.
– Se alla bilder >>


2010-07-03 | Stenungsund
Brand i sjöbod


En brand blossade upp vid en sjöbod i Stenungsunds hamn vid 15:15. Stora lågor slog upp mot sjöboden. Tack vare ett rådigt ingripande av allmänheten kunde man tillsammans med ambulans själva släcka branden innan räddningstjänst kom till platsen.
– Se alla bilder >>


2010-06-30 | Stenungsund
Arbetsplatsolycka – Vätska i ögonen


En person är avförd med ambulanshelikopter från Akzo Nobel i Stenungsund. Personen uppges ha fått någon form av vätska i ögonen. Den skadade personen flögs till Uddevalla sjukhus. Polis på plats, rubriceras som arbetsplatsolycka.
– Se alla bilder >>


2010-06-23 | Orust
Trafikolycka Varekil


På länsväg 160 Varekil inträffade en trafikolycka vid 12:20. Två personer inblandade. En person avförd till Henåns vårdcentral och en person till Kungälvs sjukhus med lindriga skador uppges det från olycksplatsen.
– Se alla bilder >>


2010-06-20 | Stenungsund
Voltade på grusväg – Tåget larmade


En personbil voltade av en liten grusväg i Ödsmål utanför Stenungsund vid lunchtid. Precis när olyckan hände passerade ett tåg olycksplatsen och larmade SOS.
– Se alla bilder >>


2010-06-15 | Tjörn
Seriekrock vid Myggenäs korsväg


Ett flertal fordon var involverade i en/flera kollisioner vid Myggenäs korsväg på eftermiddagen. Vittnen uppger för polisen att olyckan föregåtts av ett flertal vårdslösa omkörningar av ett av de involverade fordonen.
– Se alla bilder >>


2010-06-13 | Orust
Bil voltade in i berg


En bil kom över i fel körfält på LV 160 strax innan Varekil på Orust vid 19:35 på söndagskvällen, bilen krockade med ett berg och voltade.
– Se alla bilder >>


2010-06-09 | Orust
Villa brann på södra Orust


En villa i Södra Hjälmvik, Råssö på Orust brann inatt. Larmet kom vid 01:40. När räddningstjänst anlände till platsen var huset övertänt. Alla som fanns i huset lyckades ta sig ur huset oskadda.
– Se alla bilder >>


2010-06-08 | Stenungsund/Tjörn
Drunkningstillbud


Räddningstjänst, polis, ambulans och helikopter larmades till Hawaii Badplats i Stenungsund vid 12-tiden. En person ska då ha legat i vattnet vid Källön, nedkyld. Personen i fråga körs till Kungälvs sjukhus. Mannen uppges efter omständigheterna må bra.
– Se alla bilder >>


2010-06-04 | Orust
Skogsbrand på Orust


En skogsbrand härjade på fredagen nära färjeläget till Lyrön. Mellan 15 000 och 16 000 kvadratmeter skog eldhärjades. Två hus var i farozonen men de klarade sig eftersom den ganska friska vinden blåste åt ett annat håll.
– Se alla bilder >>


2010-05-29 | Stenunsgund
Bil åkte av vägen – in i skogen


En bilist körde av vägen och in i skogen strax innan halv sju på lördagsmorgonen. Singelolyckan inträffade på Stenungsön strax innan Tjörnbron. Ingen skadades vid olyckan.
– Se alla bilder >>


2010-05-28 | Stenungsund
Godståg spårade ur


Loket till ett godståg spårade ur vid industrierna i Stenungsund på fredagseftermiddagen. Tåget var lastat med lut men efter inspektion av Räddningstjänsten kunde man konstatera att inge ska läckt.
– Se alla bilder >>


2010-04-25 | Stenungsund
Villabrand Ödsmål


En villa brann tidigt i morse i Ödsmål, strax norr om Stenungsund. När räddningstjänst anlände var det en fullt utvecklad brand.
– Se alla bilder >>


2010-03-10 | Stenungsund
Räddningstjänstens hus brann


För andra gången på ett halvår brinner Räddningstjänstens egna övningshus. Kvällens brand var inne på ett område där räddningstjänsten brukar öva. Villan som brann är en trävilla och branden var fullt utvecklad när Räddningstjänst kom till platsen.
– Se alla bilder >>


