Nästa lördag, den 17 november arrangeras för tredje gången TJN Dance Festival på Häggvallskolan på Tjörn. Det blir en dag helt i dansens tecken. På programmet för TJN Dance Festival står bland annat öppna workshops, battles (tävlingar) och dansshower med lokala, regionala och nationella artister.

Dagen börjar med två olika workshops. En i dansstilen dancehall som ursprungligen kommer från Jamaica, och en med danskompaniet Spinn. Festivalen är gratis och öppen för alla åldrar, proffs såväl som nybörjare.

Tjörns kommun arrangerar festivalen i samarbete med dansskolan Twisted Feets projekt Community X. Festivalen besöks av dansare från andra delar av regionen, bland annat Trollhättan, Vänersborg, Alingsås och Göteborg.

– Vi är väldigt glada över att fira treårsjubileum och stolta över att vi även i år kan bjuda in alla Tjörns invånare oavsett om de dansat tidigare, är nybörjare eller sitter i rullstol. Det finns något för alla! Det viktigaste med festivalen är att vi skapar en gemenskap över de sociala gränserna, säger Zara Zeidlitz, projektledare för festivalen.

För mer information, besök TJN Dance Festival på Facebook och på hemsidan http://communityx.se/tjorn/ . Festivalen finns även på Instagram.

Fakta: TJN Dance Festival
När: Lördag 17 november, kl 13-21
Var: Häggvallskolan
Kostnad: Gratis

Anmälan:
Till workshopparna krävs ingen anmälan, däremot behöver man anmäla sig om man vill uppträda tjndancefestival@gmail.com (ett fåtal platser kvar). Till battles görs anmälan på plats.

Arrangörer:
Huvudarrangörer är Tjörns kommun genom Delta tillsammans med Twisted Feets projekt Community X. Samarbetspartner är Tjörns kultur- och teaterförening, och Tjörns Sparbank.

Foto: Maria Johannessen

Mikael Berglund
Reporter och skribent

mikael@nyhetersto.se

Information från polis, räddningstjänst är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser.
Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Stenungsund - Tjörn - Orust