En plats, en scen, en torsdagskväll – och varför inte något gott i glaset? Tillsammans möts man på Vatten Restaurang & Kafé för att ta del av ett lustfyllt program av kultur i alla dess former. Humor, teater och mat på plats tillsammans med poesi, dans och konst. En s(c)en torsdag är ett nytt koncept producerat av Nordiska Akvarellmuseet, Vatten Restaurang & Kafé och Tjörns kultur- och teaterförening.

– Vi vill göra torsdagskvällarna till en anledning att mötas för att dela upplevelser. Och, ha trevligt förstås, det skriver Tjörns kultur- och teaterförening i ett pressmeddelande.

Under höstens premiärsäsong bjuder man in till tre väldigt olika kulturupplevelser – dans med rullstolar, stand-up comedy och elektrisk scenkonst i skyddsdräkt – i tre olika rum på Nordiska Akvarellmuseet och Vatten Restaurang & Kafé.


Torsdag 27 september kl. 19
KURVATUR + SOLO med Danskompaniet Spinn
En kväll, två föreställningar! Förbered dig på överraskande scenkonst.

SOLO
I föreställningen Solo leker Spinns dansare Aloun Marchal med rullstolen och med våra förutfattade meningar om vad den är och hur den används.

KURVATUR
Två dansare utmanar balanspunkten sinsemellan. Kurvor, linjer, bågar, avstånd och möten, allt finns i en slingrande asymmetrisk duett med Emilia Wärff och Malin Rönnerman. Danskompaniet Spinn fortsätter att utveckla danskonsten och sätta kropp och rörelse i fokus i ett nytt verk för nya platser.

Föreställningarna följs av ett samtal på Vatten Restaurang & Kafé, som utlovar specialerbjudande på mat och dryck under kvällen och öppnar kl 18.


Torsdag 18 oktober kl. 19
PATRIARKATETS FÖR- OCH NACKDELAR
– Stand-up med Elinor Svensson

I sin första soloföreställning som nu turnerar för andra säsongen plockar Elinor Svensson isär patriarkatet och allt vad det innebär. Vi får äntligen få reda på dess för- och nackdelar. Det reds ut medelst rolig, prisbelönt standup. En helkroppsupplevelse som ingen vill missa.

Elinor Svensson bemästrar den svåra konsten att blanda in en gnutta sårbarhet i råa skämt kring svåra ämnen. Det är personligt och gränsöverskridande, alltid med ett imponerande sinne för humor. Elinor nominerades 2017 till Årets Kvinnliga Komiker, och hon har hörts i bland annat Tankesmedjan i P3.


Torsdag 1 november kl. 19
THUNDERSTRUCK med Riksteatern

Elektriskt! Fylls du av en känsla av under varje gång en lampa tänds? Eller har du glömt vardagens magi? För att bota vår brist på fascination över elektricitet och återföra dess forna gåtfullhet bjuds här en lysande upplevelse med Stina Nyberg.

Inspirationen kommer från kringresande magishower vid förra sekelskiftet när elektricitet både var en vetenskaplig nyhet och underhållning. I full skyddsdräkt kliver hon upp på scenen, sänder en blixt från sitt långfinger och skapar en upplevelse fylld av elektricitet, energi och magi.


Publicerad av:
Mikael Berglund
mikael@nyhetersto.se

Mikael arbetar som redaktör, journalist, skribent och fotograf på NYHETERsto

Information från polis, räddningstjänst är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.