2010-03-08 | Stenungsund
Bil in i berg – Två skadade


En bil med två personer i körde av vägen i halkan och in ett berg vid Stora Höga, söder om Stenungsund vid 23:40. Krashen beskrivs som våldsam. Bilen slungades efter krashen ca 20 meter. I bilen fanns två personer i som klarade sig mirakulöst, dessa lyckades själva ta sig ut och larma.
– Se alla bilder >>


2010-02-19 | Stenungsund
Snökaos i Stenungsundsområdet


På fredagen föll både snö och temperatur i Stenungsundsområdet. På E6 var det flera trafikolyckor under förmiddagen, ingen uppges vara skadad.
– Se alla bilder >>


2010-01-02 | Stenungsund
Bil voltade – En lindrig skadad


En bil voltade vid 13-tiden på Uddevallavägen, LV 770 vid Akzo Nobel utanför Stenungsund. En person var kvar i bilen när räddningstjänst kom till platsen, ej fastklämd.
– Se alla bilder >>


2009-12-19 | Stenungsund
Ner i ravin – Räddad av taxichaufför


En kvinna skadades allvarligt natten mot lördagen i samband med singelolyckan som inträffade på gamla E6, LV650 vid Hasselbacken strax efter kommungränsen Stenungsund/Uddevalla.
– Se alla bilder >>


2009-12-14 | Stenungsund
Trafikolycka E6 – Bil voltade


En personbil voltade av E6 strax innan Stenungsundsmotet. Räddningstjänst, ambulans och helikopter på plats.
– Se alla bilder >>


2009-11-18 | Stenungsund
Stor samverkansövning


Under förmiddagen har Stenungsunds kommun att genomföra en samverkansövning tillsammans med några av industrierna.
– Se alla bilder >>


2009-11-05 | Stenungsund
Lastbil körde flak i diket


En lastbil körde på förmiddagen sitt släp lastad med sand ner i diken på LV 770 strax innan färjeläget Kolhättan. Ingen skadades vid olyckan men släpet hamnade på sidan ner i det vattenfyllda diket och fick bärgas.
– Se alla bilder >>


2009-10-26 | Stenungsund
Ladugård brann ner i Munkeröd


En lada i Munkeröd i Stenungsund brann på måndagskvällen. Byggnaden var övertänd när räddningstjänst kom till platsen. Platsen används av Räddningstjänsten som övningsområde. Någon har varit ute vid övningsområdet och tänt på. Det är ännu oklart vem gärningsmannen är och hur det kommer att utredas av polisen.
– Se alla bilder >>


2009-10-26 | Orust
Kvinna omkom vid kollision


En 65-årig kvinna som färdades i en personbil omkom i en kollision med en lastbil på väg 160 i Varekil på Orust på måndagseftermiddagen. Kvinnan klämdes fast, och det dröjde drygt en timme innan räddningstjänst fick loss henne.
– Se alla bilder >>


2009-10-11 | Stenungsund
Artist-trailer i brand


En buss-trailer tillhörande ett band som vart och spelat i Norge brann på morgonen på E6 i höjd med Jörlanda.
– Se alla bilder >>


2009-10-05 | Stenungsund
Trafikolycka Uppegård


En bil och en moped kolliderade vid korsningen Uppegårdsvägen på eftermiddagen. Bilisten, en äldre kvinna, gjorde en vänstersväng och såg inte att mopedföraren kom i mötande körfält. Det blev en krock mellan de båda fordonen. Mopedföraren flög uppåt sex meter i krocken, enligt ett vittne på plats. Sen exploderade mopeden i ett eldhav.
– Se alla bilder >>


2009-10-03 | Stenungsund/Tjörn
Tjörnbron avstängd


Prick klockan 18:00 stängdes Tjörnbron av för all trafik. Det var en hel del bilister som inte uppmärksammat att bron skulle stängas av, dessa kom inte över bron när de kom försent.
– Se alla bilder >>


2009-09-27 | Stenungsund
Trafikolycka gamla E6


Två personbilar kolliderade på gamla E6, LV 650 i höjd med golfbanan i Spekeröd i Stenungsund strax efter kl 17. Två personer kördes med ambulans till Kungälvs sjukhus där deras tillstånd bedömdes vara stabilt.
– Se alla bilder >>


2009-09-18 | Stenungsund
Storbrand i Stora Höga


En kraftig brand bröt ut inatt i Processkontrolls industrilokal på Vallenvägen i Stora Höga. Företaget tillverkar fordonsgasstationer. I samband med branden var det kraftig rökutveckling.
– Se alla bilder >>


