
För många restaurangägare är julborden årets stora inkomstkälla. I år är ingenting som det brukar. Många restauranger försöker ändå anpassa efter restriktioner och råd som Folkhälsomyndigheten ger. Restaurang Kylen på Klädesholmen väljer nu att lyssna till sitt hjärta och anser att säkerheten får komma i första hand. Därför avbokar man nu alla årets planerade julbord.

– Våra julbord är en stor del utav våran inkomstkälla och något vi ser fram emot varje år. Vi har planerat allt! Bokat musiker, köpt in råvaror, varit hos den lokala jägare och beställt kött och tagit in extrapersonal. Årets julbord skulle vara igång den första advent, men nu blir det ingenting, berättar Sofia Olsson, Driftansvarig som tillsammans med sin mamma Kerstin driver Restaurang Kylen på Klädesholmen.
Beslutet kom i samband med nya råd och riktlinjer
– Efter nya råd från myndigheterna fick vi göra dessa drastiska åtgärder. De rekommenderar att man inte ska vistas i olika inomhusmiljöer och där kände vi att det är dags för att avboka alla våra julbord.
Både för gästerna och personalens bästa
– Vi är rädda om våra gäster och personalen. Det spelar ingen roll om vi bara tar in 50 personer i lokalen så vistas alla på ett eller annat sätt tillsammans på en begränsad yta och under samma tid. För att vi skall kunna se en ljusare framtid och så måste vi alla nu göra allt vi kan för att minska smittspridningen.
Catering och äggost istället för julbord
– Vi kommer istället att erbjuda catering av julmat i år och något som blivit populärt är att beställa Kerstins äggost, berättar Sofia Olsson.
Dagens Lunch fortsätter
– Vid lunchen äter våra gäster på olika tider och många väljer att köpa take away, vilket vi uppmanar våra gäster att göra mer. Vi kommer gärna ut och lämnar maten så slipper man komma in om man te x är i riskgruppen, berättar Sofia Olsson.