
Glöm prinsesstårta och kanelbullar. På nyöppnade 93 Sweet serveras våfflor, crêpes, amerikanska pannkakor, milkshake, glass och juicer…
Utanför dörren öser regnet ner och termotern visar på 13 grader, svensk sommar i början av juli.
-Många har frågat oss varför vi har en lokal istället för en foodtruck. Detta är en av anledningarna. Säsongen är för kort och vädret för osäkert. Bättre att ha en lokal där man även kan sitta och ta en fika på vinterhalvåret, säger Zaid Ahmed, 24 som arbetar på 93 Sweet.

På gymnasiet gick Zaid Ahmed teknikprogrammet, men intresset för mat har alltid funnit där. I Uddevalla har Zaid arbetat på ett liknande café som nu öppnat, samtidigt som han under fyra år arbetat på Burger King i Munkeröd, men så hörde en vän av sig, Mustafa Al Gaeb.
-Detta var i januari, Mustafa frågade om vi skulle öppna ett café tillsammans. Han hade sett skyltar på Picassohuset att det fanns lediga lokaler. Han frågade om jag ville bli anställd för att driva cafét och jag sa, visst vi kör!

Sedan januari har man arbetat hårt på att få ordning på lokalen på Gärdesvägen och finslipa konceptet.
-Det finns inget liknande ställe i STO-området. I Uddevalla och Göteborg finns ett flertal, men här blir det ett unikt café med ett koncept som ingen testat innan i Stenungsund.

Menyn består av crêpes, våfflor, amerikanska pannkakor, milkshake, glass och juicer.
-Men vi har även baguetter och kaffe, precis som på vanliga caféer, berättar Zaid.
Generösa öppettider
Öppettiderna på caféet är generösa måndag – fredag 8-20, lördagar 10-22 och söndagar 10-19
-På morgonen kan man köpa sig en frukostbaguette och kaffe, eller något annat gott att börja dagen med.

Om framtiden för cafét?
-Vi har en hel del idéer och vi tar en sak i taget, nu först vill vi att folk ska hitta hit, säger Zaid.
Zaid Ahmed berättar att det inte är omöjligt att man expanderar om det går bra cafét.
-Vi börjar här och sedan får vi se hur det går och vad framtiden ger.

