Sedan 2008 har NYHETERsto dygnet runt gett STO-området nyheter och information. Närproducerade lokala nyheter och information – från hemmaplan. Vi har varit på plats och gett er en bild från verkligheten. Vi har kunnat göra detta tack vare våra annonsörer och andra medier som köper nyheter/bilder av oss – men tiderna förändras.

Nyheter kostar pengar att producera. Vi kopierar inte nyheter rakt av från andra medier utan texterna skrivs för hand och källor kontrolleras.

Våra största utgifter går till att vi köper nyheter, information och larm – för att sedan kunna ge er detta i via våra kanaler.

Idag köper inte tidningarna lika mycket material externt och i samband med Corona/Covid-19 tappade inte bara vi – utan alla tidningar många av våra annonsörer. Undersökningar visar att en del tappar så mycket som 60% av sina annonsörer*.

Vi är fortfarande beroende av våra annonsörer för att kunna leverera nyheter, men p.g.a. minskningen av annonsintäkter i samband med Covid-19 räcker det inte riktigt till.

För att kunna erbjuda er läsare närproducerade lokala nyheter UTAN betalvägg, abonnemang eller registrering med inloggning så måste vi tänka om. Vi ägs lokalt och inte av något stort mediabolag som kan gå in när det är sämre tider. Vi ger Dig nu som läsare möjligheten att visa uppskattning och stöd genom ett frivilligt bidrag – istället för betalvägg.

Tack vare det kan Vi fortsätta att ge Er lokalproducerade kostnadsfria nyheter och information för Stenungsund – Tjörn och Orust.

NYHETERsto får inga bidrag från staten, te x i form av presstöd.

Frivilligt bidrag – Istället för betalvägg
SWISH 1235730502
Bankgiro: 5074-7013

– Tack för ditt bidrag!

* TU – Medier i Sverige