Tenson Tjörn Triathlon får SM på medeldistans 2018- 2019

Tjörn Triathlon har arrangerats i elva år och nu är det alltså klart att de kommande två årens tävling får SM-status. SM på medeldistans kommer nämligen i två år framöver att arrangeras på Tjörn.

– Det var med stor glädje vi tog emot beskedet att Tjörn Triathlon får den stora äran att arrangera SM i triathlon på medeldistans 2018 och 2019. Tävlingen startade 2008 till minne av Janne Nilsson och nu är vi i startgroparna och laddar upp för en ny och spännande triathlonfest, säger Lotta Nilsson, tävlingsledare och initiativtagare till Tjörn Triathlon.

Årets vinnare Jesper Svensson och Åsa Lundström kommer förhoppningsvis tillbaka till Tjörn nästa år. Foto: Lisa Nestorson
Datum för tävlingen nästa sommar är 25-26 augusti.
Utöver SM-klasserna erbjuds starter för masters, motionärer och triathleter med funktionsvariationer – en klass som genomförs i samarbete med Össur och som haft över 80 startande från tio olika nationer sedan starten. Helgen avslutas med ungdomstävlingar och publikfavoriten kids race för de allra minsta. Liksom tidigare avgörs även SM för brandkårspersonal och poliser inom ramen för tävlingen.

– Tillsammans med Nordiska Akvarellmuseet, Skulpturer i Pilane och Tjörns kommun skapar vi världens svettigaste konstrunda. Vi lovar att skapa en triathlon-SM-fest för hela familjen och hälsar alla varmt välkomna till vårt vackra Tjörn där konst och triathlon möts, säger Lotta Nilsson.

Följande SM/RM-klasser kommer att erbjudas:
Senior/elit (SM)
Junior (JSM)
Master 35-39, 40-44 osv (RM)

Anmälan till tävlingen öppnar lördag 14 oktober kl. 09.00.


Information från polis, räddningstjänst åtal och domar är initial och ger kortfattad fakta om inträffade händelser.
Person misstänkt för brott ska i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger.Stenungsund - Tjörn - Orust


Upp