
Ödsmålsburgaren har sedan åtta år tillbaka satt Stenungsund på den svenska hamburgerkartan. Förutom alla lokala stammisar så finns de dom som åker långväga för en smachburger. Men sedan nyår har Jonas Landström lämnat sin fasta lokal och satsar på foodtruck och event istället.
För åtta år sedan valde Jonas Landström att satsa helt på hamburgare. Under sju år fanns man på fast adress och gatukök. Men efter dessa år bakom samma lucka så ville Jonas satsa på något nytt – sin foodtruck och event.

Korven försvann när man lämnade sina gamla lokaler, men kunderna får sin smashburger av svensk högrev och pommes av samma smak och kvalité som tidigare.
-Gatuköket hade öppet till kvällen. Nu kan vi fokusera på lunch och event, berättar Jonas som tillsammans med sin son Tobias arbetar heltid i foodtrucken.

Under intervjun kommer det vid upprepade gånger folk som passerat och sett foodtrucken och vill ha en burgare.
-Vi är är mitt i en intervju nu och har egentligen stängt, men kom imorgon så ska du få ett bra pris på burgaren, det kanske inte hjälper nu men du är säkert sugen imorgon också, säger Jonas som verkar känna de flesta som tittar förbi.
Förlorade sin Facebook-sida
Ödsmålsburgaren står med sin foodtruck i Stenungsund på Strandvägen, men på lite olika ställen måndag till fredag – med undantag av tisdagar då man står vid Stora Höga Däckcenter. Man öppnar klockan 11 för lunch och steker ”puckar” tills det är slut. För att kommunicera ut detta, samt erbjudande till kunderna – har man gjort det via Facebook.
-Men i början av mars förlorade vi återkomst till vår Facebook-sida med flera tusen följare. Vi har en ny sida men inte lika många följare och det händer att vi träffar kunder som tror att vi lagt ner för att den gamla sidan inte uppdateras, berättar Jonas.

En av kundernas favorit ”smokey” smashburger
Satsar på event
Den tid som man tidigare fick lägga på gatuköket och som blir över nu kan Jonas och Tobias satsa på event där arrangörer bjuder in eller hyr foodtrucken och Ödsmålsburgaren.
-Vi är fullbokade juni ut, och det är jättekul med dessa evenemang. Vi träffar nytt folk som får äta våra burgare. Tidigare fick vi stänga gatuköket när vi är på event, säger Jonas.

FAKTA: Ödsmålsburgaren
Startade: 2016
Här står Foodtrucken: Måndag – Fredag står man på Strandvägen men vid olika ställen, med undantag av tisdagar då man är vid Stora Höga Däckcenter. Vid ändringar uppdateras det via Facebook.
Hamsida: odsmalsburgaren.se
Facebook: Ödsmålsburgaren Foodtruck
Instagram: odsmal_burgaren