I samband med EU-toppmötet den 17 november, då Europas stats- och regeringschefer kommer till Göteborg, förväntas kraftiga trafikstörningar under vissa tider den 16-17 november. Följ polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska tiderna, var ute i god tid och följ aktuell trafikinformation.

Under toppmötet kommer stats- och regeringschefer, arbetsmarknadens parter och andra nyckelaktörer att mötas för att diskutera hur man kan främja rättvisa jobb och tillväxt.

​Undvik helst Göteborgstrafiken under dessa dagar om det är möjligt. Måste ni färdas i den så var ute i mycket god tid. Trafiken kommer att tillfälligt stängas av i samband med att polisen eskorterar EU-toppmötets delegationer från Landvetter till boende i centrala Göteborg och möte på Eriksberg. Exakta tider och färdvägar kommer inte att kunna meddelas i förväg av säkerhetsskäl.

Polisens säkerhetsarbete i samband med EU-toppmötet innebär att två områden vid Gothia Towers och Eriksberg spärras av från morgonen den 15 november.

För mer och detaljerad information:
Följ polisens rekommendationer via Polisen.se och Göteborgs Stad med bland annat frågor och svar från trafikkontoret när det gäller trafiksituationen 15-17 november.

Externa länkar med trafikinformation:
Trafiken Sveriges Radio Göteborg >>
Trafikverket >>
Trafiken.nu >>
Västtrafik >>

Publicerad av:
Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se

Mikael arbetar som redaktör, journalist, skribent och fotograf på NYHETERsto


Information från polis, räddningstjänst är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.