Årets Sill gav 135 590 kronor till Sjöräddningssällskapet

Idag är det inte bara Sveriges Nationaldag utan också Sillens dag på Klädesholmen. En dag med många aktiviteter på Klädesholmen i sillens tecken. Många har tagit sig till ön och efter att dagen invigts med tal och sång så var det dags för en av höjdpunkterna. Pengar från förra årets försäljning av Årets Sill 2016. Överskottet går oavkortat till Sjöräddningssällskapets ideella arbete. Förra året gav detta 135 590 kronor

– Summan som delas ut ska givetvis slås varje år, sa Benita Nilsson (L) Kultur- och fritidsnämndens ordförande när checken delades ut.

Årets Sill har under åren gett mer än en miljon kronor till Sjöräddningssällskapet. Årets Sill 2017 är en O.P.Anderson kryddad sill med klassiska smaker av den äldsta och anrikaste akvaviten.

Bilder från Årets Sill 2017

Upp