2009-09-07 | Tjörn
85-åringen försvann – hittades igen


Den 85-åriga man som försvann någon gång under söndagen från Häggvall på Tjörn hittades på måndagsmorgonen, återfunnen och omhändertagen av privatpersoner.
– Se alla bilder >>


2009-08-25 | Stenungsund
Brand Hällebäcksvägen


På eftermiddagen larmades räddningstjänsten om en rökfylld lägenhet i en hyresfastighet på Hällebäcksvägen i Stenungsund. Fler lägenheter var rökfyllda men man såg ingen eld.
– Se alla bilder >>


2009-08-21 | Stenungsund
Singelolycka – bil in i stolpe


En bil med fem personer i körde på fredagskvällen av LV 160 strax innan Tjörnbron, Bilen körde in i en lyktstolpe och hamnade på taket några meter innan en bäck.
– Se alla bilder >>


2009-08-10 | Stenungsund
Två döda vid skottlossning vid Stora Höga


12.15 Stenungsund, skottlossning med personskada Polisen får in uppgifter om att det ägt rum skottlossning i en fastighet på Vallenvägen. Två personer uppges vara skadade i okänd omfattning. En personbil med inblandade personer skall ha lämnat platsen.
– Se alla bilder >>


2009-07-13 | Tjörn
Större trafikolycka Almösund


Stor trafikolycka inträffade på en grusväg i Almösund på Tjörn på måndagskvällen. Tre vuxna och en minderårig fanns i bilarna. Ett par av dem klämdes fast. En klagade över andningsproblem, en annan över att benen domnat bort.
– Se alla bilder >>


2009-07-12 | Orust
Villabrand Svanesund


En villa i Svanesund på Orust brann kraftigt i morse och räddningstjänsten med en större styrka var på platsen. En kvinna i 40-årsåldern saknas efter branden och befaras ha omkommit, tre vuxna och tre barn fördes till sjukhus.
– Se alla bilder >>


2009-07-03 | Stenungsund
Skogsbrand Svartedalen


På fredagen rasade en skogsbrand i närheten av Stora Bjurevattnet i Svartedalen. Branden är av ganska stor omfattning, ca 1 600 kvadratmeter och terrängen oländig. Brandmän från Stenungsund, Lilla Edet och Orust arbetar med släckningen.
– Se alla bilder >>


2009-06-21 | Stenungsund
Brand i sopstation


Räddningstjänsten larmades vid 13-tiden om brand i sopstation i bostadsområdet Hasselbacken. Brandmän släckte.
– Se alla bilder >>


2009-06-14 | Tjörn
Trafikolycka Utäng


Två personer, en 17-årig flicka och en 22-årig man skadades vid en trafikolycka vid Utäng på Tjörn på söndagskvällen. En epa-traktor, förd av den unga kvinnan, kolliderade med en Volvo V70. Det sistnämnda fordonet slungades ned i diket medan epa-traktorn blev stående på vägen.
– Se alla bilder >>


2009-06-14 | Tjörn
Båt på väg


En båtägare på Tjörn som såg fram emot att få sjösätta båten på söndagen satte båten i en rondell istället. På andra platser har man rondellhundar, på Tjörn kan man nu skryta med att ha haft en rondellbåt.
– Se alla bilder >>


2009-06-10 | Tjörn
Lastbil in i berg


En lastbil körde in i en bergvägg på Tjörn på onsdagskvällen. Olyckan inträffade på länsväg 710 i höjd med Sundsby. Vägen är smal och krokig och lastbilen med släp körde av okänd anledning in i en bergvägg. Föraren klämdes fast i förarhytten.
– Se alla bilder >>


2009-05-18 | Stenungsund
Bil voltade på småvägen


Länsväg 642, vid Västersjön – mellan Ucklum och Lilla Edet har en bilist har kört av vägen och voltat. Föraren lyckades ta sig ur bilen och larma SOS. Ambulans från Stenungsund hjälpte till på plats.
– Se alla bilder >>


2009-05-14 | Stenungsund
Lastbil välte


En lastbil lastad med sand har kört i diket på länsväg 659 i höjd med Viddesgärde. Föraren avförd med ambulans till Kungälvs sjukhus. Okända skador.
– Se alla bilder >>


2009-04-26 | Orust
Skåpesundsbron Trafikolycka


Av okänd anledning gjorde en förare en hastig inbromsning och blev då påkörd bakifrån av en annan. Ytterligare en bil körde sedan på den andra bilen bakifrån. Den första bilen avvek från platsen.
– Se alla bilder >>


