Idag och imorgon tävlar 24 kockar om att kvalificera sig vidare till “Årets Kock 2019” – SM i professionell matlagning. En av de tävlande är Christian Siberg, uppvuxen på Tjörn.
Christian har tidigt i sin karriär arbetat på te x. Salt&Sill på Klädesholmen, där även Thomas Sjögren (ÅretsKock 2015 och vinnare av Kockarnas kamp 2018) arbetade tillsammans. De båda har sedan arbetat tillsammans på restaurangföretaget Swedish Taste i Göteborg och Stockholm.
Årets Kock ses som SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen denna veckan går 8 kockar vidare till finalen i Stockholm den 12-13 september 2019.
Bland de tävlande syns kockar med tunga meriter från exempelvis krogar, TV-tävlingar, Bocuse d’Or, tidigare års Årets Kock-tävlingar och Culinary Olympics. Från förra årets startfält återvänder dessutom hela sju kockar.