Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik.

Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer.

Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. En text i en publicerad artikel kan  uppdateras flera gånger.

Anmäl till Medieombudsmannen

NYHETERsto är ansluten det Medieombudsmannen. Ett medieetiska systemet som vilar på en hundraårig tradition av självreglering, försvar av det fria ordet samt att stå upp för god publicistisk sed.

Om du är personligen berörd av en publicering på NYHETERsto.se, som namngiven eller utpekad, kan du anmäla nättidningen.

Publiceringen ska normalt vara max tre månader gammal, och du kan anmäla via ett formulär på Medieombudsmannens hemsida. Där kan du också läsa mer om pressetik och vad som gäller kring anmälningar.

Läs mer på Medieombudsmannens hemsida:
www.medieombudsmannen.se