2009-04-21 | Tjörn
Trafikolycka LV169


Bil som voltade på LV 169 strax innan Fagerfjäll. En person avförs till vårdcentralen i Stenungsund för kontroll.
– Se alla bilder >>


2009-04-15 | Stenungsund
Trafikolycka – Bil in i stolpe


En personbil tappade kontrollen och körde ner en gatulycka på LV 160 mellan Strandnorum och Nösnäsmotet utanför Stenungsund. Minst en person avförd till Kungälvs sjukhus, okända skador.
– Se alla bilder >>


2009-04-08 | Stenungsund
Bil in i transformator


En bil körde vid kvart i tio in i en transformator strax innan Kolhättans färjeläge i Stenungsund. Bilföraren misstänks vara alkoholpåverkad och får följa med för provtagning, misstänkt för rattfylleri.
– Se alla bilder >>


2009-04-05 | Stenungsund
Fastnade i biltvätten


En man skulle gå ut och betala för sin biltvätt. Då startade tvätten och mannen klämdes fast. Räddningsstyrkor med bl a helikopter larmades till bensinstationen och man fick loss mannen. Enligt polisen var han oskadd och behövde inte föras till sjukhus.
– Se alla bilder >>


2009-04-02 | Stenungsund
Bilbrand Industrivägen


På industrivägen brinner en bil av okänd anledning. Ingen skadad men trafiken påverkades.
– Se alla bilder >>


2009-03-29 | Stenungsund
Sönderslagen bil vid ICA


Under natten mellan lördag och söndag har någon eller några roat med att rulla ner en bil till en cykelväg och sedan slå sönder den vid ICA Supermarket i Stenungsund.
– Se alla bilder >>


2009-03-27 | Tjörn
Fisk på väg…


En lastbil med fisk tappade vid lunchtid last strax innan Tjörnbron, vid Myggenäs Korsväg på Tjörn. Polis kallades till platsen och var där tillsammans med öns alla fiskmåsar som fick sig en gratislunch.
– Se alla bilder >>


2009-03-02 | Stenungsund
Ödsmål olycka


Mellan Ödsmål och Svenshögen. Tre personer ute ur bilen. De tre som färdades i bilen avfördes till Kungälvs sjukhus med nackskador.
– Se alla bilder >>


2009-02-07 | Tjörn
Villabrand – en person omkom


En man omkom i samband med en omfattande villabrand i Skärhamn på natten mot lördagen.
– Se alla bilder >>


2008-10-06 | Stenungsund
Brand Tempo Stora Höga


Måndag morgon, 06:05 kom larm om brand en byggnad i Stora Höga. Enligt de första uppgifterna har det brunnit i väggen i en lokal. Branden har orsakat kraftig rökutveckling och det ligger även bostäder i byggnaden.
– Se alla bilder >>


2008-09-04 | Stenungsund
Bilbrand vid ishallen


En bil började brinna i Stenungsund vid tvåtiden på torsdagen. Ägaren försökte själv släcka först. Röken spreds snabbt över ett stort område i den hårda vinden
– Se alla bilder >>


2008-08-30 | Stenungsund
Olycka Ödsmålsbron


10:51 lördag förmiddags voltar en skåpbil i norrgående riktning. Två personer skadades. Trafiken stod under förmiddagen nästan helt stilla i 1,5h i norrgående riktning på E6.
– Se alla bilder >>


2008-05-21 | Stenungsund
Granater utanför polishus Stenungsund


Polisen har spärrat av utanför polishuset i Stenungsund. Enligt uppgift så har en person kommit i en bil till polishuset för att lämna två granater. Granaterna som ligger kvar i bilen är troligtvis skarpa då tändhattarna sitter kvar på dom. Försvaret är på väg till platsen
– Se alla bilder >>


2008-05-15 | Stenungsund
Trafikolycka utanför Stenungsbaden


Räddningstjänst och ambulans larmades till Stenungsbaden utanför Stenungsund där en personbil av okänd anledning uppges ha kört rakt in i skogen. Ingen skadades.
– Se alla bilder >>


2008-04-01 | Tjörn
Olycka Tjörn


Buss som övningskörde. Två omkom.
– Se alla bilder >>


2008-01-01 | Stenungsund
Kristinedalskolan brann


Kristinedalskolan brann på nyårsafton 2007. Det blev stor förödelse och 200 elever blev av med sina klassrum och matsal.
– Se alla bilder >>