Nästa lördag, den 17 november arrangeras för tredje gången TJN Dance Festival på Häggvallskolan på Tjörn. Det blir en dag helt i dansens tecken. På programmet för TJN Dance Festival står bland annat öppna workshops, battles (tävlingar) och dansshower med lokala, regionala och nationella artister.

Dagen börjar med två olika workshops. En i dansstilen dancehall som ursprungligen kommer från Jamaica, och en med danskompaniet Spinn. Festivalen är gratis och öppen för alla åldrar, proffs såväl som nybörjare.

Tjörns kommun arrangerar festivalen i samarbete med dansskolan Twisted Feets projekt Community X. Festivalen besöks av dansare från andra delar av regionen, bland annat Trollhättan, Vänersborg, Alingsås och Göteborg.

– Vi är väldigt glada över att fira treårsjubileum och stolta över att vi även i år kan bjuda in alla Tjörns invånare oavsett om de dansat tidigare, är nybörjare eller sitter i rullstol. Det finns något för alla! Det viktigaste med festivalen är att vi skapar en gemenskap över de sociala gränserna, säger Zara Zeidlitz, projektledare för festivalen.

För mer information, besök TJN Dance Festival på Facebook och på hemsidan http://communityx.se/tjorn/ . Festivalen finns även på Instagram.

Fakta: TJN Dance Festival
När: Lördag 17 november, kl 13-21
Var: Häggvallskolan
Kostnad: Gratis

Anmälan:
Till workshopparna krävs ingen anmälan, däremot behöver man anmäla sig om man vill uppträda tjndancefestival@gmail.com (ett fåtal platser kvar). Till battles görs anmälan på plats.

Arrangörer:
Huvudarrangörer är Tjörns kommun genom Delta tillsammans med Twisted Feets projekt Community X. Samarbetspartner är Tjörns kultur- och teaterförening, och Tjörns Sparbank.

Foto: Maria Johannessen

Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se
Artikel Publicerad: 9 november 2018 11:14

Uppdaterad: 9 november 2018 11:14Tipsa oss! - Rättelse - Medieetik

Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.

Vad händer i din närhet? Tipsa oss!

Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder?
Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara.
- Desto tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse desto snabbare kan kolla upp och informera.

Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller via formuläret nedan.

 

Tips om brott
– Tipsa i första hand polisen via 114 14 (112 vid pågående brott).

– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser. Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.